maanantai 15. elokuuta 2016

Näillä keinoilla arvokkuutta sisustukseen!

Ei tarvitse törsätä hurjasti rahaa ja pistää koko sisustusta uusiksi saadakseen tyyliä ja arvokkuutta asunnon ilmeeseen! On olemassa monia tapoja kohentaa asunnon tai huoneen yleisilmettä huomattavasti kaatamatta budjettia. Itse opiskelijaelämää nähneenä ja hanttihommia tehneenä tiedän hyvin, että sisustus on asia, johon täytyy joskus olosuhteiden pakosta vain tyytyä, mutta tiedän myös miten pienillä muutoksilla saa ihmeitä aikaan!

Sisusta taiteella

Ja kuka tahansahan voi olla taiteilija! Näin ollen teoksien hinnassa ei tarvitse olla nollia perässä ollenkaan. Nyt esimerkiksi printtitaulut ovat the juttu ja niitä on hyvin helppo tulostaa itse tai tilata tulosteina huokeaan hintaan. Edullisia mutta kauniita kehyksiä saa myöskin pikkurahalla monesta paikasta. Oman sisustukseni printtijulistelisäyksiä voi käydä vilaisemassa täältä. Taide ei tietenkään rajoitu tauluihin, vaan erilaista esittävää tai abstraktia taidetta voi luoda tai löytää monesta paikasta!

Viherkasvit raikastavat ilmeen 

Viherkasvit tuovat tunnetusti raikkautta ja eloa tilaan kuin tilaan. Tosin kannattaa miettiä mihin kohtaan ja minkälaisia viherkasveja sijoittaa, jotta lopputulos olisi tyylikkään näköinen (+ huolehtia, että kasveilla on sopivat olosuhteet). Kauniiden ruukkujen lisäksi kannattaa pitää huoli, että kasvit pysyvät elinvoimaisina hoitamalla niitä hyvin. Pystyyn kuolleet tai kitukasvuiset yksilöt eivät paranna yhdenkään huoneen ulkonäköä, päinvastoin!

Pistä listat kuntoon

Huiman kohennuksen tiloihin saa vaihtamalla kuluneet, hölmönväriset tai liian ohkaiset listat (kuten tavallista..) lattiatasosta paksumpiin valkoisiin. Myös katonrajaan asennetut koristelistat tuovat ylellisyyden tuntua. Kannattaa ehdottomasti harkita, jos ne sopivat omaan makuun ja tyyliin!


Hanki suuri matto

Okei, suuri matto on iso panostus, mutta laadukkaaseen mattoon sijoittaminen kannattaa. Se toimii huonekalujen yhdistävänä tekijänä ja antaa mukavan pehmeän alustan oleskella. Sen sijaan siellä täällä lojuvat matonrievut tekevät kokonaisuudesta sekavan ja kaiken lisäksi ovat aina rullalla!

Peilit tuovat avaruutta ja valoa

Iso peili lähellä ikkunaa esimerkiksi sohvan tai kaapin päällä maksimoi luonnonvalon määrän ja tuo huomattavasti lisää avaruutta huoneeseen. Sen lisäki pieniä peilipintoja, voi olla ripoteltuna muuallekin sisustukseen. Maxikokoiset peilit tuovat luksuksen tuntua varsinkin, jos ne on varustettu näyttävillä kehyksillä, mutta ohutkehyksisetkin ovat näyttävä lisä minimalistisempaan sisustustyyliin.

Mustavalkoisuus ei petä koskaan

Jos mietit sisustuksen värimaailmaa, niin hankintoja tehdessä kannattaa pitää mielessä, että mustavalkoisuus on selkeän tyylikäs valinta. Valkoinen raikastaa ja kirkastaa tehokkaasti saaden tilan näyttämään suuremmalta ja musta toimii loistavana graafisena kontrastina tuoden yksityiskohdat hyvin esiin.

Simppeli seinähylly mahdollistaa yksityiskohtia

Vaikka et tarvitsisikaan hyllyä varsinaiseksi säilytystilaksi, antaa yksinkertaisen hyllyn lisääminen yksityiskohtaisen lisän sisustukseen, kunhan vain kokoat sen päälle kauniin kokoelman tyyliäsi kuvastavia esineitä. Omasta kotoani tällaisia seinähyllyjä löytyy niin olohuoneesta kuin makuuhuoneestakin!


Näitä vinkkejä tuli itseasiassa keksittyä niin rutkasti, että jätin osan suosiolla toiseen postaukseen! Olen taas nähtävästi saanut sisustuskärpäsen pureman, sillä lähenevän syksyn ja kotoilun innostamana olen pistänyt taas pesänrakennuksen vauhtiin. Voisinkin seuraavaksi kuvailla vaikka uusimmat sisustushankintani, olisiko siellä kiinnostuneita? :)

Kuvat: Pinterest
 

4 kommenttia :

  1. Ton mattoasian allekirjoitan jo ihan kättelyssä! Rauhoittaa kummasti meidänkin keittiötä yksi iso neutraalin värinen matto. Keittiöön kun muutenkin meinaa kerääntyä erinäinen määrä tavaraa joka tekee helposti sotkuisen näköistä!

    VastaaPoista
  2. Olipa hyviä vinkkejä koottu yhteen! :) ja kivoja kuvakollaaseja. Käy kurkkaamassa minun uutta sisustusblogiani pellavaajapastellia.fi! Olisi kiva kuulla mitä pidät tyylistäni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) itseasiassa olen jo kurkannut ja hyvältä näyttää ;)

      Poista

Kiitos kaunis ♥