maanantai 24. huhtikuuta 2017

Top 7 puhelinsovellukset

Kyllä puhelin on sitten oiva laite! Eipä osannut matopeliä pelatessaan ja sadannen kerran seinään törmätessään edes haaveilla tällaisesta multikäyttöisyydestä, mitä nykypäivän puhelimet tarjoavat. Itse ostin vuoden alussa iPhone 7:n vanhan 5:n tilalle ja tällä kertaa suuremmalla muistikapasiteetilla, niin olen lataillut testiin paljon erilaisia elämää helpottavia sovelluksia, joista esittelen nyt parhaimmat ja eniten käytetyt!


IntervalTimer

Aloitetaan yksinkertaisella sovelluksella, joka kuitenkin mullistaa intervallitreenit ja muut harjoitukset, joissa tarvitsee avukseen ajastinta! Toisin kuin muissa ajastimilla varustetuissa sovelluksissa, voi tässä laittaa haluamansa musiikin soimaan taustalle suoraan sovelluksesta ja intervalliosuuden vaihtuessa kuuluu musiikin päälle selkeä merkkiääni, joka kertoo liikkeen/tahdin muuttumisesta. Alkuun sovellukseen merkitään haluttu kesto treeniosioille, kuten alkulämpälle, intervalliosioille ja sille, kuinka monta settiä niitä haluaa toistaa, sekä loppuverryttelylle. Alkuasetusten jälkeen puhelimeen ei tarvitse koskea vaan voi vain keskittyä treeniin!

PhotoEditor

Jos joku kuvanmuokkausohjelma pitäisi valita puhelimeen, olisi se PhotoEditor! Siinä on kaikki tarvittavat ominaisuudet samassa sovelluksessa. Sillä onnistuu kuvan automaattinen parantaminen, rajaus eri muotoihin, kääntäminen, tekstin lisääminen monilla kivoilla fonteilla, päälle piirtäminen ja sillä on myös helppo muokata vain osa kuvasta mustavalkoiseksi! Lisäksi sillä onnistuu tietenkin kuvan kaikenlainen säätö, terävöittäminen, sumennus, tarkennus ja häivyttäminen ja saapa sillä myös muokattua hymynsä valkoisemmaksi ja poistettua punaiset silmät! Näiden lisäksi kuvastaan voi halutessaan muokata memen tai lisätä sille kehykset tai antaa sille uusia ulottuvuuksia lukuisilla valmiilla tehosteilla!


FatSecret

Ykkösappi jos haluaa pitää ruokapäiväkirjaa! Alkuun sovellukseen syötetään henkilökohtaiset  tiedot ja tavoitteet, jotta tulokset ovat luotettavia ja niitä on helppo seurata. Sovelluksen tuotevalikoimasta löytää todella paljon eri ruokia eri valmistajilta ja niiden annoskoot voidaan määrittää monella eri tapaan: grammoina, annoksina, millilitroina jne. Lisäksi nautitut ruoat pystyy jaottelemaan päivän eri aterioille ja niitä voi tarkastella ateria- päivä- kuin vaikka viikkotasollakin, sillä sovellus pitää automaattisesti kirjaa ruoista ja niiden ravintoarvoista. Sovelluksella pystyy luomaan raportteja ravintosisällöistä kaloreita, makroja ja ravinteita myöten. Sovelluksen avulla voi myös helposti seurata painon kehitystä.


ResQ

Sovellus ravintoloiden ruokahävikin minimoimiseen ja oman mahan täydentämiseen edullisesti! Toisin sanoen ravintolat ilmoittavat Resq -sovelluksen välityksellä annoksista, jotka muuten heitettäisiin pois ja näin ollen myyvät niitä hyvin huokeaan hintaan! Sovellus käyttää sijaintiasi ja näyttää lähellä sijaitsevat ruokien myyntipaikat kartalla. Sen alla on listattuna myytävät tuotteet hintoineen, niitä myyvä ravintola sekä kilometrimäärä kohteeseen. Sovellukseen voi myös määrittää oman ruokavalionsa, niin sovellus ei turhaan näytä esim. liharuokia vegaanille. Ostaminen sen välityksellä on todella vaivatonta, sillä maksukorttitietoja ei tarvitse tallentaa kuin kerran, joten ostaminen käy nappia painamalla. Sitten vain huolehtii, että noutaa tuotteen ennen määritettyä viimeistä noutoaikaa. Bon Appétit!


CosmEthics

Nykypäivänä kuluttajat ovat tulleet yhä tietoisimmiksi erilaisista lisäaineista ja kemikaaleista, joita on lisättynä moniin tuotteisiin. Niitä pyritään välttämään, mutta tuotteiden sisällön selvittäminen ei ole aina kovinkaan helppoa. Kosmetiikkatuotteiden sisällön selvittämiseksi on kehitetty sovellus, joka skannaamalla viivakoodin ilmoittaa sisältääkö tuote haitallisia aineita vai onko se turvallinen käyttää. Sovelluksessa pystyy halutessaan itse myös määrittämään, mitkä kaikki aineet luokittelee haitallisiksi ja vältettäviksi. Sovelluksen antaman hyväksynnän tai hälytyksen jälkeen voi tuotesisältöä tarkastella aine aineelta ja samalla lukea tarkemmin, miksi tietyt aineet ovat haitallisia (kattavien lähteiden kera). Kuvan käsirasvasta tuli vakava hälytys, sillä se sisältää parabeeneja.


happn

Eipä olekaan deittailu enään Tinderin varassa! happn on deittisovellus, joka muodostaa pareja samalla periaatteella kuin Tinderkin, mutta se näyttää käyttäjiä, jotka ovat lähelläsi ja joihin olet saattanut törmätä tosielämässä. Tinderiin verrattuna siinä on muutamia ominaisuuksia, joiden ansiosta ainakin itse pidän sitä parempana: ensinnäkin käyttäjät eivät tule yksitellen ruudullesi, jolloin sun ei ole pakko päättää "kyllä vai ei", vaan voit painaa sydäntä (tai olla painamatta) milloin ikinä haluatkaan. Toinen seikka on se, että voit oikeasti nähdä kyseisen ehdokkaan ennen kuin osoitat mieltymyksesi sydämin ja toisaalta taas jos satut näkemään jonkun kiinnostavan, niin voit tsekata löytyisikö se happn:stä. Näin vältyttäisiin monilta katastrofitreffeiltä, joilla ilmenee, ettei toinen näytäkään yhtään siltä miltä luulit!


Nike+ Training

Etkö keksi mitä treenaisit? Nike+ Training -sovellus tulee apuun suurella valikoimallaan laadukkaita ja selkeitä treenejä. Treeniohjelmat on jaoteltu sen mukaan, mitä haluat niillä kehittää: voimaa, kestävyyttä tai liikkuvuutta. Lisäksi jokaisen kategorian ohjelmat on luokiteltu aloittelijoille, keskitason liikkujille sekä edistyneille treenaajille. Ohjelmissa vaadittu välineistö (no, basic tai full) sekä kesto (6-47 min) vaihtelevat. Lisäksi osa ohjelmista keskittyy toistomääriin ja osa toistoihin käytettävään aikaan. Treeniohjelmissa on selkeä englanninkielinen selostus ja video-ohjeet jokaisesta liikkeestä. Varsinkin edistyneiden treeneillä saa naamansa punaiseksi ja hien lentämään! Sovelluksella voi myös luoda oman personoidun treenisuunnitelman viemään kohti omia avoitteitaan.




Oliko joukossa ennestään tuttuja sovelluksia tai saitko kenties uusia appeja ladattavaksi? Paljastakaahan kanssa omat elämäänne helpottavat suosikkisovelluksenne!

Voit seurata minua ja blogiani myös
Facebookissa: Life à la Sara, Instagramissa: lifealasara ja Snapchatissa: @zarrdis

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis ♥