tiistai 27. lokakuuta 2015

Risottoa ilman riisiä

Olin viikonloppuna ostanut ainekset parsakaalirisottoon, mutta sitä ei tullut sitten muilta ruoilta tehtyä. Eilen tuli kuitenkin sopiva hetki siihen töiden jälkeen, kun valmiina ei ollut muuta ruokaa. Päätin sitten kokeilla miten parsakaalista tehty risotto luonnistuisi ja miltä se maistuisi. Ps. Tuoreesta parsa- tai kukkakaalista toimii parhaiten tässä risotossa!

RESEPTI

1 iso parsakaali/kukkakaali
puolikas sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
10 cl valkoviiniä
1 rkl sitruunan mehua
1 dl parmesanraastetta
suolaa
 mustapippuria


1. Irrota kukinnot kannasta 
2. Hienonna tehosekoittimella muruksi. Tee sama paloiksi pilkotulle sipulille. Lisää seokseen murskattu valkosipuli. (itse lisäsin vielä sulatettua pakastekukkakaalia, jota en suosittele hyvän koostumuksen säilyttämiseksi)
3. Kuumenna pannu ja laita siihen oliiviöljy ja voi. Kun voin "rätinä" hiljenee, on aika lisätä kaaliseos pannulle
4. Paista seosta 3-5 minuuttia
5. Lisää seokseen mausteet, sitruunamehu (mieluiten tuorepuristettu, valmiskin käy) ja viini.
6. Kiehauta viini nopeasti ja ota pois pannulta.
7. Lisää tässä vaiheessa parmesan, joka sulaa joukkoon
8. Nauti lämpimänä ja lisää halutessasi päälle vielä vähän parmesaania

Tuli muuten aika hyvää! Ei kuitenkaan vedä vertoja tuhdille vanhalle kunnon risotolle, mutta on oiva lisuke esimerkiksi kanafileelle puhumattakaan pihvistä. Tuli mieleen, että pinjansiemenet, ja miksei muutkin siemenet tai pähkinät, sopisivat oivallisesti risoton kaveriksi. Oman risottoni rakennetta vähän pilasi sulatetun ja sitten hienonnetun kukkakaalin lisääminen. Koostumuksesta tuli vähän enemmän puuromainen, kun tuoreilla kaaleilla se olisi pysnyt irtonaisena, kuten tavankin risoton kuuluu olla. Maistuva kasvislisuke kuitenkin. Lopputulema: Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti!

4 kommenttia :

  1. Oi nam kokeillaan 😊 ehkä vielä ekaksi kukkakaalista joka on enempi herkumpi 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ☺️ Ite kokeilen kanssa ens kerran tehdä pelkästi tuoreesta kukkakaalista!

      Poista
  2. Täytyypä kokeilla!

    VastaaPoista

Kiitos kaunis ♥