tiistai 30. elokuuta 2016

Best of Weekend

TAPAHTUMA:
Ystäväni kanssa yhteinen 25v synttäreiden vietto lauantaina (kuka sanoo, etti niitä voisi juhlia useampaan kertaan?). Päätettiin viettää iltaa oikein pitkän kaavan mukaan tehden ruokaa, laittautuen rauhassa, juoruten kunnolla ja lopuksi vielä yökyläillen. Oli parhautta ♥

RUOKA:
Lauantai-illan reseptikokeilu: valkosipuli-parmesaaniperunat - taivaallisia! Niiden kaverina possupihvit ja paistettu parsakaali kastikkeineen maistuivat myös hyvin.

PUHEENAIHE:
Meikkaus! Harvemmin tulee puhuttua, mutta ystäväni pyynnöstä pidin hänelle pienen meikkikoulun.

APLIKAATIO:
Snapchat! My storya tuli päivitettyä kyllä tiheään tahtiin. Löydyn muuten nimimerkillä Zarrdis!

OSTOS:
Tuo kuvissa näkyvä pitsinen kynähame. Istuu just täydellisesti!

BAARI:
Rymy-Eetu. Ensimmäinen visiitti, josta tuli kyllä kertaheitolla myös yksi ikimuistoisimmista! Meno oli hyvä - joskaan en suosittele kenellekkään ilman tukevia pohjia - mutta pöydät hyvinhyvin vaarallisia - joten en ehkä sittenkään suosittele niitä tukevia pohjia. Henksu on ilmeisesti tottunut nilkan nyrjähdyksiin, sillä jääpussi löytyi supervauhtia! (Omat koipeni pysyivät ehjinä, enkä paljasta kenelle sattui köpelösti - Saattaa tosin olla, että henkilö esiintyy joissain näissä kuvissa..)

SARJA:
Gilmore Girls! Koukuttava hyvänmielensarja, jota tuli katsottua jakso jos toinenkin perjantai-iltana.

TREENI:
Lauantaiaamun cardio step & strength Espoonlahden Elixiassa. Tiukkaa settiä!

SUORITUS:
Selvitä useasta mutkasta ja liikenneympyrästä maailman jäykkärattisimmalla autolla sunnuntaiaamuna mäkin drive-Iniin, kun kädet tärisi muutenkin edellisen illan jäljiltä.

IDEA:
Keskittyä seuraavat 1,5 viikkoa terveellisiin elämäntapoihin ennen Prahan reissua!

HETKI:
Kun pääsin sunnuntai-iltana kotiin, suihkuun ja puhtaisiin lakanoihin pedattuun sänkyyn nukkumaan - silloin kiitti itseään, että oli ollut perjantaina niin reipas ja siivonnut.












lauantai 27. elokuuta 2016

Syksyn halutut

Tämä ei ole postaus tämän syksyn trendeistä, joita on pakko haluta, vaan ihan vaan niistä tuotteista, jotka mun on pakko saada! Kysessä on ostoslistallani keikkuvat yksilöt, jotka ovat siirtyneet syksyn alkaessa "akuutit hankinnat" -kategoriaan.


Ihan ensimmäiseksi mainitsen Addun verkkatakin, joka on juuri tässä mallissa ollut haluttujen listalla jo vähintään vuoden, mutta koskaan en ole ollut niin onnekas, että olisin saanut napattua oman kokoni! Paitsi eilen! Lucky friday!

Toisekseen tarvitsisin simppelin vaaleanharmaan college paidan. Se on hyvin monikäyttöinen ja parhaimmillaan todellinen comfort vaate. On ollut yllättävän vaikeaa metsästää sopivaa mallia. Aina on joku vikana: liian lyhyt, liian pitkä, liian pussimainen, liian leveät hartialeikkaukset, liian kapea kaula-aukko, väärää materiaalia tai väärän värinen. Tiedättehän?

Kolmatta vaatekappaletta listalla edustaa vaaleanharmaa t-paitamekko. Löysin tuon Vilan yksilön äsken kollaasia tehdessäni ja täytyy ehdottomasti mennä sovittamaan! Spesiaalin siitä tekee takana oleva kultainen pitkä vetoketju ja 3/4-pituiset hihat. Mekko on kokonaisuudessaan rento ja mukava, mutta kuitenkin tarpeeksi siisti ja hillitty toimistoon! Kaapissani on ehdottomasti tällaisen kappaleen mentävä lovi!

Mitä kenkiin tulee, niin olen aika pitkällä sopivan kokoelman suhteen, mutta valkoiset sporttiset mutta moneen asuun yhdistettävissä olevat tennarit puuttuvat tyystin. Eikös nämä Adidas Originalsin GAZELLE tennarit olekin juuri sellaiset?


Myös mustat matalat nahkanilkkurit olisivat tarpeen. Sellaiset klassiset ja mukavat jokapäiväiseen käyttöön.


Hyvin pitkään oon etsiskellyt kivoja aitokultaisia nappikorviksia. Oon todennut, että ostaessa kullattuja tahtoo väri lähteä jo parissa päivässä, eikä niitä todellakaan halua olla ostamassa jatkuvasti. Kultasepänliikkeissä aitokultaiset korvikset vaan tahtovat yleensä olla turhan klassista mallia. Tosin kuvassa olevat Efva Attlingin korvikset kelpuuttaisin, mutta lompakko sitten taas ei.

Suoristusrautaa tulee käytettyä päivittäin vähintään etuhiuksiin, joten sen toivoisi tekevän hyvää jälkeä vahingoittamatta hiuksia. Nykyinen rautani on kyllä palvellut nätisti, mutta sen ollessa yli 2 vuotta vanha, on siihen päässyt kertymään hiustuotejäämiä, jotka eivät varmasti tee hyvää hiuksille. Kokeilin ystäväni GHD Gold Classic Styler suoristinta ja se oli niin ihanan tuntuinen käyttää, että taidan laittaa omani vaihtoon ja hankkia sellaisen itsellenikin.

Keskeltä kollaasia löytyvä sulavalinjainen, siro ja tehokas Macbook Air ei esittelyjä kaipaa. Sellaisen päätin kuitenkin hankkia nykyisen kannettavan vedellessä viimeisiään. Haluan sen kätevässä 13 tuuman koossa ja vähän suuremmalla keskusmuistilla.

Oon siitä asti, kun aloitin nykyisessä työpaikassani, yrittänyt etsiä tuloksetta kivannäköistä termosmukia aamuisille bussimaratooneilleni. Kate Spadesin kultaraidallinen termari olisi täydellisen niin näkönsä kuin kokonsakin puolesta. Mistä saan tällaisen Suomesta?

Koska tykkään järjestelmällisyydestä, on mulla aina ollut kaikki tärkeät paperit kansioituna haitarimalliseen kodinkansioon, jonka ostin kun muutin ensimmäiseen omaan asuntooni täytettyäni 17 vuotta. Siitä on nyt kulunut jo jonkin verran aikaa (8 vuotta herranjestas), niin kansio ei ole enää entisensä. Harmikseni en ole nähnyt missään myytävän vastaavia enää (edellinen oli ostettu edesmenneesstä Tiimarista). Kuvassa oleva musta kodinkansio kuuluu Suomalaisen Kirjakaupan valikoimaan, mutta se on aivan turhan litteä omaan käyttööni. Vinkatkaa jos tiedätte, mistä löytyisi! :)

Ja lopuksi: tuoksukynttilät! Ne on niin syksyn juttu kuin olla ja voi. Pitäisi metsästää jostain kappaleita, jotka a) tuoksuvat hyville b) tuoksu leviää poltettaessa (poislukee Ikean kynttilät) c) kynttiläosat ovat valkoiset d) purkit sopivat sisustukseen. Voi kun nuo H&M Homen kauniit kynttilät vastaisivat kaikkia kriteerejä.

Kyllä näillä olisi mukava alottaa syksy! Mitä olette mieltä? :)


torstai 25. elokuuta 2016

The Autumn Bucket List

En meinannut tätä listausta edes tehdä, sillä en ollut kovinkaan riemuissani kesän päättymisestä, kun paljon asioita jäi tekemättä ja kokematta. En myöskään ole sateesta, pimeydestä ja ilman kylmenemisestä yhtään innoissani. Mun puolesta vois olla ikuinen kesä!

Asiaa mietittyäni huomasin kuitenkin, että aika paljon kivoja juttuja on luvassa myös syksyllä! Lisäksi jos itse keksin lisää mukavaa ohjelmaa, niin koko vuodenaika tuntuu varmasti paljon miellyttävämmälle! Ja jos totta puhutaan, niin kyllähän minä tykkään leffailloista viltin alla, kynttilöistä ja sellaisista tunnelmallisista jutuista, jotka kokee parhaiten, kun sadepisarat ropisevat peltikattoon. Otetaan siis syksystä kaikki irti!

Syksyllä luvassa:

Ystäväni ja mun yhteinen 50v synttäreiden viettopäivä 27.8
Firman huvinvointipäivä Linnanmäellä 2.9
Pidennetty viikonloppureissu Prahaan 8-12.9
Keramiikkakurssi (15 vuoden tauon jälkeen) yhdessä ystävän kanssa aina tiistaisin
Uusia työkuvioita
I love me -messut
Ainakin yhdet huikeat pikkujoulut (ohjelmassa Prison Islans)

 Syksyllä tavoitteena:

Käydä moikkaamassa Tallinnaa
Testata pääsääntöisesti vain uusia ravintoloita
Leipoa jotain kurpitsasta
Järjestää Thanksgiving illallinen - koska mä voin!
Aloittaa se espanjan opiskelu! (itsenäisesti) Tavoitteena oppia 10 sanaa päivässä!
Ulkoilla enemmän
Treenata hulluna
Saada kesäkilot pois häiritsemästä
Viettää paljon aikaa kavereiden kanssa
Käydä taas treffeillä
Muistaa kantaa kameraa mukana
Käydä pitkästä aikaa jollain keikalla (viimeisin oli viime syksynä?!?)
Alkaa valmistelemaan joulua ajoissa ja hurahtaa taas DIY-projekteihin
Juoda paljon glögiä ja chailattea
Koittaa myös säästää vähän rahaa ja muistaa, ettei kaappeihin enää mahdu mitään

AINAKIN.






Ohessa jo vähän syksyisiä kuvia Espoon Luukin luontopolulta lenkin varrelta!

Mitä must juttuja teidän syksyyn kuuluu? Millä aiotte paeta sadetta ja pimeyttä? :)


tiistai 23. elokuuta 2016

Extempore picnic





Tässä viime lauantaisen picnicin antia. Päivä, jonka teemasanana toimi extempore, oli kokonaisuudessaan mitä huikein! Aurinkoisen sään houkuttelemana lähdettiin ystäväni kanssa kaupasta poimitut eväät kassissa kävelylle merenrantaa pitkin ja päädyttiin sitten Matinkylän rantaan laiturille herkuttelemaan ja paistattelemaan päivää.

Tällä kertaa onnistuttiin haalimaan ruokaa mukaan juuri sopiva määrä. Picnic ei siis välttämättä vaadi suuria valmisteluja vaan onnistuu maukkaana ja monipuolisena ihan pikaisellakin aikataululla. Delipöydän salaattiainekset, tuoreet marjat, pala juustoa ja pieni purkki marmeladia takasivat sen.

Lopuksi hörpättiin vielä kahvit Cafè Merenneidossa (joka on muuten viimevuosina monipuolistanut valikoimaansa merkittävästi, nykyään sieltä saa kaikkea salaateista drinkkeihin ja jäätelöannoksiin ♥) ja päädyimme yhteisymmärryksessä ratkaisuun, että tällaisena päivänä olisi lähes laitonta olla menemättä terassille. Tuumasta toimeen: pikasuihkut, pikalaittautumiset, korkkarit jalkaan ja kohti Helsingin keskustaa!

Apollon terdeskumpan siivittämänä päädyttiin minnekkäs muuallekaan kuin Löylyyn juuri parahiksi ihastelemaan laskevaa aurinkoa. Kokeiltiin myös heidän ruokatarjontaansa ja täytyy erikseen hehkuttaa, että Löylyn portobello-vuohenjuusto-hamppari päihittää helposti monet lihallisetkin versiot! Valitettavasti sitä maistoin vain kaverin lautaselta, sillä itse olin valinnut kylmäsavulohiannoksen, joka ei niinkään iskenyt.

Koko viikonloppu oli muutenkin mukava ja jos se jäi viimeiseksi kesäisen lämpimäksi, niin ei jäänyt ainekaan mitään hampaankoloon! :)

maanantai 22. elokuuta 2016

Kesä 2016 numeroina

Tämä kesä ei ollut yhtään mun kesä. Se ei mennyt alkuunkaan niin kuin olin suunnitellut. Silti siihen mahtui kaikkea kivaa ja ohjelmaa oli loppupeleissä ihan kiitettävästi. Oon tosi kiitollinen kaikille niille ihmisille, jotka paransivat kesääni omalta osaltaan ♥ Festarit, päiväretket ja rannalla olo jäivät minimiin, mutta tilalla oli hauskoja iltoja ulkona, mukavia lounashetkiä ja kaiken kruunasi viikko Malagan auringossa!


Kesääni mahtui siis:


1 kpl parisuhteen päättymisiä (olisi tosin aika erikoista jos niitä olisi ollut useampia x)
18 kpl virallisia lomapäiviä
1 kpl viikon lomamatkoja Malagaan
2 kpl kotimaan matkoja: Tampere ja Mikkeli
2 kpl mökkireissuja
7 kpl iltoja ulkona
2 kpl jäätelötötteröitä
5 kpl Teatterin salaatteja
1 kpl saariretkiä
3 kpl veneilykertoja
1 kpl risteilyjä Tukholmaan
4 kpl uimahetkiä Suomessa: ulkouima-altaassa, lähdevesipohjaisessa soramontussa ja Saimaassa
2 kpl auringonottokertoja rannalla Suomessa
4 kpl picnicejä
1 kpl vietettyjä syntymäpäiviä
2 kpl lenkkejä luontopoluilla
1 kpl uusia ystäviä
14 kpl muualla kuin kotona nukuttuja öitä
47 kpl catchattua eri pokemonia (haha!)
24 kpl blogipostausta




 Siinä oli kesä 2016 pähkinänkuoressa!


sunnuntai 21. elokuuta 2016

25!

Mullahan tuli muuten tuossa kesälomani aikana neljännesvuosisata täyteen. Ikää meinaan. Siitä on itseasiassa tänään tasan kuukausi, joten voisi olla jo korkea aika julkaista kuvat? Synttäreitä juhlistettiin pienimuotoisesti työpaikkani kattohuoneistolla, jonne kerääntyi lähimpiä ystäviäni. Alunperinhän oli tarkoitus pistää picnic pystyyn Larun rantaan, mutta sää oli sen verran epävakainen, että näin parempana asettaa herkut tarjolle katolliselle terassille, kuin viltin päälle. Ilta oli oikein onnistunut ja voin kertoa, että tarjoilut osuivat nappiin. Tai ainakin itse tykkäsin. Sain toki myös kehuja.


Yksi mun all time favorite jälkkäri on tiramisu, joten nyt oli oiva tilaisuus pyöräyttää sellainen. Se vietiinkin ihan käsistä. Olisi melkeen pitänyt tehdä itselle oma, haha. (Tosin mullahan on siihen käytettävää marsalaviiniä vielä jääkaapissa.. hmm..) Tarjolla oli muitakin makeita herkkuja, kuten kinuskipaloja, macaronseja sekä vahtokarkki-banaani-mansikkavartaita. Suolaista puolta edusti juustotarjotin lisukkeineen, salaatti sekä pienet naposteltavat.


Iltaa hauskuutti pelaamamme seurapeli, josta luin ekaa kertaa Hanna Väyrysen blogista. Se aiheutti hulvattomia tilanteita, nosti kilpailuvietit pintaan ja kirvoitti kunnon naurut. Näin lyhyesti kerrottuna kyseessä on Aliasta muistuttava joukkuepeli, jossa pelaajat itse keksivät kysytyt sanat. Kierroksia on kolme ja samat sanat on käytössä joka kierroksella. Ensimmäisellä kierroksella sanoja saa selittää ihan kunnolla, toisella pitää arvata vain yhdestä sanasta ja kolmannella vedetään jo pantomiiminä. Kolmannelle kierrokselle asti ei päästy tällä kertaa, mutta en malta odottaa näkeväni senkin tilanteen. Seuraavissa illanistujaisissa sitten! ;)







torstai 18. elokuuta 2016

Mökkeilyssä parasta

Nyt jo edesmenneen kesälomani ehdottomiin kohokohtiin kuului kaksi eri mökkireissua, josta toisesta kerroinkin postauksessa Mistä koostuu täydellinen kesäpäivä? ja sitten oli tämä viimeisin, joka suuntautui hyvän ystäväni kanssa Mikkelin lähistölle Anttolan suunnille. Oon aina harmitellut, kun perheelläni ei ole ollut kesänviettopaikkaa, kun mumminkin kotipaikka myytiin useita vuosia sitten, mutta onneksi on ystäviä, joiden mökeille voi tuppautua ja jonne seurani otetaan mielellään!


Reissu oli ihanan rentouttava ja ajankohdaksi sattui mukavan lämpimät ilmat: vain kerran todistettiin pientä sadekuuroa, jonka aikana kuitenkin syötiin ulkona katoksessa, joten se nyt ei haitannut ollenkaan! Ajattelin kirjoittaa reissun innoittamana kuvamuotoisen listan siitä, mikä mökkeilyssä on mielestäni parasta!

1. Oleilu luonnonhelmassa

Katsokaa nyt noita maisemia? Saimaa kimmeltää, ilma on puhdasta ja kaikkialla on vihreää! Kyseinen mökki oli vielä niin loistavalla paikalla, että sinne paistoi aurinko aivan koko päivän eikä sinne ollut siunaantunut juurikaan hyttysiä aukean sijaintinsa ansiosta. Soutelu järvellä kruunasi päivän. Hyvin hyvin bueno.




2. Grillaaminen

Tietenkin. Parasta kesäruokaa ovat mielestäni täytetyt herkkusienet, laadukkaat lihat, maissintähkät ja peruna-kasvisnyytit, joita grilliin päätyi tälläkin kertaa. Spesiaalia oli, että kaikki kasvikset parsakaaleja ja kurkkuja myöten kerättiin suoraan kasvimaalta. Jälkkärinkin sai käydä poimimassa suoraan pensaasta (saatettiin lisäksi syödä myös juustokakkua..)




3. Saunavastan teko

Se on perinne, jota rakastan. Mummini opetti minut ja veljeni pienestä pitäen valmistamaan vastan huolella ja nytpä opetin kiinnikepannan teon myös ystävälleni! Lisäksi on terapeuttista kuljeskella koivikossa ja valita sopivia oksia kumpparit jalassa.


4. Saunominen ja uiminen

Voi edellisestä kerrasta olikin kulunut liian kauan! Niin täydellisen rentouttavaa. Tosin ilman pulahduksia järvessä en jaksaisi istua lauteilla kovinkaan pitkään, mutta juuri sopivan virkistävän järviveden ansiosta tuli lämmöistä nautittua pidemmän kaavan mukaan. Kuvassa saunajuomamme, kuvia saunasta tai uimisesta ei ole, sillä kuka sitä nyt mökillä uimapukua käyttää! :D



Ja lopuksi:

5. Aittaan nukahtaminen täydellisessä hiljaisuudessa

Säkkipimeässä, kun mistään ei kuulu pihaustakaan. Kaukana hälinästä ja kiireestä ilman, että tarvitsee laittaa herätyskelloa soimaan. Se on parasta.

Onko ihmiset samaa mieltä? Mikä on ehdoton lempparijuttu mökillä? :)