keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Lusikoitava proteiinismoothie

Nyt on kuulkaa uusi Boschin monitoimikone saatettu uransa alkuun ja sillä on tullut pyöräyteltyä vaikka minkälaisia smoothieita, jäätelöitä, proteiinilettutaikinoita jne. Ennen en ole ymmärtänyt smoothieiden päälle ja täälläkin olen kertonut, että syön ennemmin ruokani kuin juon, mutta nyt smoothieiden kulutus on suorastaan exponentiaalisessa kasvussa! Arvatkaapa miksi? Siksi, että kun smoothiesta tekee tarpeeksi paksua voi sen nauttia lusikalla! Paksu kermainen koostumus muistuttaa suorastaan jäätelöä/vanukasta tms.

Tulinkin nyt jakamaan tänne uuden lempparismoothieni reseptin! Smoothieenhan saa helposti upotettua kaikkea terveellistä maistuvassa muodossa, mutta myös kaloreita sinne saa mahtumaan yllinkyllin tiiviiseen pakettiin. Itselleni on tärkeää, että smoothien ravintoarvot ovat kohdillaan ja että se toimii ravitsevana, mutta kevyenä välipalana.


SMOOTHIE RESEPTI


1/2 jäinen banaani
1/2 prk maitorahkaa
100 g pakastemarjoja (itse käytin Rainbown kuningatarmarjoja, ihan lemppareita )
2 hyppysellistä pakastettua lehtikaalimurskaa
2 kpl pakastepinaattipalleroita (hienonnettu pinaatti, ainakin Rainbowlla ja Apetinalla)
30 g suklaanmakuista heraproteiinia
Loraus kauramaitoa tms. tarvittaessa

lisäksi hifistelijöille:

1 tl acai-jauhetta (omega-rasvahappoja, rautaa, kalsiumia, kaliumia ja A-vitamiinia)
1 tl camu camu -jauhetta (C-vitamiinia yli viisikymmentä kertaa enemmän kuin appelsiinissa)



Nämä marjapohjaiset superfoodit (lisää täältä!) eivät maistu smoothiesta läpi tai ainekaan pahenna sen makua, joten niitä uskaltaa hyvin lisätä joukkoon rikastuttamaan smoothieta vitamiineilla ja kivennäisaineilla! Mitä pakastettuihin aineksiin tulee, niin tuoreet käy myöskin ehdottomasti, mutta kun aineksia pitää pakkasessa, on niitä helppo ottaa aina sopiva määrä. Lisäksi banaani on ehdoton lisätä jäisenä, sillä juurikin sen avulla smoothiesta tulee sopivan paksu ja kylmä herkku!


Ja näin syntyy ihana, paksu, pehmeän makea, aavistuksen suklainen mutta marjaisa lusikoitava smoothie!

Smoothia keskiviikkoa kaikille!

Voit seurata minua ja blogiani myös
Facebookissa: Life à la Sara, Instagramissa: lifealasara ja Snapchatissa: @zarrdis

2 kommenttia :

  1. Vitsi näyttää hyvältä! Eikö noi vihreät maistu tuosta läpi? Ravintosisältö kyl ois aika kohillaa, että testaukseen menee! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei maistu itseasiassa yhtään läpi! Mistään ei ois voinu arvata et siin on pinaattia ja lehtikaalia seassa ja se on musta vaan hyvä asia :D Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! :))

      Poista

Kiitos kaunis ♥