maanantai 23. tammikuuta 2017

Toiminnallinen kehonhuolto

Oon niin onnellinen että vuodenvaihteesta jatkunut sairastelu alkaa olemaan takanapäin ja oon päässyt käymään salilla täyspainoisesti jo kaksi viikkoa. Sairastelutauon jälkeen olen kuitenkin havahtunut taas siihen kuinka paljon keho oikeasti tarvitsee huoltoa treeneistä palautuakseen! Olen alkanut nyt sitten tekemään kotona iltaisin lyhyitä toiminnallisia kehonhuoltoharjoituksia, joiden johdosta varsinkin hartioissa, rinnassa ja lonkankoukistajissa oleva kireys ja alaselässä oleva kipu ovat hellittäneet. Kerran viikossa pyrin tekemään lihaskalvojen rullauksen foamrollerilla, mutta sen lisäksi nämä seuraavat harjoitteet säännöllisin väliajoin tehtynä ovat pitäneet rangan liikkuvana ja lihakset vetreinä.




Seiso pystyssä, kävele lankkuun, tuo toinen jalka käsien väliin eteen, kierrä etujalan puoleinen käsi ylös ja taivuta avaten rintaa, palaa lankkuun, vaihda jalkaa ja tee sama toiselle puolelle.

Mene takaisin lankkuun, kävele käsillä itsesi jalkojen varaan ja rullaa selkä nikama nikamalta takaisin pystyasentoon.

Kävele lankkuun, tuo toinen jalka käsien väliin eteen, laske etujalan puoleisen käden kyynärpää lattiaan, palaa lankkuun, vaihda jalkaa ja tee sama toiselle puolelle.

Mene takaisin lankkuun, kävele käsillä itsesi jalkojen varaan ja rullaa selkä nikama nikamalta takaisin pystyasentoon.

x3


Seiso pystyssä, astu toisella jalalla taakse askelkyykkyyn työntäen samalla lantiota eteen (jätä etujalan polvi 90 asteen kulmaan), nosta kädet suorina ylös ja taivuta takaviistoon, ponnista takaisin seisomaan ja tee sama toiselle puolelle.

x3


Makaa lattialla selällään ja nouse sitten silta-asentoon, nosta toinen käsi ilmaan työntäen lantiota ylöspäin, vaihda kättä, laskeudu takaisin makuulle.

x3



Seiso pystyssä jalat leveähkössä haara-asennossa jalkaterät ulospäin suunnattuina, laskeudu syväkyykkyyn samalla nostaen kädet selän jatkoksi ylös (pidä huoli, ettei polvet käänny sisäänpäin).

Laske kädet ja tuo sormet varpaiden alle, suorista polvet, rullaa selkä nikama nikamalta ylös pystyasentoon.

x3



Jalat suorana pudota ylävartalo lähelle polvia ja tuo sitä jalkojen takaa tukea ottaen lähemmäksi jalkoja, pidä 15s.

Risti kädet jalkojen taakse ja puske selkää eteen ja ylöspäin, pidä 15s.

x3


Seiso hartioiden levyisessä haara-asennossa, pidä toinen käsi lantiolla ja kurkota toisella vastakkaiselle sivulle venyttäen kylkeä, pidä 15s ja toista toiselle puolelle.

x3


Makaa lattialla selällään, tuo kädet auki sivuille ja käännä toisen jalan polvi vartalon yli, käännä kasvot polven vastaiseen suuntaan. Pysy asennossa 20s ja tee sama toiselle puolelle.

x1

Siinä muutamia hyväksihavaitsemiani liikkeitä! Avaavat aika mukavasti paikkoja ja lisäävät liikkuvuutta, jonka johdosta treenitkin sujuu jatkossa paremmin!

Mulla ei muuten ollut käytössäni kuvaajaa, joten jossain kuvien asennoissa saattaa olla hieman parantamisen varaa, sillä itselaukaisimella toimiessa mulla oli aina vain 10 sekuntia aikaa virittäytyä asentoon. Muistutankin, että toiminnallisen kehonhuollon harjoitteita tehtäessä on liikkeet hyvä tehdä rauhassa ja keskittyä erityisesti oikeaan tekniikkaan ja turvallisiin liikeratoihin!

Huomatkaa muuten mun treenikamu, joka näyttää kuvien reunassa omalta osaltaan kuinka palaudutaan! Hän jos joku tietää levon merkityksen osana kokonaishyvinvointia! Toinen asian, jonka kuvista väkisinkin huomaa, on kuinka kalpea ihminen voikaan olla tähän aikaan vuodesta! Kuitenkin ulkona kilpaa ihoni kanssa hohtava aurinko todistaa, että kevättä kohti mennään ja hyvä niin!

Millä lailla te tykkäätte huoltaa kehoanne? Entä saitteko uusia ideoita tästä postauksesta? :)


Voit seurata minua ja blogiani myös
Facebookissa: Life à la Sara, Instagramissa: @lifealasara, Snapchatissa: @zarrdis

4 kommenttia :

  1. Löysin sun blogin vasta fb:n kautta ja vaikuttaa tosi kivalta (: Hyvä postaus (: Taidan jäädä seuraamaankin (:

    http://adventurellove.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva kuulla! Kiitos ja tervetuloa vaan seurailemaan! :)) Pitää käydä tutkailemassa sunkin blogia!

      Poista

Kiitos kaunis ♥