tiistai 22. joulukuuta 2015

Unwrapping Packages

Samalla kun olen käärinyt muiden joululahjoja paperiin olen availlut itselleni postista tupsahdelleita paketteja. Täytyy siis myöntää: mulla on on ollut joulu lähes joka viikko kesästä lähtien. Uuden työn myötä on ollut aikaa tyhjentää tilipussia samaan aikaan kun on tienannut. Tämä on tapahtunut tietenkin nettishoppailemalla. Ilmoituksia tulee tekstiviestein, sähköpostein ja postiluukusta, että jotain kivaa taas odottaa postissa. Tosiasiassa olen elänyt koko tähänastisen elämäni köyhyysrajan alapuolella, joten mitään suurempia hankintoja ei ole voinut ennen tehdä, joten tämä sallittakoon. Silti lupasin tässä taannoin, että seuraavat ostokseni ovat lahjoja joillekin muille kuin itselleni, mutta kuinkas sitten taas kävikään.. Tuli hyviä tarjouksia ja pakollisia hankintoja tietenkin.

Viimein sain tilattua ostoslistallani syksyn keikkuneet mokkaiset ylipolvensaappaat, kun kokovahti ilmoitti, että kokoani on saatavilla. Ne ovat varustettu piikkikorolla ja matalalla platformilla. Todella kauniit, mutta eivät niin käytännölliset, sillä sain jalkani kipeiksi heti ensimmäisellä käyttökerralla. Tarvitsin siis mukavammat ylipolvensaappat! Ne löysinkin (ja pari muuta kivaa juttua) Light in the Boxista (mistä en ollut ennen kuullutkaan mitään) ja nyt jännityksellä odotan pakettia saapuvaksi. Harmi vaan, että samainen paketti sisältää myös pari joululahjaa.. taitavat jäädä pukinkontista. No mutta ajatushan on tärkein, ei ajoitus.

Nellystä oli pakko hankkia alla näkyvä rannekello, kun törmäsin siihen asukollaasia tehdessäni, sillä sen hintakauneussuhde oli niin ylivertainen. En muutenkaan omistanut kuin yhden kellon, jota käytän, joten kellorintamalle tarvittiin vaihtelua. Lisäksi tilaukseen tuli mukaan kulmaväri, sillä edellisessä puuterimaisessa väripaletissa on enää reunat jäljellä. Järkihankinta siis. Ja noh olenhan etsinyt myös pitkään sopivaa vaaleanharmaata (tai valkoista?) villakangastakkia, niin päätin kokeilla josko jompikumpi tilaamistani olisi sopiva ja harmaahan oli. Pienen nappien siirron se kyllä vaati, mutta ei kannata olla turhan kranttu.


Täällä kerroin tarpeestani hankkia herätyskello (ja muistakin tarpeista), niin nyt sellaisen sitten tilasin Britanniasta asti sopivan uupuessa koto-Suomesta. Kyseessä ei ole mikään unelmieni herätyskello (pelottavaa, että sellainenkin on olemassa), mutta se on krominen ja siinä on herätysominaisuus! Sen saa siis kaivaa laatikosta tarpeen tullen aamuherätyksen takaamiseksi.


Sisustuksen MOST WANTED -listauksessa mainitsin ostavani Innoluxin Lokki -valaisimen, johka saisin sen alle 200 eurolla, ja sitten sainkin vinkkauksen, että nyt olisi saatavilla hintaan 199 (se ratkaiseva euro), mutta päätin kuitenkin (järkevänä kuluttajana), että tällä hetkellä on muitakin hankintoja, joten se sai jäädä. MUTTA kun siitä 199 eurosta sai VIELÄ -40%, niin mitä vaihtoehtoja jäi? No ei jäänyt.



Ja lopuksi paras juttu! UUSI kamera! Mulla meni totaalisesti hermot edelliseen hankintaani. Kun kuvanlaatu hämärässä (mitä on kellon ympäri) on huonompi kuin iPhonessa ei ole muita vaihtoehtoja kuin hankkia uusi (onneksi entisen pystyi palauttamaan). Kumpa vain tietäisin kyseisistä vekottimista enemmän, niin ei olisi tällaista arpapeliä. Toki olen tehnyt taustatutkimusta ja lukenut arvoteluja yms., mutta kameroiden ominaisuuksista en ole ymmärtänyt juuri hölkäsenpöläystä. Mitä isompi luku sen parempi, eikö?

En ole ihan kunnon järkkäriä halunnut, koska en uskonut, että osaisin käyttää ja hyödyntää sen koko potenttiaalia, joten halusin helpon mutta hyvän kameran. Menin sitten ja ostin "järkkärikameran pokkarikoossa" eli Panasonicin Lumix DMC-GM1 (G VARIO 12-32/3.5-5.6 BL objektiivilla), jossa pitäisi yhdistyä haluamani ominaisuudet ja lisäksi se saa plussaa todella pienestä koosta. Onnekseni Rajala järjestää vielä järjestelmäkameran ostajille järjestelmäkamerankäyttökurssin, jonne todellakin menen!

 

Tällaista tällä erää. Nyt voin jouluna olla tyytyväinen siihen suklaalevyyn ja villasukkiin!
Onko muutkin muistaneet hankkia joululahjoja myös itselleen?

2 kommenttia :

  1. Hauska kirjoitus! Oon ainaki ite huomannu, et ne mitä oikeesti haluis joululhajaksi kannattaa ostaa ite 8) Muuten jouluna voi sitten keskittyä nauttimaan yhdessäolosta ja hyvästä ruoasta. Ps. Hyvää joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täysin samoilla linjoilla ollaan! Se on ehdottomasti joulussa parasta :) Kiitos ja hyvää joulua sinnekin! :)

      Poista

Kiitos kaunis ♥