maanantai 30. marraskuuta 2015

Soap Making

Olen ollut aikaisemmin Groupon-diili-addikti ja sieltä on tullut ostettua ihania kokemuksia, hyviä hankintoja kuin myös menty metsään pahasti varsinkin palveluiden kanssa: milloin brunssipaikat ovat menneet konkkaan ja milloin ripsien laittaja on leikannut alaripset irti. Kuitenkin pääosin kaikki on toiminut juuri niin kuin pitääkin ja diileillä on tullut säästettyä rahaa vaikka kuinka paljon. Olikin shokki ja pettymys, kun yritys ilmoitti lopettavansa toimintansa Suomessa. Viime lauantaina oli kuitenkin vielä yksi Grouponin kautta hankittu kurssi, joka tarjosi jälleen uusia kokemuksia. Kyseessä oli saippuanvalmistuskurssi, jolle ilmoittauduin yhdessä ystäväni kanssa.

Kurssinjärjestäjä vuokraa aina tilat kurssia varten ja tällä kertaa se järjestettiin Huopalahden VPK:n tiloissa. Meitä oli paikalla kymmenkunta, joten siellä mahtui hyvin rauhassa työskentelemään. Kurssi alkoi välineiden esittelyllä ja valmistusvaiheiden läpikäynnillä, jonka jälkeen päästiin itse asiaan. Kaikilla oli työpisteellään alusta, muovikulho, lusikka, veitsi sekä 200g väritöntä saippuamassaa. Aluksi se piti pilkkoa veitsellä sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi, jotta sitä on helpompi sulattaa tarvittava määrä.


Sivupöydällä oli erilaisia saippuamuotteja, joista sai valita mieleisensä. Niitä oli perinteisistä suorakulmioista, sydämiin, meriaiheisiin, kirjaimiin ja erilaisiin hahmoihin, oli kiiltävä- ja mattapintaisia sekä isoja ja pieniä. Valitsin suorakulmaisen muotin, kolibriaiheisen pyöreän muotin ja muotin, jossa oli erilaisia sydän-, tähti-, kukka- ja simpukka-aiheita.

Muottien vetoisuuden mukaan määräytyi, kuinka monta saippuaa pystyi tekemään. Halutessaan sai toki ostettua lisää saippuamassaa. Saippuamassani riitti pisaralleen yhteen suorakulmioon, yhteen litteään pyöreään ja yhteen pieneen konvehtimaiseen pieneen saippuaan. Muottien tuoman muodon lisäksi saippuoihin sai valita värin, tuoksun, rakenteen ja halutessaan valaa niihin sisälle erilaisia kuivakukan terälehtiä ja muita koristuksia.Sen jälkeen kun muotit ja halutut speksit saippuoihin oli valittu, alkoi niiden valmistus. Aluksi punnittiin vaa'alla sopiva määrä saippuamassaa muottia kohden, jonka jälkeen siihen lisättii pari tippaa väriainetta. 30-90 sekunnin mikrotuksen jälkeen sulaneeseen massaan lisättiin haluttu tuoksu, joita oli valittavana lähes viittätoista erilaista. Lisäksi massaan sai halutessaan lisätä hoitavaa kookos- tai helokkiöljyä sekä hunajaa sakeuttamaan ja tuomaan kellertävää sävyä. Ennen kaatamista muottiin  tuli sinne vielä asetella halutut koristeet valmiiksi.

Itse aloitin tekemällä pyöreää kolibriaiheista saippuaa kiiltäväpintaiseen muottiin. Valitsin väriksi valkoisen, tuoksuksi vaniljan ja lisäksi sekaan kookosöljyä. Toiseen valmistamaani saippuaan valitsin samat aineet, mutta valoin sen suorakulmion muotoiseen muottiin, jonka pohjalle laitoin kerroksen merisuolaa, joka antoi tosi kauniin rustiikkisen rikkonaisen pinnan saippuaan.

Kolmannesta pienemmästä saippuasta halusin vähän erilaisen. Siihen tuli myöskin valkoista väriä, mutta myös hunajaa, joka teki siitä kermanvalkoisen. Sekaan laitoin myös kookosöljyä, tummansuklaan tuoksuista eteeristä öljyä ja kahvinpuruja, joilla on myös käytössä kuorivia ominaisuuksia. Siitä tuli ihan syötävän suloinen, kuin suoraan konvehtirasiasta! Olen muutenkin tosi tyytyväinen tuotoksiini, eikä niitä tarvitse todellakaan piilottaa kaapin pohjalle, mutta toisaalta en tiedä raskinko käyttääkään :D Päätin, että näitä on pakko tehdä vielä joskus kotona, kun se on niin helppoa, hauskaa ja palkitsevaa!
4 kommenttia :

 1. Ooh!! Tiedätkö järjestetäänkö tällaisia kursseja vielä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti kyseinen taho, joka oli Juhlapalvelu Säihke, ei enää järjestä vastaavia kursseja, kun Grouponin toiminta loppui, mutta varmasti keksivät jonkin toisen väylän järjestää niitä! :) Tällä hetkellä kursseja järjestetään ilmeisesti vain tilauksesta ryhmille, mutta muitakin palveluntarjoajia kyllä löytyy :)

   Poista
 2. Heippa Sara,

  Käyn vetämässä näitä kursseja esim. asiakkaiden kodeissa, yhdistyksissä, liitoissa, työpaikoilla, erilaisissa tapahtumissa. Jos haluat kavereiden kesken järjestää tällaisen kurssin kodissasi niin pienimmät ryhmät on 4, tosin hinta on kalliimpi kuin vaikkapa 10:lle. Kannattaa kysyä tarjousta.

  Tänä viikonloppuna vedin 14.10.-16.10.2016 tällaisen kurssi tapahtuman Offerillan kanssa yhteistyössä Keravalla, se sisälsi 8 saippuakurssia.

  Katsellaan nyt tuleeko lähiaikoina muita tällaisia tapahtumia vai ehkä ensi vuonna.

  Juhlapalvelu Säihke / Päivi

  VastaaPoista
 3. I am impressed with this web site, real I am a fan.

  VastaaPoista

Kiitos kaunis ♥