maanantai 4. heinäkuuta 2016

Hälsningar från Stockholm

Otettiin J:n kanssa varaslähtö viikonloppuun ja lähdettiin viime torstaina Tukholman risteilylle. Pieni maiseman muutos tuli kyllä juuri sopivaan aikaan. Valitettavasti ei saatu nauttia parhaimmista säistä, mutta ei Tukholmassa sentään satanut, kuten oli alunperin uhkailtu. Se on kyllä kaunis kaupunki, jonka annista nauttimiseen jäi tosin aivan liian vähän aikaa kun kyseessä oli päiväristeily!
 



Laivalla meidän ei edes ollut tarkoitus mennä buffettiin syömään, mutta pienen tuumailun jälkeen kumpikin näytti ajatukselle vihreää valoa. Kaiken lisäksi laivan, joka oli muuten Viking Line Gabriella, ruokailuvaihtoehdot lähestulkoon pakottivat menemään buffettiin, sillä edullisia vaihtoehtoja ei ollut ellei sitten halunnut elää Tax-freen sipseillä ja karkeilla. Mielummin kyllä maksankin laajasta valikoimasta vähän enemmän kuin valitsen yhden annoksen suhteessa kalliiseen hintaan. Buffetin pääruoat olivat pettymys, mutta alkupalapöytä ei pettänyt ja jälkiruoatkin maistui (yllätys!). Parhaimmistoon nousi suolaisen puolelta mäti-smetana-punasipuli-setti, katkarapublinit, uudet perunat ja lohi ja makeasta tarjonnasta porkkanakakku, macaronssit ja jäätelön lisukkeena aito kinuskikastike.



Seuraavana aamuna oli nousu maihin, jossa aikaa oli käytettävänä 5h 30min. Satamasta oli aika pitkä kävelymatka metrolle, jonka lisäksi aikaa vei mieleisen ruokapaikan etsiminen, joten Tukholmaa ei kerennyt kunnolla ihmettelemään ja kuvasaaliskin jäi hyvin laihaksi. Päätettiin skipata varsinainen aamupala ja hyödyntää Tukholman ruokapaikkojen lounastarjontaa. Päädyttiin Jensen's Bofhus:een, missä otettiin lounaspihvit lisukkeineen. Kokemus oli ihan hyvä ja hintaa pihville, salaattibuffetille ja uuniperunalle jäi vain alle 10€. 

Siitä suunnattiin suoraan kaupoille, joissa pyörimiseen ei jäänyt kauheasti aikaa, mutta tuntui kuitenkin, ettei ainekaan Drottninggatanilta jäänyt kauheasti mitään oleellista käymättä. Ostoksia tein maltillisesti ja kaikki ostamani tuotteet olisi kyllä saanut Suomestakin, mutta oli silti kiva löytää jotain mieleistä. Sen sijaan laivalta ostin ihanan Pidä Ruotsi siistinä -muumimukin, jota ei saa Suomesta ja joka on kaiken lisäksi syötävän suloinen vaaleanpunainen ilmestys!




Takastulomatkalla oli aikaa laivassa vähän liiaksikin, siitä pari tuntia olisin mielelläni viettänyt Tukholmassa! Kierrettiin aikamme kuluksi Tax-free sata kertaa, käytiin pelaamassa ilmakiekkoa, syötiin yliannostus lakuja ja otin pienet nokosetkin. Sitten päädyttiin ihastelemaan auringonlaskua laivan korkeimmalle kannelle. Päällä kuvassa mulla on muuten yksi ostoksistani: rento graafisesti kuvioitu maximekko Cubuksesta.


...Kunnes tuli taas aika syödä. Tällä kertaa ei kyetty buffettiin, vaan syötiin burgerannokset laivan uudistuneessa Grill -ravintolassa. Laivan ravintolamaailma oli muutenkin uudistettu vastikää ja se oli moderni ja näyttävännäköinen, vaikka laiva muuten olikin vanhaa sorttia.



Loppuilta meni sitten livemusiikkia kuunnellessa, kun laivalla esiintyi ilmeisesti espanjalaisista jäsenistä koostuva bändi, jonka miesartistin ääni oli silkkaa samettia ja biisitkin oli makuuni sopivia. Ja niin oli muuten myös tuo ylläoleva cocktail! Ruoan jälkeen teki mieli vain jotain pientä raikasta, niin kokeilin drinkkiä, johon tuli karpalovodkaa, mustikoita, siirappia, basilikaa ja kananmunanvalkuainen. Ja ei, kananmunanvalkuainen ei aiheuttanut mitään ällöfiiliksiä, se ei maistunut ollenkaan vaan lähinnä näkyi sheikatussa cocktailissa pienenä vaahtopintana. Oli siis oikein maukas cocktail!

Sellaiset oli ne Tukholman terveiset tällä kertaa! Saatiin muuten laivalta vielä ilmainen risteily ja nyt kysyisinkin, että mitä sellaista Tukholmassa on, mitä pitäisi ehdottomasti nähdä/tehdä, jotta sinne kannattaa uudestaankin lähteä? Itsehän en ole kovinkaan kokenut Tukholman kävijä. Kertokaahan paremmin tietävät :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis ♥