torstai 21. syyskuuta 2017

Terveellinen ja helppo kauraomenapaistos


Terveisiä sairastuvalta! Lauantaina oli vain kurkku kipeä huutamisesta työporukan kanssa Lintsillä vietetyn Huvinvointipäivän jälkeen, sunnuntaina tuli lenkkeiltyä lämpimässä auringonpaisteessa toppi päällä ja maanantaina tämä kaikki sitten kostautui. Kuume nousi ja lähdin kesken päivän kotiin sairastamaan. Valitettavasti en kuulu siihen porukkaan, joka menettää ruokahalunsa sairastaessaan ja koska yksin neljän seinän sisällä ei ole paljoa muuta tekemistä kuin syödä, niin minähän söin!

Mua oli jo jonkin aikaa houkuttanut tehdä terveellistä kauraomenapaistosta ja mikäs muukaan sitä maistuisi paremmalta viltin alla sohvalla, kuin tämä syksyinen herkku! Resepti on erittäin yksinkertainen ja helppo. Omenakaurapaistos ei sisällä sokeria eikä gluteiinia ja rasvaakin on hyvin maltillisesti hyvästä lähteestä. Hyväksi havaittu lisuke kauraomenapaistokselle on vaniljalla maustettu turkkilainen jugurtti!RESEPTI

3 suurta omenaa
1 prk omena Pilttiä tai vastaavaa omenasosetta
3 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
3 rkl kookosöljyä
Ceylonin kanelia
Kardemummaa
Erytritolia

KAVERIKSI

Turkkilaista jugurttia
Vaniljauutetta
Erytritolia1. Pistä uuni lämpenemään 175°C:seen
2. Kuori ja pilko omenat ohuiksi lohkoiksi
3. Sekoita astiassa omenat, omenasose sekä erytritoli (n. 80% sokerin makeudesta) ja kaneli. Levitä seos tasaisesti vuokaan.
4. Sulata kookosöljy kattilassa ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet, erytritolia ja kanelia sekä ripaus kardemummaa.
5. Levitä kauraseos omenoiden päälle ja pistä paistos uuniin keskitasolle. Paista n. 30 min. Jos pinta tummuu liikaa, voi paistoksen päälle laittaa folion.

Mitä kauraomenapaistoksen kanssa? 

Sekoita keskenään haluttu määrä turkkilaista jugurttia, erytritolia ja vaniljauutetta herkulliseksi kermaiseksi lisukkeeksi paistokselle!
Paistoksen tuhoaminen yksin kahdessa illassa ei tuottanut minkäänlaisia ongelmia, päin vastoin! Täydellistä terveellistä lohturuokaa! Maistunee myös syysiltoina teen kanssa tai illallisen jälkiruokana!

Voit seurata minua ja blogiani myös
Facebookissa: Life à la Sara, Instagramissa: lifealasara ja Snapchatissa: @zarrdis

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis ♥