tiistai 1. joulukuuta 2015

Maidoton riisipuuro uunissa

Joulukuun ensimmäisen päivän kunniaksi päätin julkaista jouluaiheisen reseptin. Tämä jouluisen puuroherkun syntyminen vaatii aikaa, mutta parasta on, että se onkin lähes ainut mitä se vaatii. Se valmistuu nimittäin kuin itsestään ilman keittämistä, jatkuvaa sekoittamista tai pohjaan palamisen pelkoa.

Resepti riittää  4:lle

Ainekset:

- 1 litra vettä
- 2 dl puuroriisiä
- 2 dl kookoskermaa
- 4 rkl agavesiirappia
- suolaa
- päälle kanelia ja nokare kookosöljyä

Laita illalla kattilaan litra vettä ja 2 dl riisiä ja jätä likoomaan yöksi jääkaappiin. Aamulla laita riisi vesineen uuniin keskitasolle 200 asteeseen noin tunniksi, kunnes vedet ovat haihtuneet ja riisi kypsää. Tämän jälkeen sekoita riisin sekaan 2 dl kookoskermaa. Kookoskerman sijasta voi käyttää myös kaurakermaa, kuohukermaa tai muuta rasvaisempaa valmistetta oman maun ja rajoitteiden mukaan (vähärasvaisilla ei tule hyvää). Mausta suolalla ja sekoita joukkoon agavesiirappi. Ripottele kanelia päälle ja nauti kookosöljynokareen kanssa. Ja voi vitsit kun on helppoa ja hyvää!


Liotettu ja uunissa hautunut riisi
Ainesten lisäys
Valmis riisipuuro - kookoskerma, agavesiirappi ja suola sekoitettuna
Valmista nautittavaksi - maustettuna kanelilla ja kookosöljyllä

2 kommenttia :

  1. Oi rupespa tekemään mieli riisipuuroa :) Vaikuttaa hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin meni helposti kattilallinen :') kannattaa kokeilla, kookoskerma tuo vähän siihen uutta ulottuvuutta!

      Poista

Kiitos kaunis ♥