tiistai 21. helmikuuta 2017

Terveelliset välipalavaihtoehdot

Kaipaatko hyviä, helppoja ja terveellisiä vaihtoehtoja välipaloiksi ja pieneen nälkään kun alkaa huikomaan? Alla 5 omaa suosikkiani!

PROTEIINIVANUKKAAT

Tämä vaihtoehto on oivallinen, jos kaipaa makeaa välipalaa! Suosittelen proteiinivanukkaaksi Propudia, enkä esimerkiksi Ehrmannin vastaavaa vanukasta, sillä Propudissa on aavistuksen parempi ravintosisältö, puhtaammat raaka-aineet ja mielestäni se maistuu myös paremmalta! Siinäkin tosin on aspartaamia, mikä on tänäpäivänä todella harmillista! Eikö tällaista proteiiniherkkua saisi ihan vaikka erytritolilla tai stevialla makeutettuna? Joskin silti sallin itselleni tällaisen vanukkaan, jos mieli on kovasti herkkua vailla, sillä on se silti mielestäni parempi valinta, kuin syödä jotain sokerilla kyllästettyä! Oma ehdoton suosikkimakuni on suklaa! Se on niiin hyvää! Toisena tulee karamelli ja myös sitruunajuustokakku maistuu. Vanilja- ja mustikkamuffinssivanukkaat jäivät syömättä.

LAKTOOSITON, GLUTEENITON, SOKERITON



RIISI/MAISSIKAKUT + PÄÄLLISET

Omia suosikkejani ovat Friggsin chiansiemenillä ja merisuolalla maustetut maissikakut. Oikeasti todella maukkaita ja muistuttavat mua popcornista! Pellavansiemen ja rosmariini kuulostaa myös hyvältä kombolta ja amarantilla ja yrittisuolalla maustettujakin pitää ehdottomasti testata! Kakkuihin päälle rasvaa (maidotonta jos tarve) tai avokadoa ja kunnon kerros kalkkunaleikkelettä ja kasviksia, niin on ravintoarvot kohdallaan ravitsevaksi välipalaksi!

MAIDOTON, GLUTEENITON, SOKERITON



AVOKADODIPPI + LISUKKEET

Kuten mainitsin, niin avokado on hyvä valinta riisikakun päälle, mutta se toimii erinomaisesti myös sellaisenaan, kun päälle ripottelee vähän suolaa! Oma lempparini on avokadokastike/dippi, jonka teen sekoittamalla avokadon vähärasvaiseen kermaviiliin (laktoosittomaan tai vastaavaan maidottomaan valmisteeseen jos tarve) ja maustan suolalla ja valkopippurilla. Toimii loistavasti kastikkeena lihoille, lämpimille kasviksille, salaateille jne. mutta on myös oivallinen dippi tuoreille kasviksille! Olempa dippaillut siihen myös kalkkunaleikerullia, kalkkunanakkeja ja ilmakuivattua kinkkua! Näin ollen se tarjoaa hyvän välipalavaihtoehdon, jossa on makroravinteita kaikista ryhmistä!

LAKTOOSITON, GLUTEENITON, SOKERITON, LIHATON (halutessa)



RAHKA-ANNOS

Enkä nyt ehdota maitorahkan vetämistä sellaisenaan, vaan suosittelen sekoittamaan rahkaan (laktoosittomaan jos tarve) lirauksen MCT-öljyä ja makeuttamaan sitä joko erytritolilla tai proteiinijauheella ja lisäämään päälle runsaasti marjoja ja vaikka lusikallisen soijasitiiniraetta. Näin annoksesta saa sopivassa suhteessa proteiinia, hyviä rasvoja ja vähän hiilareitakin. Jo alkaa rahka maistumaan!

LAKTOOSITON, GLUTEENITON, SOKERITON


HEDELMÄT + PÄHKINÄT

Banaani ja kourallinen manteleita vai sittenkin pari omenaa ja cashewpähkinöitä? Kombon voi luoda omien mieltymysten mukaan! Itse pidän juurikin mainitsemistani hedelmistä! Manteleiden ja cashewpähkinöiden lisäksi pistaasipähkinät kuuluvat siinä mielessä pähkinöiden parhaimmistoon, että niissä on korkeimmat proteiinipitoisuudet (15-20,5g/100g) sekä suhteessa vähän vähemmän rasvaa (vaikkakin äärimmäisen hyvää rasvaa!) kuin muissa pähkinöissä. Jos välipalan ei tarvitse olla mukana kannettavaa laatua, lisäisin settiin vielä valkuaismunakkaan, niin saa makrot tasapainoon ja lisää ruokaisuutta sen suuremmin kasvattamatta kalorisisältöä.

MAIDOTON, GLUTEENITON, HEDELMÄSOKERIA, LIHATON, LÄMPIMÄSSÄ SÄILYVÄ


Sitten on tietenkin smoothieiden maailma, jossa välipalaansa voi upottaa helposti mitä vain ja varioida makuja mielensä mukaan. Ehdottomasti hyviä vaihtoehtoja siis, tosin itse ennemmin syön ruokani kun juon, joten täällä smoothieita ei ole tullut erityisemmin harrastettua!

 Oliko vanhoja tuttuja vai tuliko uusia ehdotuksia? Maistuisiko tällaiset välipalat? :)

Voit seurata minua ja blogiani myös
Facebookissa: Life à la Sara, Instagramissa: lifealasara ja Snapchatissa: @zarrdis

2 kommenttia :

  1. Tää on kiva postaus ♥
    Ite etin aina uusia ideoita välipaloihin, aamupaloihin yms. Näistä pistän muutaman ylös. En oo koskaan ees ajatellu et vanukkaan kans vois syödä marjoja. Pitää testata.

    http://paula-beautyqueen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤️ Kiva, että sait uusia ideoita! Musta ne marjat sopii sen lansss oikein hyvin, raikastaa ja antaa uusia ulottuvuuksia 👌

      Poista

Kiitos kaunis ♥