tiistai 31. tammikuuta 2017

Furry Friend Tag

Bongasin hetki sitten vanhan blogihaasteen, jossa postauksen tähtenä toimii perheen karvaisin jäsen! Tällä kertaa pääsette tutustumaan siis rakkaaseen lemmikkiini Tildaan ja hänen aivotuksiinsa! Pidemmittä puheitta päästetään vastausvuoroon dog of the day!


Olen… Tilda, 5-vuotias sekarotuinen fiksu ja kiltti koiraneiti. Isäni on papillon ja äitini kleinspitzin ja tiibetinspanielin risteytys. Olen myös urakoira, sillä käyn mammani kanssa töissä!

Parhaat päikkärit nukun… työpäivän jälkeen sängyssä mamman mahdollisesti sinne jättämien vaatteiden päällä. Oikeastaan voin käpertyä kerälle nukkumaan minne vain, mutta mieluusti mahdollisimman pehmeään ja lämpimään paikkaan. Yleensä esim. viisi tyynyä sohvan päällä on riittävä määrä.

Paras kaverini on… Kaikki, jotka antavat mulle kinkkua, varsinkin Petri toimistolta! Lisäksi tykkään kovasti kaikista pienistä koirista (isot on pelottavia). Mulla on ollut myös tapana viedä kaikki mamman poikaystävät (ne antaa aina paljon enemmän huomiota mulle kuin mammalle).

Jos saisin valita, ruokakupistani löytyisi aina… Kinkkua ja juustoa! Oikeastaan kaikki ihmisten ruoka maistuu paremmin kuin omani!


Kun minua pyydetään tuomaan lelua, kannan omistajani eteen… Pienen hiiripehmolelun! Lisäksi yksi possu saa aina kyytiä! Entisestä suosikistani Orkku-oravasta on jäljellä enää häntä, mutta on sekin ihan kiva.

Kotihiiri, agilitykiitäjä vai näyttelyiden palkintorohmu? Ehdottomasti kotihiiri, koti on paras paikka! Tosin mieluusti kuljen siellä missä mammakin!


Mikä muisto tai tapahtuma on jäänyt pörröisestä elämästäsi parhaiten mieleen? Voi, niitä on niin paljon! Kesäiset veneilyretket ovat kuitenkin olleet erityisesti mieleeni! Keulassa seistessä tuulen halkoessa turkkiani olen tuntenut todella eläväni! Pari kertaa jouduin jopa hyppäämään laiturilta veteen ja uimaan perään, kun meinasivat hemmetti lähteä veneilemään ilman minua!

Kenet blogosfäärin karvaturreista haluaisit tavata? Haluisin tutustua kaikkiin saman kokoluokan karvakamuihin, jotka omaavat yhtä rauhallisen luonteen kuin itsekin, mutta osaavat tarpeen tullen leikkiä villisti ja juosta kilpaa!


Mukavaa päivää kaikille, antakaahan rapsutukset lemmikeillenne puolestani!


T. Tilda

maanantai 23. tammikuuta 2017

Toiminnallinen kehonhuolto

Oon niin onnellinen että vuodenvaihteesta jatkunut sairastelu alkaa olemaan takanapäin ja oon päässyt käymään salilla täyspainoisesti jo kaksi viikkoa. Sairastelutauon jälkeen olen kuitenkin havahtunut taas siihen kuinka paljon keho oikeasti tarvitsee huoltoa treeneistä palautuakseen! Olen alkanut nyt sitten tekemään kotona iltaisin lyhyitä toiminnallisia kehonhuoltoharjoituksia, joiden johdosta varsinkin hartioissa, rinnassa ja lonkankoukistajissa oleva kireys ja alaselässä oleva kipu ovat hellittäneet. Kerran viikossa pyrin tekemään lihaskalvojen rullauksen foamrollerilla, mutta sen lisäksi nämä seuraavat harjoitteet säännöllisin väliajoin tehtynä ovat pitäneet rangan liikkuvana ja lihakset vetreinä.




Seiso pystyssä, kävele lankkuun, tuo toinen jalka käsien väliin eteen, kierrä etujalan puoleinen käsi ylös ja taivuta avaten rintaa, palaa lankkuun, vaihda jalkaa ja tee sama toiselle puolelle.

Mene takaisin lankkuun, kävele käsillä itsesi jalkojen varaan ja rullaa selkä nikama nikamalta takaisin pystyasentoon.

Kävele lankkuun, tuo toinen jalka käsien väliin eteen, laske etujalan puoleisen käden kyynärpää lattiaan, palaa lankkuun, vaihda jalkaa ja tee sama toiselle puolelle.

Mene takaisin lankkuun, kävele käsillä itsesi jalkojen varaan ja rullaa selkä nikama nikamalta takaisin pystyasentoon.

x3


Seiso pystyssä, astu toisella jalalla taakse askelkyykkyyn työntäen samalla lantiota eteen (jätä etujalan polvi 90 asteen kulmaan), nosta kädet suorina ylös ja taivuta takaviistoon, ponnista takaisin seisomaan ja tee sama toiselle puolelle.

x3


Makaa lattialla selällään ja nouse sitten silta-asentoon, nosta toinen käsi ilmaan työntäen lantiota ylöspäin, vaihda kättä, laskeudu takaisin makuulle.

x3



Seiso pystyssä jalat leveähkössä haara-asennossa jalkaterät ulospäin suunnattuina, laskeudu syväkyykkyyn samalla nostaen kädet selän jatkoksi ylös (pidä huoli, ettei polvet käänny sisäänpäin).

Laske kädet ja tuo sormet varpaiden alle, suorista polvet, rullaa selkä nikama nikamalta ylös pystyasentoon.

x3



Jalat suorana pudota ylävartalo lähelle polvia ja tuo sitä jalkojen takaa tukea ottaen lähemmäksi jalkoja, pidä 15s.

Risti kädet jalkojen taakse ja puske selkää eteen ja ylöspäin, pidä 15s.

x3


Seiso hartioiden levyisessä haara-asennossa, pidä toinen käsi lantiolla ja kurkota toisella vastakkaiselle sivulle venyttäen kylkeä, pidä 15s ja toista toiselle puolelle.

x3


Makaa lattialla selällään, tuo kädet auki sivuille ja käännä toisen jalan polvi vartalon yli, käännä kasvot polven vastaiseen suuntaan. Pysy asennossa 20s ja tee sama toiselle puolelle.

x1

Siinä muutamia hyväksihavaitsemiani liikkeitä! Avaavat aika mukavasti paikkoja ja lisäävät liikkuvuutta, jonka johdosta treenitkin sujuu jatkossa paremmin!

Mulla ei muuten ollut käytössäni kuvaajaa, joten jossain kuvien asennoissa saattaa olla hieman parantamisen varaa, sillä itselaukaisimella toimiessa mulla oli aina vain 10 sekuntia aikaa virittäytyä asentoon. Muistutankin, että toiminnallisen kehonhuollon harjoitteita tehtäessä on liikkeet hyvä tehdä rauhassa ja keskittyä erityisesti oikeaan tekniikkaan ja turvallisiin liikeratoihin!

Huomatkaa muuten mun treenikamu, joka näyttää kuvien reunassa omalta osaltaan kuinka palaudutaan! Hän jos joku tietää levon merkityksen osana kokonaishyvinvointia! Toinen asian, jonka kuvista väkisinkin huomaa, on kuinka kalpea ihminen voikaan olla tähän aikaan vuodesta! Kuitenkin ulkona kilpaa ihoni kanssa hohtava aurinko todistaa, että kevättä kohti mennään ja hyvä niin!

Millä lailla te tykkäätte huoltaa kehoanne? Entä saitteko uusia ideoita tästä postauksesta? :)


Voit seurata minua ja blogiani myös
Facebookissa: Life à la Sara, Instagramissa: @lifealasara, Snapchatissa: @zarrdis

tiistai 17. tammikuuta 2017

Golden Favorites

Rakastan kultaa koruissa, asusteissa, sisustuksessa, käyttötavaroissa.. oikeastaan kulta tekee melkein mistä tahansa kauniimman ja tuo aina ripauksen arvokkuutta! En ole pitkään aikaan tehnyt ostospostausta ja itseasiassa olen pidättäytynytkin hyvin shoppailusta, sillä viime kuukausien hankinnat ovat olleet täysin tarvepohjaisia eikä mitään erikoista ole tullut ostettua. Nyt kuitenkin joitan ostoksia on tehty ja ajattelinkin esitellä ne teille! Itse tykkään kaikista kolmesta hankinnastani erityisen paljon ja arvatkaapas mikä niitä yhdistää? Kultahan se!




Ensimmäisenä tämä Clusen siro kultainen rannekello, jota olin himoinnut jo pitkään. Pistin sen tilaukseen sopivasti black fridayna, jolloin siitä sai myös 20% alennuksen. Oli muuten hauska huomata, kun useammatkin bloggaajat mainostivat etukäteen Clusen sivuilta saavan kyseisenä päivänä -15% kaikesta, niin sivuthan olivatkin heti vuorokauden vaihtumisen jälkeen nurin eikä tilaukset menneet läpi, mutta itse sain rauhassa tilailla oman kelloni Kultatähden verkkokaupasta ilman ongelmia ja sain siitä vielä suuremman alennuksen! Siellä on muuten nytkin -20% tarjoukset Clusen kelloista, tosin valikoima on supistunut viime näkemästä jonkin verran, mutta kannattaa käydä vilkaisemassa!


Toinen kultaisena hankkimani käyttöesine on uusi puhelimeni! Päivitin iPhone 5:n iPhone 7:aan enkä ole kyllä yhtään katunut! Otin siihen vielä reilusti muistia, niin ei tarvitse olla jatkuvasti poistelemassa kuvia ja videoita! Ihanaa kun puhelin tottelee sekunnin sadasosassa ja kameran kuva on terävä kuin mikä! iPhone 7:ssa on muutenkin paljon käyttöä (ja elämää) helpottavia ominaisuuksia.


River Islandin Paris by Night -tuoksu pääsi mukaan postaukseen vähän vahingossa, sillä puteli sopi niin kivasti asetelmaan, mutta itseasiassa se on ollut jokapäiväisessä käytössä sen ostosta asti! Kyseessähän on täysin halpis hajuvesi, mutta tuoksu on itselleni erittäin mieleinen, sopivan kevyt olematta liian makea tai kukkainen! Siinä yhdistyy guava, santelipuu, vanilja sekä praliini eikä se tuoksu yhtään halvalta, kuten monilla edullisemmilla tuoksuilla on tapana, ja lisäksi sen tuoksu kestää koko päivän! Näin ollen ei edes haittaa, että mun aikaisempi lemppari eli Lanvinin Me (mustakorkkinen) loppui enkä ole nähnyt sitä myytävänkään oikein missään.


Mitäs tykkäsitte? Onko muita Clusen kellojen faneja?

torstai 12. tammikuuta 2017

Hei hei hormonaalinen ehkäisy - Tervetuloa PMS ja akne!

Nyt lähdin kirjoittamaan aika arasta aiheesta. Kaikki tietää mikä akne on, mutta mikä on yleisen tiedon määrä koskien PMS:ää? Sekopäisyyttä ja kiukuttelua, kenties? Noin puolta meistä aihe koskettaa suoraan ja välillisesti se vaikuttaa myös suureen osaan siitä toisesta puolikkaasta, sillä suuri osa miehistä elää tai on vähintään tekemisissä naisten kanssa. Lieviä oireita saavat lähes kaikki naiset vähintään jossain vaiheessa elämäänsä, mutta vain 4-10 prosentilla on kuukautisia edeltävä oireyhtymä eli premenstruaalisyndrooma (PMS).

Perinteiset PMS-oireet:
- Ärtyneisyys
- Masentuneisuus
- Mielialavaihtelut
- Itkuherkkyys
- Alavatsan turvotus
- Rintojen arkuus
- Päänsärky
- Unettomuus

Viime vuosina on kovasti puhuttu lisähormonittoman elämän hyödyistä ja sen vapauttavasta vaikutuksesta. Oletus on ollut, että lisähormoniton elämä = parempi elämä. Yhä useammat naiset ovat päätyneet valitsemaan hormonittoman ehkäisyn. Minäkin e-pillereitä 10 vuotta syöneenä ajattelin niin. Halusin kokeilla, mitä ylimääräisen hormonin elimistööni työntämisen lopettaminen saisi aikaan. Kokisinko elämän mielekkäämpänä? Olisinko iloisempi? Tuntisinko enemmän? Saattoikohan lisähormoni jopa estää laihtumisyritykseni ja putoaisikohan paino ilman sitä helpommin? Tiesinkö edes millainen persoona olen kaiken lisähormonin alla? Eikä veritulpan kohonnut riskikään kuulostanut hyvältä.

Tämä on minun tarinani lisähormonittoman elämän tavoittelijana

Jätin e-pillerit puolitoista vuotta sitten. Olen aikoinani aloittanut niiden käytön selän aknen takia, johon ne tepsivätkin kiitettävästi, joten lopettamisessa jännitti erityisesti se, miten hormonimäärien muuttuminen (lisääntyvä mieshormonin määrä) vaikuttaisi ihooni. Toisaalta olen kärsinyt aikuisiällä ihon kuivuudesta (ohut, herkkä ja erittäin kuiva sekaiho - se kaikkien unelma), joten pillerien lopettamisella voisi olla jopa positiiviinen vaikutus.

Noh, ei ollut. Heti ensimmäiseksi pillereiden lopettamisen jälkeen selkääni puhkesi akne ja tällä kertaa myös kasvotkin saivat osansa. En heti lannistunut, sillä ajattelin hormonitoiminnan alkuun menevänkin sekaisin ja uskoin tilanteen tasaantuvan ajan kanssa. Otin tarkastelujaksoksi puoli vuotta, mutta ihoni ei näyttänyt rauhoittumisen merkkejä sinä aikana, vaan jatkuvasti vaivanani oli vähintään yksi kipeä jättinäppylä kasvoissa selästä nyt puhumattakaan. Niistä jäi vielä herkkään ihooni rutkasti arpia, joiden haitan koin merkittävänä. Otti päähän. Myös hiukseni alkoivat rasvoittumaan nopeasti, mihin en ollut yhtään tottunut, ja lisäksi otsaani sai olla puuteroimassa jatkuvasti.

Ihon rasvoittuminen ja epäpuhtaudet eivät suinkaan olleet se isoin ongelma, vaan yhtäkkiä alkaneet PMS-oireet, joita en koskaan aikaisemmin ollut kokenut. Jouduin kärsimään kyseisen oireyhtymän vaivoista pitkiä jaksoja kuukaudesta toiseen, enkä edes tajunnut yhteyttä. Heti. Enkä nyt siis puhu lamauttavista vatsakrampeista tai muista fyysisistä PMS-oireista. Puhun siitä henkisestä puolesta, siitä mitä naisen "epänormaali" hormonitoiminta (tai varmaan tässä tapauksessa juurikin se normaali, mutta ikäviä seurauksia aiheuttava) voi tehdä mielelle.

Minusta tuli ihmishirviö. Tai jossei nyt ihan hirviö, niin ainakin tosi veemäinen persoona. Olo oli masentunut. Mikään ei tuntunut miltään. V*tutti jatkuvasti ja ihan ilman syytä. Oireilustani sai kärsiä myös läheiset ihmiset. Pyydän anteeksi, ei varmasti ollut helppoa olla parisuhteessa kanssani tuona aikana (ei kyllä sunkaan kanssa, mutta se on eri tarina, heh heh). Kaikki huipentui, kun olin viettämässä ystäväni tupareita ja yhtäkkiä tuli olo, että vain seurasin itseäni ulkopuolelta, enkä ollut läsnä kehossani (ei en ollut nauttinut alkoholia vielä siinä vaiheessa). Olin saanut näitä erittäin outoja tuntemuksia muutamia kertoja syksyn aikana. Mainitsin asiasta ystävälleni ja hän tiesi heti mistä puhuin. Hänellä oli ollut tismalleen samanlaisia tuntemuksia ja hän oli tietoinen, että ne kuuluvat PMS-oireisiin. Silloin päätin, että nyt riittää.


Aloitin e-pillerien syömisen uudestaan tasan vuosi sitten kuuden kuukauden tauon jälkeen. Sormet ja varpaat ristissä toivoin, että kaikki oireet helpottaisivat ja elämäni, mieleni ja ihoni palautuisi sellaisiksi, kuin ne olivat olleetkin. PMS-oireista ei ole tarvinnut sen jälkeen kärsiä. Olen tuntenut itseni hyvinkin onnelliseksi ja ollut kaikin puolin balanssissa koko tämän vuoden. Mielialat eivät ole heitelleet, eikä bussista myöhästyminen ole saanut mua enää itkemään. I-ha-naa!

Sen sijaan ihoni ei ole erityisemmin osoittanut normalisoitumisen merkkejä. Löysin useita artikkeleita, joissa kerrottiin nimenomaan miten hormonaalisen ehkäisyn lopettaminen voi johtaa totaaliseen hormonaaliseen räjähdykseen, jolla on ihoon juurikin kuvailemani seuraukset. Niiden mukaan iho tosiaan rauhoittuu ja paranee hormonitasapainojen tasoittumisen myötä (joka vie normaalisti muutaman kuukauden), mutta joissain tapauksissa koko ihotyyppi kokee muutoksen. Pahimmillaan hormonitasojen muutos voi johtaa hormonaaliseen akneen, jonka parantamiseksi tulisi syödä ainakin omasta mielestäni liian riskialtis ja sivuvaikutuksilla varustettu Roaccutan-aknelääkekuuri. Toivon todella, että ihan siitä ei ole kyse ja että ihonhoitoon 110% panostaminen ja mahdollisimman puhdas ruokavalio auttaisivat. Tosin ainut, minkä olen tähän mennessä havainnut suoraan auttavan on aurinko. Viikko Espanjassa ja ei jälkeäkään näpyistä. Kuka muuttaisi kanssani etelään?

Täytyy näin jälkikäteen sanoa, että kokeilu harmittaa todella paljon.

Miksi päätin kertoa näinkin henkilökohtaisesta aiheesta blogissani? Siksi, että olin tähän mennessä kuullut lähinnä vain hypetystä siitä, miten hormonaalisen ehkäisyn lopettaminen on parantanut elämänlaatua. Varmasti monelle niin onkin käynyt ja hyvä niin, mutta ainakin omalla kohdallani lisähormoniton elämä tarkoitti hyvin heikkolaatuista elämää. Kiitos sinulle, joka keksit e-pillerit! Olen paljon mieluummin tämä miellyttävä, iloinen ja aktiivinen lisähormonin käyttäjä kuin lamaantunut, finninaamainen mieshormonilla kyllästetty kiukuttelija!


Loppuun vielä lisättävä, että PMS-oireita voi tietenkin olla myös e-pillerien käyttäjillä, mutta kohdallani ne ilmaantuivat vasta hormonaalisen ehkäisyn lopettamisen jälkeen. Toivottavasti tämä lisää tietoisuutta myös tästä premenstruaalisyndroomasta, sillä uskoisin, että moni kokee siihen kuuluvia oireita välttämättä tietämättä mistä on kyse. Ainakin itselleni tuo kuvailemani epätodellisen olon ilmaantuminen oli pelottava kokemus, jota en olisi ilman ystävääni osannut yhdistää hormonitoimintaan ja PMS:ään.

Onko teillä kokemuksia hormonaalisen ehkäisyn lopettamisesta? Mitä kävi? Entä löytyykö kohtalotovereita, jotka kärsineet PMS-oireista?

Voit seurata minua ja blogiani myös
Facebookissa: Life à la Sara, Instagramissa: lifealasara ja Snapchatissa: @zarrdis