torstai 19. marraskuuta 2015

DIY joulukranssi

Törmäsin tässä taannoin aika houkuttelevan oloiseen ja ennen kaikkea helposti toteutettavissa olevaan DIY-videotutorialiin, jossa lopputuotteena oli aikas omannäköinen ja kaunis ruusukranssi. Olen viimeaikoina miettinyt, että jahka sitä kotia mitenkään jouluisesti koristelisi, niin mitä sinne voisi laittaa. En tykkää yhtään perinteisisistä joulukoristeista ja toisaalta jokaisessa paikassa on jo sisustusta ja koriste-esineitä, joten kamalasti koristeltavia paikkoja ei edes ole, mutta rapussa naapurin ovikranssiin törmätessäni syntyi ajatus, että sellainen voisi olla kiva omassa ovessakin. Niimpä päätin kokeilla valmistaa sellaisen.


Kaunis kranssi syntyy yksinkertaisesti valmiilla styrox-kranssipohjalla ja suodatinpusseilla. Lisäksi valmistukseen tarvitaan vain sakset, nitoja ja kuumaliimaa tai muuta kestävää liimaa tai nuppineuloja, lyijykynä sekä juomalasi tai jokin muu ympyränmuotoinen esine.


Kranssipohjani on 30cm halkaisijaltaan ja suodatinpusseja meni koko 80 kappaleen paketti ja vielä muutama päälle. Valitsin valkaistua suodatinpaperia, sillä halusin kranssista tulevan kokovalkoinen (ulko-oveni on tamminen), mutta kranssiin voisi käyttää yhtä hyvin myös valkaisematonta vaaleanruskeaa suodatinpaperia tai erivärisiä papereita sekaisin.

TEE NÄIN:

1. Aseta 4 suodatinpaperia päällekkäin reunat tasan. Piirrä juomalasia apuna käyttäen lyijykynällä 2 erikokoista ympyrää (lasin suulla ja lasin pohjalla) suodatinpussipinon sileälle osalle (tai sitten voit tehdä vain yhdenkokoisia ympyröitä).


2. Nido nitojalla pussit kiinni toisiinsa ympyröiden keskikohdista ja leikkaa sitten irti.


3. Rypistä ylöspäin jokainen suodatinpaperikerros kerrallaan luoden paperiruusua. Avaa lopuksi papereita ja muotoile nätiksi.4. Kun arvioit, että paperiruusuja on riittävä määrä kranssin verhoamiseen, voit aloittaa niiden kiinnitämisen. Itse tein niin, että laitoin isot paperiruusut kiertämään kranssin päälipuolta ja sisä- ja ulkosivuille laitoin pienempiä ruusuja. Tarvitsin kranssiin 14 isoa ja 40 pientä paperiruusua. (Kun pienempiä tarvitsee enemmän, voi niitä piirtää 3 kpl suodatinpussia kohden.) Kuumaliima on oiva väline kiinnittämiseen, mutta se onnistuu myös tehokkalla askarteluliimalla (mitä itsekin käytin). Ruusuja voi kiinnittää myös nuppineuloilla yksinkertaisesti pistämällä neula paperiruusun läpi niitin vierestä ja painamalla se styroxiin. Täytä kaikki välit niin, että paperiruusukerroksesta tulee peittävä. Ruusuja kannattaa vielä haroa enemmän auki kohdista, joihin tahtoo jäädä kranssipohjaa näkyviin.5. Lopuksi kranssiin voi kiinnittää haluamansa kiinnitysmenetelmän. Parhaiten siihen sopii jokin koristenauha, siima tai ihan rihmalanka, jonka voi kiinnittää kranssin takapuolelle esim. nuppineulalla.

Hieno, helppo ja halpa kranssi on valmis! 

Kranssi on näyttävä sellaisenaan, mutta siihen voi lisätä myös erilaisia koristeita. Mitä äkkiseltään tulee mieleen, niin siihen voisi laittaa vaikka koristenauhaa, rusetin, joulupalloja tai hileitä ja miksei kranssia voisi kokonaisuudessaan spreijata esim. hopea/kulta spraymaalilla.

Itse halusin jättää kranssin kokonaan valkoiseksi enkä halunnut turhia koristeita, sillä paperiruusut ovat itsessään tosi kauniita. Lisäsin siihen vain valkoisessa silkkinauhassa roikkuvan lasisen sydämen keskelle kranssia, kun sellainen sattui löytymään askartelulaatikosta.


Itse tykkään tästä hirveästi ja saattaa olla, että se jää viettämään aikaa oveeni vielä joulun jälkeenkin ;)

Voit seurata minua ja blogiani myös
Facebookissa: Life à la Sara, Instagramissa: lifealasara ja Snapchatissa: @zarrdis

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis ♥