torstai 18. elokuuta 2016

Mökkeilyssä parasta

Nyt jo edesmenneen kesälomani ehdottomiin kohokohtiin kuului kaksi eri mökkireissua, josta toisesta kerroinkin postauksessa Mistä koostuu täydellinen kesäpäivä? ja sitten oli tämä viimeisin, joka suuntautui hyvän ystäväni kanssa Mikkelin lähistölle Anttolan suunnille. Oon aina harmitellut, kun perheelläni ei ole ollut kesänviettopaikkaa, kun mumminkin kotipaikka myytiin useita vuosia sitten, mutta onneksi on ystäviä, joiden mökeille voi tuppautua ja jonne seurani otetaan mielellään!


Reissu oli ihanan rentouttava ja ajankohdaksi sattui mukavan lämpimät ilmat: vain kerran todistettiin pientä sadekuuroa, jonka aikana kuitenkin syötiin ulkona katoksessa, joten se nyt ei haitannut ollenkaan! Ajattelin kirjoittaa reissun innoittamana kuvamuotoisen listan siitä, mikä mökkeilyssä on mielestäni parasta!

1. Oleilu luonnonhelmassa

Katsokaa nyt noita maisemia? Saimaa kimmeltää, ilma on puhdasta ja kaikkialla on vihreää! Kyseinen mökki oli vielä niin loistavalla paikalla, että sinne paistoi aurinko aivan koko päivän eikä sinne ollut siunaantunut juurikaan hyttysiä aukean sijaintinsa ansiosta. Soutelu järvellä kruunasi päivän. Hyvin hyvin bueno.




2. Grillaaminen

Tietenkin. Parasta kesäruokaa ovat mielestäni täytetyt herkkusienet, laadukkaat lihat, maissintähkät ja peruna-kasvisnyytit, joita grilliin päätyi tälläkin kertaa. Spesiaalia oli, että kaikki kasvikset parsakaaleja ja kurkkuja myöten kerättiin suoraan kasvimaalta. Jälkkärinkin sai käydä poimimassa suoraan pensaasta (saatettiin lisäksi syödä myös juustokakkua..)




3. Saunavastan teko

Se on perinne, jota rakastan. Mummini opetti minut ja veljeni pienestä pitäen valmistamaan vastan huolella ja nytpä opetin kiinnikepannan teon myös ystävälleni! Lisäksi on terapeuttista kuljeskella koivikossa ja valita sopivia oksia kumpparit jalassa.


4. Saunominen ja uiminen

Voi edellisestä kerrasta olikin kulunut liian kauan! Niin täydellisen rentouttavaa. Tosin ilman pulahduksia järvessä en jaksaisi istua lauteilla kovinkaan pitkään, mutta juuri sopivan virkistävän järviveden ansiosta tuli lämmöistä nautittua pidemmän kaavan mukaan. Kuvassa saunajuomamme, kuvia saunasta tai uimisesta ei ole, sillä kuka sitä nyt mökillä uimapukua käyttää! :D



Ja lopuksi:

5. Aittaan nukahtaminen täydellisessä hiljaisuudessa

Säkkipimeässä, kun mistään ei kuulu pihaustakaan. Kaukana hälinästä ja kiireestä ilman, että tarvitsee laittaa herätyskelloa soimaan. Se on parasta.

Onko ihmiset samaa mieltä? Mikä on ehdoton lempparijuttu mökillä? :)


6 kommenttia :

  1. Aivan ihana mökkipostaus, kunnolla saa inspistä tästä <3

    http://ganbattedesuka.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Kyllä mökillä on parasta just nuo asiat mitään poistamatta :) Harmi vain kun meidän suvun kesämökille on meiltä matkaa sellaiset 750 km niin tulee vain kerran kesässä käytyä :/

    www.pellavaajapastellia.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että oot samaa mieltä! Joo se on harmi, kun varmasti useamminkin olisi kiva käydä, mutta ainakin arvostaa sit niitä reissuja enemmän :)

      Poista
  3. Ei voi kun komppaa kaikkea, ens vuonna uusiks ;) vähintään kerran!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vielä mökkeilyseurasta! <3 Ehdottomasti uusiksi, vois tehdä ihan perinteen :D

      Poista

Kiitos kaunis ♥