maanantai 22. toukokuuta 2017

Onnistuneen loman ainekset

Kohta täälläkin tullaan kuulemaan taas lomajuttuja ja -suosituksia, joiden kohteena on tällä kertaa Kreetan saari Kreikassa! Lentokoneen nokka ottaa koordinaateikseen etelän lämmön ja lomamoodin tarkalleen ottaen 27.5. En malttaisi odottaa! Tässä sitä odotellessa tuli mietittyä kaikkea sitä, mitä lomailu ja matkustaminen mulle edustaa ja mitä lomaltani oikein haen!

1. Rauhoittuminen ja koti- ja työasioiden unohtaminen.
Se tunne, ettei ole kiire minnekään eikä tarvitse stressata mistään (ei edes siitä kerkeääkö nähdä kaikkea, mitä haluaa matkallaan nähdä), vaan pystyy vain keskittyä nauttimaan kaikesta ympäröivästä. Kaikilla aisteilla.

Torremolinoksen paras illallispaikka
Berliinin aamiaisbuffan aarteita

2. Uudet kokemukset, itsensä ylittäminen, ennakkoluulottomuus ja heittäytyminen!
Kerran sitä vaan eletään, joten mikset sanoisi useammin "kyllä"? Parhaimmillaan tällainen asenne vie ikimuistoisiin paikkoihin ja tilanteisiin, joita ei muuten tulisi koettua! Myös eksymiset tai muut epäonniset sattumukset ovat osa kokemusta. Kaikkea ei kannata ottaa niin tosissaan, vaan reissussa tarvitaan aina seikkailumieltä! Surkuhupaisista sattumuksista saa kaiken lisäksi parhaat naurut! ..Ainakin jälkikäteen!

Maisemia Malagan Alcazaba -linnakkeelta
Polkuveneilyä Vltava joessa Prahassa

3. Kulinaristiset elämykset ja niistä nauttiminen ilman huonoa omaatuntoa.
Kenenkään ei pitäisi lähteä lomalle syömään kanaa ja riisiä. Eikä toisaalta pelkkää pizzaa tai purilaisiakaan. Mulle isoa osaa elämystä edustaa paikallinen ruoka ja erilaiset, uudet makuelämykset! Kokeile - ennakkoluulottomuus on tässäkin valttia! Jos ei pidä, niin voi käydä hakemassa vaikka lohdutusjäätelön! Lomalla kun ei kaloreita lasketa ;)

Torremolinoksen rannalla illallistamassa
Hotellin aamiastarjontaa Berliinissä
 Perinteinen tsekkiläinen trdelník jäätelö Prahassa

4. Meri, aurinko ja ranta.

Ne näyttelevät mulle suurta osaa sielun hyvinvoinnissa tällaisen pimeän ja kylmän maan kansalaisena. Meren kohina, rusketuksen tuoksu, kuuma hiekka. En koskaan unohda kuinka pari vuotta sitten pulahdin lämpimään poreilevaan mereen Alicantessa ja nauroin ääneen yksikseni. Olin vain niin onnellinen.

Torremolinoksen ranta
5. Pitkät levolliset yöunet.
Vaikka lomalla on monesti paljon nähtävää ja koettavaa, yöunistani en suostu tinkimään! Ilman herätyskelloa on vaan niin paljon mukavampi herätä (kunhan ei vaan nuku aamupalan ohi!) Väsyneenä sitä ei saa mistään niin paljon irti kuin olisi suotavaa! Hotellihuoneen ykkösprioriteetteihin kuuluukin mukava sänky, ilmastointi ja pimennysverhot!

Rentoutumista hotellilla
Malagueta ranta

En ole muuten koskaan ennen käynyt Kreetalla (tai Kreikassa ylipäätään), niin kuulisin mielelläni vinkkejä siellä lomailleilta? :)

Ps. Muistakaahan äänestää yläkulman monivalinnasta, mitä haluaisitte jatkossa blogistani löytyvän! :)

Voit seurata minua ja blogiani myös
Facebookissa: Life à la Sara, Instagramissa: lifealasara ja Snapchatissa: @zarrdis

2 kommenttia :

  1. Ihanan näkösiä lomakuvia! Jos ite lähtisin kreetalle ni kävisin ainaki jonku päivän reissun heittämässä santorinille siellä on niiiiin kaunista! Ihanaa lomaa sulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tuotapa en tullut edes ajatelleeksi, siellä olisi varmasti ihanaa! Kiitos vinkistä :)

      Poista

Kiitos kaunis ♥