perjantai 8. tammikuuta 2016

Tavoitteena 5 leuanvetoa!

Olen viimeaikoina jaksanut innostua treenaamisesta hyvin vähän. Se on muuttunut ihan vain päivittäiseksi rutiiniksi. Vähän sellaiseksi kuin aamuherätys: joka aamu se pitää kokea, mutta ei sitä kyllä intopinkeänä odota nukkumaan käydessä. Kyllä, treenit ovat parantaneet päiviäni, antaneet energiaa ja olen kokenut onnistumisia. Ei, en ole jaksanut uhrata ajatuksia uusille treeniohjelmille tai muuten keskittyä tavoitteiden saavuttamiseen. Sekin kun on kausittaista, välillä olen hyvin motivoitunut ja panostan treenaamiseen kaikkeni ja välillä se jää taka-alalle, kuten nyt, kun minua on viimekuukaudet kiinnostanut enemmän sisustus, kauneudenhoito, ruoka ja oikeastaan kaikki muu kuin treenaaminen (vaikka olenkin treenannut). Nyt haluankin saada uudestaan fitnesskärpäsen pureman (nolo termi, tiedän), vaikkakin asiat ovat hyvällä mallilla näinkin, mutta into, lisämotivaatio ja taustatyön tekeminen eivät ole koskaan pahitteeksi, päinvastoin!

Sain kipinän tähän postaukseen siitä, kun eilen sattumalta kokeilin salilla vetää leuan ja sainkin 2! En ole siis koskaan niitä harjoitellut ja aloitin varsinaisen salilla tehtävän selän voimatreenin vasta viime syksynä. Se on kuitenkin tuottanut näköjään tulosta, sillä syksyllä, kun kokeilen leuanvetoa, ei tullut yhtään. Innostusta lisäsi eilen postista saapunut vastuskuminauha, joka on oiva apu harjoitteluun, so no more excuses!

Taustatietona: Oikeaoppinen ja teknisesti puhdas leuanveto lähtee siis suorilta käsiltä ja päättyy siihen, että leuka on tangon yläpuolella. Leuanveto on haasteellinen liike ja sitä se on varsinkin naisille, sillä naisilla ylävartalon suhteellinen voima on anatomisista syistä ja hormonaalisista eroista johtuen 70% miesten vastaavista voimatasoista. Leuanvedot kehittävät ylävartalon vetäviä lihaksia ja niillä saa hyvin tuntumaa niin selkään, käsiin, olkapäihin kuin vatsoihinkin. Leuanvetojen tekeminen kehittää lihasmassaa yleensä ihan pelkästi oman kehon painolla ja sen lisäksi se parantaa ryhtiä. Pelkästi tangossa roikkumisella on hyvin suopeita vaikutuksia selän hyvinvoinnille, sillä se vähentää välilevyjen painetta ja venyttää selän ja kylkien pitkiä lihaksia.

Räätälöinkin nyt sitten itselleni treeniohjelman leuanvedon ja vetovoiman harjoittamiseksi. Aion jatkossa tehdä perusvoimatreenin selälle 2krt/vk, joista toisen alkuun sisällytän leuanvetoharjoituksen ja toisen kerran teen sen jonkin toisen treenin yhteydessä. Hyödynnän ohjelmassa vastuskuminauhaa, mutta treeni sisältää myös muunlaisia harjoituksia. Tavoitteena on siis saada 5 avustamatonta leuanvetoa. En osaa kyllä yhtään arvioida kuinka kauan siihen menee (?) Tulen vaikka sitten ilmoittamaan. Wish me luck!


1. Roikkuminen tangossa hartiat irti korvista selkä jännitettynä (myötäote) 10s 
2. Negatiivinen vaihe (myötäotteella jalat korokkeella leuka tangon yläpuolella
    --> laskeutuminen suorille käsille jalat ilmassa) x10 5s/liike
3. Yläasennosta laskeutuminen niin, että tanko on nenän korkeudella ja veto takaisin ylös (myötäote) x10
4. Roikkuessa ylöspäin veto muutaman sentin verran (myötäote) x10
5. Maximitoistot kuminauhalla leveällä myötäotteella
6. Maximitoisto kuminauhalla hartianlevyisellä myötäotteella
7. Maximitoistot kuminauhalla hartianlevyisellä vastaotteella
8. Maximitoistot kuminauhalla kapealla vastaotteella
9. Pito yläasennossa (myötäote) 30s

Kaikkien kohtien välissä lepoa 1-2min

x2

Kokeilin heti treeniä ja haastavimmaksi osoittautui negatiivinen vaihe sekä pito yläasennossa (tein tosin poikkeuksellisesti vastaotteella, joten hauikset oli kovilla). Kivat oli tärinät vikassa 30 sekkasessa pidossa. Tästä se lähtee! Muutamien treenikertojen jälkeen on toki hyvä kokeilla monta kunnon leukaa menee ihan ilman kuminauhoja ja korokkeita!

Semmoset on siis suunnitelmat ja haastan muutkin kokeilemaan!


2 kommenttia :

  1. Oon aina ihaillu naisia, jotka vetää leukoja, mut ite en oo koskaan täydellä salilla edes uskaltanut kokeilla! Enkä kyllä oo oikein tienny miten niitä voi edes harjoitella. Tästä inspiroituneena voisikin alkaa harjoittelemaan.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän sama juttu täällä :) Tsemppiä, nopeasti se ensimmäinen sitten irtoaa! :)

      Poista

Kiitos kaunis ♥