tiistai 31. toukokuuta 2016

Vamos a España

Se on loman aika koittanut! Suomi tietenkin pistää parastaan tällä hetkellä, mut se on se lomamoodi mikä täältä Espanjasta löytyy! Kerrankin hoidin kaikki asiat kuntoon hyvissä ajoin ennen reissua ja nyt keskityn seuraavan viikon vaan nauttimiseen! Toivon erityisesti, että ruokastressi hellittää, jotta sitä saisi aikaan totaalirentoutumisen. Myöhemmin on sitten hyvin aikaa antaa kiloille kyytiä ;)

Ajattelin kysyä vielä olisiko jollain antaa vinkkiä jos on jotain mitä Malagassa pitäisi ehdottomasti tehdä/nähdä/kokea ja ottaisin mielelläni vastaan myös ruokapaikkasuosituksia täällä reissanneilta? :)

Itseasiassa kirjoitan tätä jo kohteesta, sillä lentokoneen puuttuva wifi pilasi suunnitelmani postaamisesta koneesta. Käytiin äsken jo rannalla syömässä ja kilisteltiin tietenkin asianmukaisesti sangrialla. Jälkkäriksi nautittiin myös taivaallisen hyvät jäätelöt. Voi sitä valinnan vaikeutta, kun makuja oli kinder buenosta toblerooneen ja vesimelonista mansikkajuustokakkuun!

Jo ensinäkemältä täytyy sanoa, että täällä sielu kyllä lepää! Nauttikaahan kaikki muutkin Suomen helteistä kun niitä nyt on tarjolla ja mukavaa seuraavaa viikkoa! En usko, että tulen päivittämään tänne hirveämmin mitään reissun aikana, sillä en ottanu omaa läppäriä edes mukaan, mutta reissun jälkeen varmasti sitäkin enemmän! Tosin snäppi ja instagram pysyvät Malagassakin taatusti menossa mukana! (@lifealasara) :)



sunnuntai 29. toukokuuta 2016

The Best Healthy Baking Recipe by Far!

Tykkään aina välillä kokeilla milloin minkäkinlaisia terveellisistä ainesosista koostuvia leipomuksia iltojen herkutteluun. Välillä leipomukset ovat tyydyttäneet sokerihampaani tyystin ja toisinaan päätyneet suoraan roskiin tai koiralle (ja itseasiassa turhan usein niitä on syöty puoliksi irvistäen). Nyt jauhopeukaloni sai aikaan jackpotin! Tein nimittäin ihan taivaallisen hyviä limejuustokakkusia! Ne eivät sisällä mitään hifistelyä ja eikä tarvitse olla kummoinenkaan terveysintoilijat, että niihin tarvittavat raaka-aineet löytyy valmiiksi kotonta. Juustokakkuset sisältävät runsaasti proteiinia, ei juuri ollenkaan hiilaria, 0 grammaa sokeria ja rasvaakin maltillisesti.


Pidemmittä puheitta reseptiin, josta riittää 6 muffinssin kokoiseen kakkuseen:

POHJA

3/4 dl Whey100 vaniljanmakuista proteiinijauhetta
(käytin Self Omninutrition Micro Whey Active stevialla makeutettua vanilja-päärynä jauhetta)
3/4 dl kaurahiutaleita
15g kookosöljyä
1/8 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
1 rkl erytritolia (tai muuta makeutusainetta)

TÄYTE

200 g Philadelphia 3% tuorejuustoa
1/2 dl limemehua
1/2 dl Whey100 vaniljanmakuista proteiinijauhetta
2 kpl kananmunaa
Erytritolia maun mukaan (laitoin 1/2dl)


Lämmitä uuni 175 asteeseen. Asettele 6 paikkaiseen muffinivuokaan paperivuoat tai käytä silikonista vuokaa, jolloin paperivuokia ei tarvita. Sekoita pohjan ainekset tehosekoittimessa. Jos seos jää liian kuivaksi lisää tilkka vettä joukkoon. Painele sitten seos vuokien pohjalle (kastelemalla sormia seos ei tartu sormiin ja sen saa tasaisesti). Paista pohjia n. 10 min. Surauta sillä välin täytteen ainekset tasaiseksi massaksi tehosekoittimella. Kaada täyte vuokiin (riitti täyttämään käyttämäni silikonivuoat kokonaan). Alenna lämpötila 150 asteeseen ja paista n. 25 minuuttia, kunnes täyte on muuttunut kiinteäksi ja kohonnut vuoista (sisältä saa olla vielä vähän hyllyvää). Jäähdytä vuoassa huoneenlämmössä ja olisi vielä hyvä jos malttaisit säilyttää juustokakkusia jääkaapissa pari tuntia mehevöitymässä ennen nauttimista (itse en malttanut).



RAVINTOSISÄLTÖ 
(1 kpl):

107 kcal
11,6 g proteiinia
3,16 g hiilareita
5 g rasvaa




Jos makeanhimosi on perustasoa, jo yksi kappale riittää, mutta jos olet kuin minä, niin 3 kpl taltuttaa varmasti herkkuhalusi, eikä energiaa siltikään tule kuin pienen aterian verran!


 ...ja eikun herkuttelemaan!

tiistai 24. toukokuuta 2016

10 asiaa miksi pidän itsestäni

Olisi niin paljon helpompi keksiä ne 10 kohtaa, mistä itsessäni en pidä, mutta ketä se auttaisi? Ei itseäni ainekaan. Luin eilen Annika O:n blogipostauksen samasta aiheesta ja sen sanoma sai itsenikin klikkaamaan "uusi blogiteksti" -painiketta. Siinä haastettiin nimittäin miettimään niitä juttuja, joista itsessään voi olla ylpeä ja joista itsessään pitää eniten, sillä terve itsetunto ja hyvä minäkuva ovat kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lähtökohdat. Ja sitähän kaikki haluavat - voida hyvin.

Olen ruoskinut itseäni surren ja pyöritellen päässäni kaikkia epäkohtiani niin pitkään kuin muistan. Ne ovat koskeneet lähinnä ulkoista olemustani. Ei mitään ylitsepääsemätöntä - luulisin, että samallalailla kuin muutkin nuoret naiset - tosin jokaisella on ne omat huolenaiheensa. Sen sijaan sisäisiin ominaisuuksiin ja kykyihini olen aina ollut jokseenkin tyytyväinen, en sillein itsetietoisesti vaan siten, ettei ole ollut mitään valittamista, vaikkei mulle mitään erikoistalenttia ole suotukkaan. Joskin opiskelujen edetessä toivoin todella, että omaisin paremman muistin, kun näkömuisti ei ollut paras työkalu isojen kokonaisuuksien sisäistämiselle.

Viimeaikoina olen kuitenkin alkanut miettimään itseäni ja ominaisuuksiani syvemminkin. Olenkohan minä jonkun mielestä hyvä ja ihana ihminen? Ja että voinko odottaa esim. kumppaniltani tiettyjä ominaisuuksia, jos itse olen tällainen? En ole maailman empaattisin ja lämpimin ihminen, mitä monesti ihmisissä ihaillaan. Olen aika rationaalinen, realistinen ja ratkaisukeskeinen. Kyllä minä silti välitän lähimmäisistäni suuresti, olen huolehtivainen ja esimerkiksi tirautan helposti kyyneliä jonkin viattoman eläimen kohtalon vuoksi, mutta koko maailman tuskaa en kanna harteillani. Eri ihmiset arvostavat eri asioita, mutta itselleni minä kyllä kelpaan ja mulla on hyvä olla nahoissani.

Elämäni on toisinaan ollut aikamoista selviytymistä, joka on vaatinut kovan kuoren ja Murphyn laki taas on pitänyt huolen, ettei asenteeni ole aivan ollut "Mitäköhän ihanaa elämä seuraavaksi tuo tullessaan?". Olen kuitenkin ollut vahva, pysynyt peruspositiivisena ja tehnyt aina kovasti töitä, vaikkei se ole kovinkaan kummoisesti palkinnut. Ei sillä, etten olisi kiitollinen siitä mitä mulla on, mutta en ole ollut erityisen onnekasta sorttia. 

Viimeajat olen pyrkinyt luottamaan positiivisuuden voimaan ja se, ettei elämässä ole enää niin paljon ikäviä asioita, on ollut omiaan auttamaan toiveikkaan ja positiivisen elämänasenteen säilymisessä. Onni on kuitenkin ennen kaikkea mielentila, asenne, ja jollei sitä opettele ja harjoittele tässä hetkessä, ei sitä koskaan koe.

Voinkin sanoa itsestäni seuraavia asioita oikeasti niitä tarkoittaen:

Oon iloinen ihminen, joka nauraa paljon, pyrkii hauskuuttamaan muita ja omaa nokkelan huumorintajun.

Mulla on hyvä tilannetaju ja ongelmanratkaisukyky.

Oon avoin, enkä arastele paljastaa itsestäni asioita. Ennemmin tuon heikkouteni esille kuin koittaisin piilotella niitä. Joskus jopa liian korostetusti. ..Pysytään vain niissä positiivisissa puheissa!

Oon ylpee mun fyysisestä kunnosta, varsinkin vauhtikestävyys on huippuluokkaa.

Oon elämänjanoinen ja muutenkin eloisa luonne.

Mulla on sirot korvat, ranteet ja nilkat ja oon kokonaisuudessaan ihan nätti.

Oon toimintatavoiltani tarkka, järjestelmällinen, perusteellinen ja otan asioista selvää. Koskee erityisesti asioita, joista olen kiinnostunut, sillä teen mielelläni töitä niiden eteen.

Mulla on ihan hyvä yleistieto ja oon otettu, että ystävät kysyvät multa, kun eivät itse tiedä tai tarvitsevat neuvoa. Muutenkin autan heitä mielelläni.

En ole kateellinen - saatan ihailla ja toivoa itselleni samaa, kuin jollain muulla on, mutta vain hyväntahtoisesti.

Puhun suoraan asioista ja uskallan sanoa mielipiteeni.

Siirrän haasteen nyt eteenpäin! Suosittelen siis pysähtymään ja miettimään, että miksi sinä oletkaan niin hyvä tyyppi. Varmasti monen ystävän, kaverin tai muun kanssaihmisen mielestä olet, niin miksi et itsekin ajattelisi niin? Vaatimattomuus kaunistaa, sen suomalaisen identiteetin omaavana allekirjoitan kyllä, mutta ajatukset omasta itsestä eivät tosiaankaan saisi olla myrkkyä omalle mielelle.

Kehotankin ajattelemaan ennemmin niitä hyviä puolia, vaikka ei huonojakaan puolia tule kieltää tai peittää, vaan sen sijaan ne tulisi hyväksyä ja mahdollisuuksien mukaan pyrkiä kehittämään niitä. Hyvä olo ja hyvinvointi pohjautuvatkin pitkälti siihen miten ajattelemme itsestämme, miten voimme omassa kehossamme ja miten puhumme itse itsellemme. Ei ole ylimielisen itserakasta olla sujut itsensa kanssa ja ajatella itsestään hyvää, vaan se tulisi olla se tavoite. Jokaiselle. Olkaa siis omia ihania itsejänne ja onnellisia siitä mitä on, älkääkä onnettomia siitä mitä ei ole! Kumpi sitä tuntuukaan paremmalta?


Ihanan positiivista päivänjatkoa kaikille! ♥

maanantai 23. toukokuuta 2016

Kesäinen viikonloppu

Oon aika huono kaivamaan kameraa esiin, keskityn nauttimaan asioista ihan omilla silmilläni. Se on toisaalta erittäin hyvä juttu, mutta toisaalta niiden hetkien ikuistaminen olisi näin jälkikäteen ajateltuna ollut mielekästä. Viikonloppu taas mennä hujahti ja siihen mahtui kaikkea kesäistä kivaa! Todistusaineistona mulla on vain muutama snäppi.


Perjantai alkoi mukavasti, sillä suuntasin kerrankin täysimittaisen työviikon jälkeen lämpimän ilman saattelemana keskustaan ostoksille ja siitä suoraan illalliselle. Viikon aikana oli ostoslistalle kertynyt vaikka mitä, varsinkin kosmetiikan osalta, ja mikäs siinä sitä tyhjennellessä, sillä Sokoksella sattui olemaan jotkin kamppispäivät, niin kaikista hankinnoista sai -20%. Kerrankin osuin paikalle oikeaan aikaan. Illalliselle menin Fredalla sijaitsevaan Soil Wine Roomiin, joka tarjoilee tapaksia. Tilattiin paljon erilaisia, lähinnä lihapitoisia, tapaksia ja olivat kyllä oikein maukkaita. Lemppariksi nousi ehdottomasti härän tartar. Join muuten tapasten seurana kuohuviiniä, mikä on mainitsemisen arvoinen juttu siksi, etten ollut nauttinut tippaakaan alkoholia lähes kolmeen kuukauteen. Todella helposti ja huomaamatta on mennyt tuo ajanjakso ihme kyllä. Kyseessä olevassa ravintolassa käynti jäi silti kohdallani siihen yhteen kertaan, sillä kokemus ei ollut aivan hintansa väärti. Iltaa jatkettiin J:n kanssa kotosalla ja saattoi olla, että sorruin ottamaan irtokarkkeja Makuunista illan leffan seuraksi..

Lauantaina oli sitten aika hyvittää herkuttelu ja heti aamusta suuntasin Leppävaaran Elixiaan power step -tunnille, jonka päätteeksi jatkoin vielä 45 minuutin aerobisella ulkoilmassa. Oli ihanan kesäiset maisemat ja kyllä sielu lepäsi siinä käpötellessä kaiken vihreyden keskellä. Urheilusession päätteeksi kävin hakemassa perinteisen delipöydän salaatin ja suuntasin muutaman (okei aika monen) Sellon liikkeen kautta kotiin, josta napattiin Tilda mukaan ja jatkettiin J:n kanssa grillijuhliin ystävän luo. Perillä kerettiin katsoa Suomi-Venäjä lätkämatsin vika erä ja pistettiin grilli tulille. Kyllä grilliruoka on sitten hyvää! Ruokailun jälkeen pelattiin vielä Trivial pursuitia (voittaja ilmoittautuu!) ja yhtäkkiä kello olikin jo kotiinlähdön aika. Kiitos vielä isäntäväelle illasta!

Sunnuntaina oli taas aika pyhittää (ruoka)syntejä ja lähdettiin aurinkoisille kaduille aamukävelylle. Lähdin muuten silloin ekaa kertaa shortseilla liikenteeseen eikä yhtään käynyt vilu! Säästä innostuneena päätin lähteä suoraan kävelyn päätteeksi pyörälenkille ja viiletin menemään pitkin Espoota lähes tunnin ajan. Tuli löydettyä kivoja uusia hiekkateitä, joille jatkossakin suunnata. Koska en saanut säästä vieläkään tarpeeksi oli seuraavaksi vuorossa auringonottoa ja kirjan lukemista läheisessä puistossa. Siitä suuntasin sitten vielä Länärin Elixialle vakkaristeppiin ja kotiin saavuttua olikin aika pistää kisakatsomo pystyyn ja kannustaa Suomi maailmanmestaruuteen, joka kuitenkin valitettavasti jäi saavuttamatta. Ainoa lohduttava seikka oli se, että Kanada tosiaan oli illan pelissä parempi - se vei alusta loppuun, mutta hienosti Suomi taisteli koko turnauksen, kunnia siitä! On ilo olla suomaLaine! ;)

perjantai 20. toukokuuta 2016

Lomalookit

Oon viimeaikoina alkanut fiilistelemään entistä enemmän lähestyvää lomareissua ja miettinyt valmisteluja sitä varten. Lähdetään siis kuun vika päivä ystäväni kanssa viikon reissulle Malagaan Espanjaan, jossa pyrkimyksenä on yhdistää ranta, kulttuuri, shoppailu ja aktiviteetit sellaisella nautinnollisen rennolla tavalla! Luonnollisesti on tullut pohdittua mitä sinne tulisi pakata mukaan ja siitä inspiroituneena ajattelin koota tänne bloginkin puolelle pari lomalookkia, jotka sopisivat ainakin omaan reissuuni Espanjan auringon alle.



| Bikinit H&M | Pitsikaftaani H&M | Korokepohjasandaalit H&M | Aurinkolasit Ray-Ban Wayfarer Folding | Lierihattu H&M | Rantakassi H&M |

Tämän ranta-asun koostikin näköjään lähestulkoon kokonaan H&M! Ainoastaan aurinkolasit on luottovarmasti Ray-Banin. H&M:lle onkin tullut paljon kaikkia kivoja kesävaatteita ja -asusteita. Noita bikinejä metsästin pitkän aikaa, mutta nyt olen jo luovuttanut. Loppuunmyydyt on loppuunmyydyt. Valkoisen ja sinisen raikas yhdistelmä sopisi niin ruskettuneeseen ihoon kuin myös valkoiseen rantahiekkaan aivan loistavasti! Parasta niissä on kuitenkin niiden malli, sillä liian monet bikinit on pilattu vaippapyllyalaosalla, mutta ei näitä! Nämä menevät kauniisti edestä kuin takaakin ja mallin kruunaa ihokaistaleen paljastava leikkaus vyötärössä. Yläosakin on optimaalinen: kaunis ja tukeva.

Lookkiin oivia lisiä ovat luonnonvalkoinen pitsikaftaani, samanvärinen luonnonmateriaalista punottu rantakassi sekä olkinen lierihattu aurinkosuojaa tuomaan. Lisäksi valitsin kollaasiin paksupohjaiset valkoisilla nahkaremmeillä varustetut terveyssandaalin tyyppiset jalkineet, joissa on myös samaa värimaailmaa ja lookin viimeistelijän paikka tuli Ray-Banin Wayfarer Folding arskoille. Odotan hyvin innolla vastaavan asun pukemista sekä siinä nautittavaa kylmää raikasta juomaa ja mukaansatempaavaa hömppäromaania rannalla.




| Tanktop Adidas Performance | Shortsit Cubus | Collegepaita Ivy Park | Urheiluliivit Rebecca Minkoff | Lenkkarit Adidas Originals Los Angeles | Reppu Adidas Originals | Aurinkolasit Ray-Ban Aviator | Juomapullo Camelbak | Aktiivisuusranneke Polar Loop Crystal | 

Meillä on ystäväni kanssa pari kohdetta, mitkä haluaisimme valloittaa, ja jotta paikan päälle vaellus kävisi mukavan kevyesti, on tällainen sporttinen retkeilypäivän asu kohdallaan. In black and white I trust. Ja harmaaseen tietysti. Väripilkkuna sitten persikan sävyjä. Rento tanktoppi on Adidas Performancen ja Adidakseen luotetaan muutenkin tässä lookissa! Varsinkin nuo Los Angeles lenkkarit sujauttaisin jalkaani any day ja lisäksi näyttävästi kuvioidut Cubuksen shortsit olisivat käytössä ihanan ilmavat! 

Juomapullon ja muut tarvittavat tavarat saa mukavasti kannettua pussukkamallisessa repussa. Liikkeessä Polar Loopin aktiivisuusranneke mittaa päivän aktiivisuuden ja kulutuksen kannustaen liikkumaan. Täten retkeilypäivän jäljiltä löytyy todistusaineistoa, jonka nojalla voikin sitten herkutella surutta! (Tosin varmasti herkuttelisin muutenkin). Jos sitten reissu venyy iltamyöhään, voi tulla tarve saada vähän lämmikettä, johon Beyoncén Ivy Park -merkin collegepaita on hyvin suloinen vaihtoehto.



| Off-the-shoulder paita H&M | Farkkushortsit Noisy May | Hihnasandaalit H&M | Cross-body laukku Chloè Drew | Aurinkolasit Fendi | Rannekello Michael Kors Mini Bradshaw Chronograph | Kukkapanta Lindex | Kaulakoru Reserved |

Kolmas asukollaasi pitää sisällään sitten mieleiseni shoppailupäivän asun. Romanttista valkoista pitsiä ja puuvillaa off-the-shoulder paidan muodossa yhdistettynä revittyyn farkkushortsiin höystettynä nahkaelementeillä ja kultaisilla yksityiskohdilla. Tykkään! Täydellisesti istuvat shortsit on muuten arvokas löytö ja ne onkin itselläni vielä etsinnässä, mutta jokseenkin noilta Noisy Mayn versioilta ne voisivat näyttää! Matalat kengät on kaupungilla kävelyyn ehdottomat ja ihastuin näihin kamelinvärisiin nyöritettyihin sandaaleihin heti kun näin ne. Niiden lisäksi koristeellisuutta asuun tuo Chloèn laukku, Michael Korsin kello, Fendin aurinkolasit sekä paitaan matchaava kukkapanta ja kultainen kaulakoru.

Nämä kaikki voisin pakata samantien laukkuuni, mutta unelmoinnin sijaan voisin keskittyä keräämään vastaavia kokonaisuuksia ihan oman kaappini kätköistä! Kyllä sieltäkin varmasti jotain päällepantavaa löytyy (ja itseasiassa myös muutama kollaasien tuotteista). Oikeastaan en ihmettelisi yhtään, jos tulisi taas pakattua aivan yli tarpeen, kuten about joka kerta. Pitää tosin jättää tilaa niille tuliaisillekin! Can't wait!

Mikä lookeista oli muuten oma suosikkisi? :)