tiistai 29. maaliskuuta 2016

Sneak Peek at my iPhone Camera Roll

Nyt on pääsiäiset ja äidin 50v. juhlat juhlittu ja palattu takaisin arkeen. Onneksi on lyhyt viikko edessä! Ennen kuin saan pääsiäisen juhlien asukuvat koneelle ajattelin valottaa viimeaikojen tapahtumia kuvakollaasien muodossa. Kuvat ovat puhelimeni kätköistä ja ne kattavat hyvän tovin.



1. Eräs aamu alkoi mukavasti toimistolla, kun perinteisen aamupuuron sijaan olikin tarjolla herkullinen Happy Friendsin brunssi 

2.  Tilda napottaa bussissa matkalla töihin 
3.  Pocahontas-look, vaihtelua perusponnariin 
4. Maukas mutta erittäin tulinen burrito Myyrmannissa (piti ikuistaa tulisin ruoka, jonka olen pystynyt syömään) 
5.  Tulppaanit, päivien piristys ja kodin kaunistus 
6.  Tyttöjenilta ja ystävän tekemä kinderpiirakka 
7.  Ensimmäistä kertaa kiipeilemässä ja boulderoimassa, oli kyllä ihan mun juttu! 
8.  Tilda viettää rokulipäivää 
9.  Auringon nousu työmatkan varrelta



1.  Arkilounaani näyttää yleensä kutakuinkin tältä! 

2.  Ystävän tuparit ja kultahileskumppaa 
3. Kaunis sisustustakka salaattitreffien miljöössä Svenska Teaterissa 
4. Taas vähän herkullisempaa aamupalaa, toi mangosmoothie
5.  Aamut on aikaistuneet ja tämä yksi valkeni kauniin liilana 
6.  After gym selfie 
7.  Kävelyllä merenrannassa 
8.  Ikeasta varaslähtö pääsiäiseen karitsanpaistilla 
9.  Ikean kevään ulkokalustevalikoimaa



1.  Ystävänpäivälahjaksi saadut kuulokkeet 

2.  Naistenpäivän ruusukimppu 
3.  Varaslähtö kevääseen consseilla 
4.  Raikasta raitapaitaa 
5. Sellon uuden jätskibaarin testaus, kyseessä stevialla makeutettu jugurttijäätelö tuoreilla mansikoilla ♥ Loisto paikka kun sai itse räätälöidä annoksen sellaiseksi kun halusi! 
6.  Prodeletut on ollut suosittu iltapala 
7.  Yks perjantai-ilta piffillä 
8.  Samaisen illan asu 
9.  Sillä aikaa oli koira pitänyt oman fiestan roskispussin kanssa... Vähän oli syyllisen näköinen otus



1.  Viikonlopun kahvitteluja, latte kookosmaidolla on ihan parasta! 

2.  Epätoivoista mekkojen sovitusta äidin syntymäpäiväjuhliin 
3. Mut ylipuhuttiin testaamaan Burger Kingin chicken fries, oli ihan maukkaita 
4.  Töihin ilmestyi kasa suklaamunia, muutama saattoi kadota 
5.  Nyt aamut on jo ihan kesäisen kirkkaita 
6.  Nuuhkimassa Victoria's Secretin liikeessä body mist valikoimaa 
7.  Viva La Divalta saatu hyvityspaketti kosmetiikkaa, kannattaa antaa palautetta 
8.  Pääsiäisyllätys miekkoselta 
9.  Leffaillan aikaista virnuilua


perjantai 25. maaliskuuta 2016

In & Out March

Täältä tulee kuulkaa blogin 60. postaus! Wuhuu! Juhlitaan tätä nyt, kun jäi näköjään huomaamatta 50. välistä :D On aika paljon tullut siis kirjoiteltua, mutta on niin mukavaa hommaa, että mieluusti aikaani tähän käytän :) Tänään vuorossa maaliskuun osalta In & Out -postaus. Kyllä muuten huomaa, kun vuodenaika alkaa muuttumaan, kun kevään trendit nostaa päätään ja tulee paljon uusia juttuja, joista voi mielipiteensä muodostaa. Tosin postauksen In -osaston tykätyt eivät ole sinällään mitään uusia juttuja, itselleni vain nyt ajankohtaisia.


Pikkulaukut

Ihanaa kun laukkujen käyttöä ei enää rajoita paksu untsikka tai muu möhkäletakki. Lämpimillä säillä tulee käytettyä paljon enemmän pikkulaukkuja. Niillä saa kivasti vaihtelevuutta asuihin ja ne on söpöjä asusteita. Muhun on tässä kuussa iskenyt kova laukkukuume! Oon ostanu jo muutaman ihanan olan yli kannettavan pikkulaukun, mutta haluisin vielä sijoittaa tyylikkääseen merkkilaukkuun. Taidan tosin jo tietää mikä tulee olemaan valintani..


Lierihatut

Oon aina ihaillu lierihattuja käyttäviä naisia tai oikeastaan sitä, kuinka elegantin näköisiksi hatut ne tekevät. Haaveena on ollut saada itse hatulla sama aikaan. Aina silloin tällöin olen hattuja sovitellut, mutta sitten ei kuitenkaan ole tullut ostettua täydellisen mallin puuttuessa. Nyt löysin sattumalta alesta yhden huopakankaisen lierihatun ja sehän sopikin! Jatkossa tulee varmasti käytettyä, sillä se näyttää tosi kivalta tosi monien eri tyylien kanssa.


Laatukorut

Oon ollut korujen aktiivinen käyttäjä jo pitkään, mutta niiden yhdisteleminen ei aina ole ollut niin yksinkertaista. Viimeaikoina mua on alkanut yhä enemmän viehättää hyvin minimalistiset korut: pienet kultaiset tai hopeiset graafisesti muotoillut yksityiskohdat ja ohuet ketjut. Niitä on helppo yhdistellä ja pitää useampiakin kerralla näyttämättä joulukuuselta. Koruissa ei valitettavasti kovinkaan usein ole saatavilla sitä hienointa itseään miellyttävää muotoilua kultasepänliikkeissä. Siellä tuntuu porskuttavan klassiset vanhahtavat korut vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen - sydäntä, ristiä, pisaraa ja niin edelleen. Toisaalta sitten taas ärsyttää ostaa halpoja muotikoruja, jotka menettävät pintavärinsä eivätkä muutenkaan kestä hyvänä kauaa. Nyt päätin suurehkon Timanttisten lahjakortin siivittämänä hankkia kaikki peruskoruni sieltä, jotta ne kestävät hyvänä käytössä. Ja onhan se ihan eri fiilis pitää yllä oikeaa kultaa, kuin jotain sinne päin. Minimalistisen tyylin ansiosta tämä on jopa mahdollista! Jos ei valikoimaan suoraan kuulu, niin tilattavana on paljon lisää malleja. Nyt mulla onkin kaunis siro kultaketju, johon riipus on tilauksessa ja lisäksi uusi hopeasormus, joka vilahtikin kauneussuosikkeja käsittelevässä postauksessa. Vielä hankintalistalla on kultaiset korvikset sekä joku ihana rannekoru.

Reilusti kapenevat kengänkärjet

Kapea kengänkärki menee vielä piikkareissa (tosin yksiäkään en omista), mutta ballerinoissa ja varsinkin saapikkaissa se on kohdallani ehdoton nounou. Pidentää jalkaterää tehden kokonaisuudesta mielestäni hölmönnäköisen (varsinkin lyhytjalkaisilla, joita edustan). Ei ole kiva kun maata pitkin kulkee yhteensä kolmas osa kinttujen pituudesta.


Sininen silmämeikki

Siniset, vedenväriset, turkoosit ja vihertävät luomivärit ja rajaukset näyttävät taas tekevän tuloaan. Muistan kuinka ihastuin joitakin vuosia sitten herkän raikkaaseen sinisävyiseen silmämeikkiin nähdessäni sen jossain aikakausilehdessä ja päätin testata. Siitä ei tullut kovinkaan kaunista jälkeä. Oliivinvihreät silmät riitelivät pahasti sinisen sävyjen kanssa, kun taas mallina toimineiden siniset ja ruskeat silmät näyttivät hyvinkin kauniilta ja hohdokkailta! Kuvassa meikki vasemmalla ja alaoikealla on kyllä mieleeni ja lisäksi yläoikean silmän sisänurkan aquan väri on todella houkuttelevan näköinen vaikkei muu meikki nappaakkaan. Ehkä siis annan tälle vielä mahdollisuuden kokeilemalla jotain murrettua sinisen sävyä vivahteena silmämeikissä (?) mutta tällä erää suhtaudun trendiin omalla kohdallani varauksella. Ja mainittakoon, että sininen luomiväri ripsentyvestä kulmakarvoihin aina OUT.
 

Futuristinen tyyli

Rakastan kimallusta ja säihkettä ja esimerkiksi paljettimekot sekä hilekuosit on tosi kivoja, mutta tämmöinen kokometallinen pinta vaatteissa ei oo sitten yhtään mun juttu. Kultaisen nahkaisen hameen vielä voisin kuvitellakin laittavani päälleni, mutta kokohopeaan pukeutuminen ei nappaa. Pahin versio futuristista tyyliä on hologrammikuosi, jonka miellän jo ihan ulkoavaruusmeiningiksi. Myöskään hyvin erikoiset leikkaukset tai töröttävät muovinkappaleet eivät sisälly mun kauneuskäsitykseen´pukeutumisessa.

Kuitenkin futuristisen tyylin sanotaan olevan tämän kevään juttuja, mutta onneksi suuntauksia on paljon muitakin! Kevään pukeutumistrendeistä yöasumuoti, pitsi, raidat, bomberit, olkapäiden paljastaminen ja pastelliväritkin on ihan enemmän kuin tervetulleita!

Kirjoittelen tätä muuten bussista, sillä olen matkalla Mikkeliin pääsiäisen viettoon, tai oikeastaan ennemmin juhlimaan maman 50v. päiviä! Oon metsästellyt sinne juhlalookkia kissojen ja koirien kanssa ja nyt vihdoin on kriteerien mukainen mekko mukana laukussa. Asusta voisi räpsäistä vaikka pari kuvaa tänne bloginkin puolelle. Palaan niiden kanssa myöhemmin ja nyt toivotan kaikille oikein ihanaa ja rentouttavaa pääsiäistä! :)


keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Kauneussuosikkeja Part 2

Vuorossa viimeaikaisia kauneussuosikkeja sisältävän postauksen toinen osa! Aloitetaan toteamalla, etten kuulu Victoria's Secretin suurimpiin faneihin, sillä pidän merkkiä vähän yliarvostettuna ja turhan tyyriinä. Ainakin näin Euroopassa. Sillä on kyllä ihan kauniitakin alusvaatteita, jotka ovat kokemuksesta kestäviä, mutta vaatteissa olen joutunut pettymään varsinkin yogapantsien kohdalla pahasti. Tuotevalikoima on osittain yliräikeää ja liian tyttömäistä, mutta toki sieltä löytää välillä kaikkia ihanuuksiakin. Kohdallani osalla tuotteista ja vaatteista, joita käytän, on syy olla hillittyjä ja sivistyneitä, kun sitten on taas niitä, joiden tykkään omaavan väriä ja jotka saakin olla vähän over the top.

Tällaisia on mm. Victoria's Secretin tuoksut, jotka on kivan tyttömäisiä ja ihania suihkuteltavia. Valikoimassa on paljon aika herkullisia vaihtoehtoja, jotka ovat karkkia nenälle kuin silmillekin. Forumin Victoria's Secretin liikkeessä käydessäni huomasin, että heidän yksi suosituimmista tuotteistaa eli fragrance mist on saanut uuden tyylikkäämmän ulkoasun! En voinut vastustaa kiusausta nuuhkia jokaista pulloa läpi ja lopulta sieltä löytyikin pari lempparia, joista mukaan valikoitui tämä Love Addict -niminen mist, jossa tuoksuu mm. orkidea ja veriappelsiini. On muuten aika ihanan pinkinvärinen, ihme ettei esim. se vihreä mist houkuttanut niin paljoa?
 


Toinen listaamani suosikki lukeutuu taas kynsien maailmaan ja kyseessä on luottomerkki Essien Gel setter top coat eli geelimäisen pinnan jättävä kynsien viimeistelijä. Kuka muu vihaa sitä kun on juuri huoltanut ja lakannut kyntensä kauniiksi ja sitten lakka alkaa viimeistään seuraava päivänä irtoamaan kärjestä? No ei irtoa enää. Tällä lakalla kynnet nimittäin pysyvät paljon pidempään hyvinä ja tuote jättää ne kauniin kiiltäviksi ja vahvan näköisiksi. Lisää käyttöikää vähän huonompilaatuisillekin (mutta niin ihanan värisille) kynsilakoille.


Kolmas suosikki yllätti mut äärimmäisen positiivisesti. Hiusharjanani useamman vuoden toiminut Tangle Teezer alkoi olemaan jo vähän surullisen näköinen tapaus, joten oli aika hankkia uusi. Luulin, ettei olisi sitä parempaa, mutta kuinka väärässä olinkaan.

Ostin Glitteristä Sellon Sembaloista alla olevan The Tangle Brush -harjan, joka on ymmärtääkseni samanlainen kuin Wet Brush, jota mainostetaan oivana hiusten selvittäjänä. Harjassa on tosi ohuet, vahvat ja joustavat harjakset, jotka selvittävät itsepintaisimmankin tukan hellävaraisesti. Harja kulkee kuin itsestään hiusten läpi jättäen silkkisen sileän pinnan mennessään. Oiva pidennyshiuksille ja tuuperausten selvittämiseen. Ei jää tukkaan kiinni, mutta silti selvittää hiukset päänahasta asti eikä vain siloita pintaa, kuten monet pidennyksille tarkoitetut harjat tekevät. Olen käyttänyt myös märkään tukkaan ja kutrit on selvinny ihan helposti ja kivuttomasti. Vielä kun tämän saisi yhtä kätevässä koossa kuin Tangle Teezer...




Siinä tulikin kokonaisuudessaan aika laaja arsenaali suosikeiksi nousseita kauneustuotteita! Jos et ole jo tsekannut postauksen ensimmäistä osaa, niin sen voi käydä katsomassa täältä. Oliko joukossa omia suosikkeja tai lähteekö joku tuote kenties kokeiluun? :) Tulossa olisi muuten vielä perinteisesti In & Out postaus maaliskuun osalta, joten sinne listaan vielä lisää suosikkejani, joita on näköjään tässä kuussa riittänyt! :D Ne edustavat tosin vähä eri aihealueita. Luvassa lisäksi postaus, joka avaa vähän kuka onkaan Sara, joka täällä blogia kirjoittelee.


tiistai 22. maaliskuuta 2016

Kauneussuosikkeja

Lupailin edellisessä postauksessani listata viimeaikaisia suosikkejani ja nyt niitä olisi sitten tarjolla! Itseasiassa niitä tulikin niin paljon, että ajattelin jakaa postauksen kahteen osaan, jotta säästytään kuvavyöryltä. Olen siis löytänyt paljon uusia luottoyksilöitä varsinkin kosmetiikan saralla. Lisäksi olen hurahtanut kevään myötä vielä enemmän kukkiin ja niitä onkin tullut kannettua viikoittain kotiin. Varsinkin tulppaanit on vieneet mun sydämen, sillä ne on niin ihanan raikkaita ja elegantteja. Ja KEVÄISIÄ.




Sitten niihin kosmetiikkasuosikkeihin. Ensimmäiset esittelemäni tuotteet ovatkin hyvänä pohjana tälle jutulle, sillä niillä saa meikkipohjan kuntoon! Olen aikaisemmin valittanut kuivasta ihosta ja kuinka varsinkin kasvojen iho on ollut lähes mahdotonta saada kosteutettua ja kuinka se hankaloitti meikkaamista. Meikkipohja on ollut varsinkin loppupäivästä kaikkea muuta kuin tasainen.

Meikkipohjan tasaisuuteen ja varsinkin huokosten häivyttämiseen on auttanut loistavasti uusi tuttavuuteni e.l.f sarjan Hydrating Face Primer, joka kosteuttavuutensa lisäksi sisältää A-, C- ja E-vitamiineja. Se tuo äärimmäisen sileän pinnan kasvoille ja kiinnittyy hyvin. Sen käytön jälkeen ei ole ollut kuivia länttejä kasvoissa, mitä taas monet muut primerit eivät ole ehkäisseet, ja meikki on pysynyt muutenkin hyvin paikoillaan.

Koska aikaisemmin käyttämälläni meikkivoiteella, joka ei muutenkaan ollut kovin peittävä, oli vielä tapana alkaa kuultaa pahasti läpi paljastaen kaikkea, mitä ei olisi pitänyt, niin pistin sen vaihtoon. Älkää ymmärtäkö väärin, käyttämäni L´orealin True Match Superblendable on oikein bueno meikkivoide, mutta ei ollut nyt tämänhetkiseen tarpeeseeni sopiva. Päätin siis kokeilla uutta kehuttua superpeittävää, mutta kevyttä Vichyn Dermablendiä.

Se tekee kyllä mitä lupaa. Tosin silmänympärille tummuuteen kaivataan silti peiteainetta muualta. Harmikseni Dermablendin kaksi vaaleampaa sävyä ovat itselleni epäsopivia ja kuvassa oleva tummin on sitten vähän liian tumma näin talven jälkeen. Kesällä se toimii varmasti hyvin, mutta nyt pitää vielä laittaa vähän jotain vaaleampaa meikkivoidetta sekaan. Pelastus kyllä kun iho-ongelmia ilmenee! Ei tule ollenkaan pakkeloitua pintaa vaan meikkivoiden levittyy kauniisti, tasaisesti ja ennen kaikkea ohuesti.




Sitten osiin, joissa saa olla väriä eli huuli- ja kynsimeikkiin! Tosin näissä väreinä on hyvin neutraaleja nuden sävyjä. Tässä kohtaa todellakin totean, että kaikki ylläolevat valintani osui ja upposi! Rakastan noita värejä ja sitä mitä ne saa aikaan! Kuvassa taimmainen huulipuna on Maybellinen Coloursens sävy Tantalizing Taupe, joka on aivan täydellinen arkikäyttöön. Se on hiukan rusehtava nude, joka peittää sopivasti, jottei alle tarvitse pahjustustuotteita ja lopputulokseksi jää sopivan luonnollisen näköinen look. Se lisäksi tuoksuu huumaavalta ja jättää pehmeän kermaisen tunteen huulille.

Toinen huulipuna kuuluu supersuosion saavuttaneeseen Kate Mossin Rimmelille suunnittelemaan meikkiperheeseen. Se on sävyltään #42 ja kyseessä on mattahuulipuna, jossa on erinomainen pigmentti. Sen nuden sävy on vähän tummempi ja sopivan viileä luoden täydelliset vaaleanruskeat huulet!

Sitten vielä tuo kynsilakka, joka myöskin on Rimmelin tuotantoa. Kyseessä on muuten aika ihme merkki: markkinoiden alhaisimmat hinnat, mutta loistotuotteita on useita! En esimerkiksi ole löytänyt miltään muulta merkiltä yhtä hyvää eyelineriä, kuin Rimmelin kartionmuotoinen nestemäinen puteli, näin asiasta poiketen. Linja pitää siis myös kynsilakoissa, tai ainakin näissä 60 Seconds Super Shine lakoissa, sillä muita en ole kokeillut. Tosi miellyttävä levittää, paksu, peittävä koostumus ja kuivui ajassa, jonka lupasi! Sävy Caramel Cupcake on vain omaan silmääni kutakuinkin täydellinen, liilaan taittava beige, joka luo kynsistä jotenkin tosi hienostuneen näköiset.

Aika paljon tuli käytettyä sanaa täydellinen, mutta kun oli, niin mitäs sitä säästelemään! :D Huomenna olisi sitten luvassa postauksen toinen osa eli kolme muuta uutta kauneuslempparia!

torstai 17. maaliskuuta 2016

These Four Walls

Otsikosta saattaakin päätellä olinpaikkani viimeiseltä viikolta. Kotona neljän seinän sisällä. Jep. Oon säästynyt kaikilta pöpöiltä hyvin tehokkaasti hyvin pitkän aikaa. En edes muista milloin olisin ollut viimeksi kipeänä, saati kuumeessa? Aina silloin tällöin on kurkussa tuntunut karheutta, mutta koskaan tauti ei oo kunnolla nostanut päätään. Paitsi nyt. Koska ainoat aktiviteetit, joihin oon pystyny on liittyny tietokoneeseen ja televisioon, on nyt koneella kokoelma valmiiksi muokattuja kuvia, verkkokaupoista eksynyt ostoskoriin vähän sitä sun tätä ja Mustien leskien toinen tuottari on vaarallisen pitkällä.

Sen lisäksi, kun ei muutenkaan ole erityisen kovaa ruokahalua tässä olossa, niin viimeiseksi olen halunnut syödä mitään salaattia tai muuta arkiruokaa. Olen siis syönyt pieniä määriä sitä mitä mieli tekee. Ihan läskiksi ei onneksi ole mennyt, mutta ruokavalioni kulmakiviin ei varsiaisesti kuulu munajuusto, mokkapalat tai savuporopiirakka. Onneksi aamupuuro on ja pysyy ja jaksoin tehdä ison kattilallisen jauhelihakeittoa. Mies on lisäksi hemmotellu mua aina proteiiniletuilla iltaisin. Täytyy kehua, on muuten siinä hommassa ihan paras! Kukaan ei oo koskaan tehny yhtä hyviä proteiinilettuja kuin J. Ihan turha mennä itse paistelemaan.

Harmittaa kyllä eniten treenien puolesta, kun piti aloittaa kunnon tehotreenit kohti toukokuun lopussa häämöttävää lomamatkaa Malagaan. Tällä hetkellä pelkkä sohvalta nouseminen hengästyttää.. Sitten vielä juuri tämän viikon on aurinko paistellut oikein nätisti ja lämpimästi. Tai niin mä oon olettanut, kun oon ulos katsonut. Noh ei voi muuta kun toivoa, että menisi tämä tauti nyt nopeasti ohi, niin pääsisi takaisin kiinni normielämään. Tosin viikon totaalipaussi voi tehdä ihan hyvääkin!



Tämän herkun nappasin mukaani hetken mielijohteesta lääkärireissulla käydessäni, sillä J on jo monta viikkoa uhkaillut leipovansa mokkapaloja. Jos niitä tehdään koko pellillinen, niin tietäähän sen miten siinä käy. Pakkaseen vieraille tarjottavaksi? Ehei. Päätin sitten käyttää tilaisuuden hyväkseni ja taltuttaa mokkapalahimon. 

Tapiolan Stockalla on iät ajat ollut erinomaisesti tasaisella asiakasvirralla porskuttava Kaisan Café, jonka miljööstä ja valikoimasta oikein huokuu "home made" - sori itseasiassa liian kansainvälistä - "kotona tehty"! Hyllyt notkuvat toinen toistaan paremman näköisiä (ja kokoisia) herkkuja. Paikka on esimerkiksi tunnettu korvapuusteistaan, jotka ovat puolikkaan paistinpannun kokoisia ja arvatkaa paljonko maksavat? 2€. Ketjukahviloista saa pieniä pakastekänttyjä parhaillaan hintaan 2,50€. Kuvassa komeileva mokkapala maksoi hyllyn tyyriimpänä 2,80€. Jos koskaan kahvini kaipaa kahvileipää, niin suunta on kyllä Kaisan Café.




Illalla sitten hiipi pieni suolaisen nälkä, mitä en yhtään ihmettele tuon jättimäisen mokkapalan jälkeen, niin bongasin jääkaapista jokin aika sitten ostamani munajuuston. Eikun tuumasta toimeen siis. Munajuustoviipaleet pannulle ja tarjoilu balsamicolla ja tryffeliöljyllä maustetulla rucola-salaattipedillä viikunahillon kera. Oli kyllä tosi hyvää! Siltikin vuohenjuusto samaiseen tapaan valmistettuna pitää paikkansa listani kärjessä.



Tässä yksi tyylinäyte J:n tekemistä proteiiniletuista. Taikinaan tulee ilmeisesti banaania, kananmunaa ja cookies and cream -proteiinijauhoa. Suhteista en sitten osaa sanoakaan mitään. Syön proteiinilettuja eniten vadelmien ja banaanin kera ja usein laitan myös sokeritonta karamellisiirappia (huippu keksintö!!), mutta tällä kertaa tarjolla oli soijakermasta vatkattua vaahtoa. Upposi kyllä hyvin ja nopeasti.


Oon mä myös terveellisestikin syönyt, yritin nimittäin tappaa pöpöt superfoodsmoothiella. Pohjaan tuli mustikoiden, mansikoiden ja mangon lisäksi rahkaa sekä kauramaitoa. Superfoodien osalta sekaan päätyi macaa, acaita ja camu camua ja päälle ripottelin soijalesitiiniä. Lisää makeutta kaivattiin, joten laitoin vielä erytritolia. Smoothiesta tulikin sitten vastustuskykyä lisäävä C-vitamiinipommi. Lisää superfoodeista voi muuten lukea kattavasti täältä. Pitääkin enemmän alkaa tekemään erilaisia smoothieta, kun niihin saa sujautettua niin helposti paljon kaikkea terveellistä maistuvassa muodossa.

Tällaista täällä! Tuli koottua hyvin sekalaisesti ruokavinkkejä. Kohta alan vielä rakentelemaan postausta muutamista viimeaikojen suosikeistani!

tiistai 15. maaliskuuta 2016

Metal Madness

Nyt kun isommat hankinnat asuntoon on tehty ja sen kokonaisilmettä saatu kohennettua huimasti on pikkunäperryksen aika! Haluan nyt vähän lisää skandinaavisia viboja ja industrial stailia! Jo vuoden päivät on metallikehikkoinen lampunvarjostin roikkunut eteisessä, mutta nyt se kaipasi lisävahvistusta.

Katselin tuossa olohuoneeni mustavalkoisia kukka-aiheisia taululuja ja päätin, että on niiden aika lähteä. Tilalle hankin printtitauluja mustilla kehyksillä. Siihen hommaan tarvittiin vain Word, tulostin ja Ikea. Edullista taidetta etten sanoisi! Mustien kehysten kaveriksi tuunasin mustat tuikkukupit antamalla vanhoille tuikkukupeille uuden pinnan spraymaalilla. Hyllykkö sai sisällökseen lisäksi metallisen korin, joka ei meinannut aluksi millään löytää paikkaansa asunnosta. 






Kehyksiä tuli ostettua kerralla useampia, joten kehittelin niistä kollaasin sohvan takaiselle seinälle. Nyt mietinkin, että miksen ole aikaisemmin tajunnut ripustaa siihen kohdalle mitään? Täydentää nimittäin seinää mukavasti tasapainottaen koko sisustusta. Printtijulisteet ovat siitä superhyviä, että kehysten sisältöä voi helposti muutella mielensä mukaan.



Lisäksi olohuone sai ihan uuden tauluhyllyn, joka tuli työpöydän päälle samalla kun siinä ollut kello siirtyi toiselle seinälle. Tauluhyllyyn kokosin sommitelman, joka koostuu kromireunaisesta näyttävistä kehyksistä, ohkaisista marmorikuvioiduista kehyksistä sekä kromisista kynttilänjaloista. Pinemmät kehykset on Stockalta, ohkaiset kehykset päällystin marmorikuosisella Dc-Fixillä ja kynttilänjalat löytyivät Jyskistä. On kyllä mulle mieleinen kokonaisuus!


Ja lopuksi paras juttu! Mulla on ollut päähänpinttymä hankkia olohuoneen pöydäksi valkoinen Hay Tray -metallipöytä (tai oikeastaan 2 kpl..), mutta se on saanut odottaa, sillä vasta uudistin about puoli asuntoa. Mutta minäpä löysin täydellisen väliaikaisratkaisun, jonka tuunasin aika kivaksi! Runko on valkoiseksi maalattua metallia ja tasot kirkasta lasia. Kokonaisuus muodostuu kahdesta osasta, jotka voi asetella kuten tykkää ja muuttaa sen mukaan kuinka paljon tilaa tarvitsee. Alataso oli valkoista kalustelevyä, mutta nykyään sitä koristaa samainen marmorikuosi, kuin tauluhyllyn kehyksiäkin! Tosi näyttävä ja toimiva ratkaisu täytyy sanoa!





Sitten pitääkin kysyä vielä, että mitäs tykkäsitte? :)

keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

From Tallinn with Love

Nyt on sitten J:n kanssa käyty pyörimässä etelänaapurissa pari päivää. Oli aivan loistava reissu! Tavoite totaalirentoutuminen saavutettu. Reissu sisälsi shoppailua, ravintoloita, hotellihuoneessa skumpan siemailua, porealtaassa lillumista, vähän lisää shoppailua ja aivan liian paljon ruokaa. Nyt voisin vaikka vannoa, etten syö enää koskaan. Tosin tiedän, että kun maha vähän kurnahtaa olenkin aivan toista mieltä. Tosin näillä eväillä eläisi viikon. Tai olisi elänyt.

Reissu alkoi sunnuntaiaamuna kukonlaulun aikaan, kun suuntasimme kohti Länsisatamaa ja Ms Finlandian aamupalabuffaa. Se on perushyvä ja oiva aloitus aamulle.




Aamupalabuffan jälkeen vuorossa olikin kasvomaalausta. Päätin maalauttaa koko naamani söpöksi tiikeriksi. No ei vaan J:lle iski tekemisenpuute minun päivittäessä blogia, joten sain todistaa naurunremakkaa, jonka syynä oli itsestäni otetut kuvat, joihin oli lisätty milloin mikäkin naama. Lopputulokset oli vielä pelottavan realistisia, kuten ylläolevasta kuvasta huomaa.

Heti laivan saavuttua Tallinnan satamaan tilasin meille uberin ja suunnattiin hotellille jättämään laukut. Kyseessä oli Tõnismäellä sijaitseva Kreutzwald spahotelli. Sieltä jatkoimme heti matkaamme Viron suurimpaan ostoskeskukseen Ülemiste Keskukseen, jossa kauppoja ja putiikkeja on 210 ja pelkästi kenkäkauppoja löytyy 23 kappaletta. Kuitenkaan kenkävalikoima ei tällä erää kasvanut. Hyvä niin, sillä en niitä edes etsinyt. Sen sijaan ostin muutaman paidan. Sovitin läpi myös monet boyfriend-farkut, joista olin haaveillut. Potenttiaalisia oli, mutta jäivät tällä kertaa vielä kaupan hyllylle. Muutenkin ostossaalis oli laihanlainen, mutta eipähän tullut hankittua mitään turhaa. Kiva oli silti kierrellä.

Shoppailun lomassa käytiin herkuttelemassa vohveleilla kahvilassa, josta leijaili niin maagisen hyvä tuoksu, ettei sitä voinut ohittaa. Annokseeni valitsin vaniljajäätelöä ja mansikoita kinuskikastikkeella. Ah nam! Ennen hotellille menoa käytiin vielä haukkaamassa Lidossa kanaa ja riisiä. Jos ette tiedä mikä Lido on, niin kyseessä on latvialainen ravintolaketju, jossa tarjotaan noutopisteillä kaikkea mahdollista alkupaloista jälkiruokiin historiallisen oloisessa miljöössä, jossa mm. henkilökunta on pukeutunut keskiaikaistyyppisiin vaatteisiin. Siellä tarjottimelle kerätään mitä ikinä halutaankaan syödä ja lopuksi etukäteen hinnoitellut ruokatuotteet maksetaan kassalle. Siis jokaiselle jotakin.

Kun oli aika palata hotellille kaivettiin taas Uber -sovellus esiin. Kruisailimme muutenkin uberilla pitemmät matkat ja sen käyttö oli todella huoletonta ja helppoa. Erityisen miellyttävä oli juuri tuo kyseinen matka, sillä eteemme porhalsi upouusi kiiltävän musta Tesla. Siinä oli hymy herkässä, kun kuski (joka btw näytti ihan the Rockilta) painoi pedaalin pohjaan niin, että vatsan pohjaa kipristeli. Matka maksoi muuten 4,07 euroa. Ei paha ;)





Hotelli oli muuten tosi kiva ja laadukas! Se oli historiallisessa jykevässä kivirakennuksessa ja huoneet olivat valoisia, mutta tummapiirteisiä ja ne oli sisustettu luonnonmateriaaleilla. Meille oli varattu Zen-huone, jonka luonnonkivisessä kylpyhuoneessa oli poreallas. Tervetuliaisena oli pullo punaviiniä, jonka vaihdatin paremmin makuuni sopivaan kuohuviiniin.

Tarkoitus oli mennä vielä hienosti illalliselle, mutta olimme aika poikki, joten päädyimme ottamaan kaiken irti hotellihuoneestamme päättäen viettää illan siellä. Marssittiin sitten läheiseen Kristiine Keskukseen hakemaan naposteltavaa huoneeseen. Meidän piti ostaa hedelmiä ja mansikoita, mutta jotenkin sitä tarttui mukaan myös älytön määrä suklaata ja kaikkia herkkuja.. Hotellilla sitten kilisteltiin ja pulahdettiin kylpyyn herkkutarjottimen kanssa.

Sattui muuten yksi aika outo juttu. Loppuillasta meinattiin katsoa vielä jakso jotain sarjaa ennen nukkumaanmenoa, mutta Ruutu+:sta ei pystynytkään ulkomailla katsomaan Mustia leskiä, mikä olisi ollut valintani. Päädyimme sitten (en todellakaan tajua miksi) vilkaisemaan Sami Hedbergin uutta Grillit Huurussa sarjaa. Emme katsoneet loppuun kun unimasa tuli jo kylään. Sitten yhtäkkiä keskellä yötä ilmoille kantautui aivan järkyttävä kälätys ja huuto ja molemmat säpsähdetään pystyyn. Hedbergihän se siellä veti showta volat täysillä. Läppärissä oli vielä läppä kiinni ja siihen asti se oli ollut ihan hiljaa. Tosi friikkiä! Kello oli 3:30, joten taisi olla Hedbergillä pilkun aikaan asiaa grillille. Kun tajuttiin mistä kyse, saatiin kyllä hyvät naurut!





Aamulla oltiin ylhäällä jo ihan hyvissä ajoin ja suunnattiin mahat kurnien aamupalalle. Rakastan hotelliaamiaisia! Ja tämä olikin yksi parhaista pitkään aikaan. Valikoiman laajuuden lisäksi hyvänä mittarina toimii munakas, nakit ja pekoni. Yleensä koskaan ne kaikki eivät ole hyviä ja monesti niistä mistään ei nauti. Tällä aamiaisella kaikki oli kuitenkin erinomaisia! Mitä valikoimaan tulee muuten, niin siihen lisäarvoa toi mm. graavilohi, lohilevite, smoothiet, paistetut äärimmäisen maukkaat herkkusienet ja laaja juomavalikoima. Kuvia ei tullut otettua muuten lämpimistä ruoista eikä leipäpisteeltä.

Päivän plääni oli kiertää Kristiine Keskus, jonka jälkeen suunnata keskustaan kaupoille ja lounaalle. Kristiine keskus ei ole kovinkaan suuri ostoskeskus, mutta sen läheisyydestä johtuen päätettiin poiketa. Ja sieltähän löytyikin boyfriend-farkut, joiden etsimistä uhkailin edellisessä postauksessa! Ovat muuten jalassa tälläkin hetkellä, supermukavat ja kivannäköiset! Löysin myös tummansinisen raidallisen trikoopaidan, jonka hankin mukavamman shoppailupaidan puutteessa.

Pakko muuten kehua, kun haukattiin välipalaksi Farmin Kohuke kohupiim-patukoita. Kohupiim on itselleni suht uusi tuttavuus ja se on siis maitotuotetta, joka muistuttaa maultaan vähän jotain rahkan ja tuorejuuston sekoitusta ja rakenteeltaan ricottajuustoa. Se on oiva makeissa jälkiruoissa, mutta olipa sitä myös Lidosta edellispäivänä ostamani kanafileenkin päällä. Kyseiset patukat on päällystetty suklaalla ja niitä oli saatavilla tosi paljon erimakuisia mansikasta rusinoihin ja kinuskiin. Valittiin testiin keksin sekä creme bruleen makuinen patukka ja oli kyllä hyviä!

Tallinnan keskustaan siirtyessä käytiin kahvilla Rottermannin korttelissa sijaitsevassa upeamiljöisessä pikkukahvilassa, josta kuva postauksen toisessa kuvassa, ja kierrettiin siinä lähistöllä muutamat kaupat ja lopuksi siirryttiin Viru Keskukseen. Sieltä löysin Zarasta kivat kirkkaanvaaleansiniset pillifarkut ja valkoisen topin, mutta muuta ei tullutkaan shoppailtua. Lounaalla käytiin Narva maanteellä sijaitsevassa ravintola Zebrassa, josta on muodostunut Tallinnanreissujen vakipaikkoja. Siellä söin kanasalaattia, jonka kylkeen oli pakko ottaa yksi lumirapu baked sushi, sillä ne ovat niin hyviä! Vuorossa oli vielä tuliaisten haku satamasta koiranhoitajalle ja laivan nokka otti suunnaksi Helsingin vähän ennen iltaseitsemää.

Kuten sanoin, oli kokonaisuudessaan ihana reissu! Toivottavasti jaksoit lukea, vaikka kerroinkin melkein jokaista suupalaa myöten kaiken x) Halusin vaan vinkata hyvistä kokemuksista tietyissä paikoissa muillekin!