Halloween on virallisesti huomenna, vaikka sitä moni varmasti juhlisti jo viikonlopun aikana. Itse jouduin jättäämään varsinaiset juhlinnat sikseen, sillä dietti hieman rajoitti vaihtoehtoja. Meillä tosin oli ystäväni kanssa salainen haave pukeutua Bugs Bunneiksi ja mennä vetämään One Dancea Helsingin yöhön. Ensi vuonna sitten! Tänä vuonna Halloweeniin kuului lautapeli-ilta, proteiinipizzaa (resepti tulossa!) ja herkullista suklaa-chiavanukasta teemanmukaisesti koristeltuna! Tulinkin nyt jakamaan tämän tuorejuustolla ja sokerittomalla suklaakastikkeella koristellun terveellisen halloween-herkun reseptin!
(kuvassa näkyvä astiallinen, riittää kahdelle)
SUKLAA-CHIAVANUKAS
40g chia siemeniä
2 1/3 dl kookosmaitoa
15g makeuttamatonta kaakaojauhetta
1,5-2 rkl erytritolia (tai muuta makeutusta)
1/2 tl jauhettua ceylon kanelia
ripaus merisuolaa
TUOREJUUSTOKERROS
n. 1/3 rasiasta kevyt (3%) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 rkl erytritolia (tai muuta makeutusta)
SUKLAAKASTIKE
2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
n. 3 rkl kookosmaitoa
1/2 rkl erytritolia (tai muuta makeutusta)
1tl kookosöljyä
VALMISTUS
1. Laita kaikki chiavanukkaan ainekset blenderiin tms. ja sekoita kunnes sileää
2. Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 3 tunniksi
3. Vispaa tuorejuusto ja erytritoli keskenään notkeaksi seokseksi ja kaada jähmettyneen chiavanukkaan päälle ohueksi kerrokseksi
4. Sulata suklaakastikkeeseen tuleva kookosöljy mikrossa ja sekoita se kaakaojauheeseen ja erytritoliin
5. Lämmitä maito mikrossa (jottei koveta kookosöljyä) ja lisää vähitellen seokseen kunnes saat paksun kastikemaisen koostumuksen
6. Pursota suklaakastike pakastepussia apuna käyttäen spiraalin muotoon tuorejuustokerroksen päälle alottaen keskeltä
7. Vedä hammastikulla pintakerrosta tasaisin välein keskeltä reunoja kohden, jolloin pintaan syntyy hämähäkinverkkokuvio
8. Eikun lusikoimaan!
Päälliskerroksen voi tietenkin jättää poiskin ja syödä suklaa-chiavanukkaan vaikka marjojen tai hedelmien kanssa, mutta mielestäni tuorejuusto ja suklaakastike sopivat siihen erinomaisesti! ..Tai miksei voisi laittaa vaikka niitä kaikkia?
Täällä suklaavanukkaat ovat tehneet jo kauppansa ja nyt otan kaiken ilon irti kellojen siirrosta ja lähden käymään Omakoti-messuilla ystäväni apuna. Illan vietän sitten panostaen kehonhuoltoon! Nautinnollista sunnuntaita kaikille!
maistuis varmaan mullekkin, ei niin ällömakeaa... =) terkkuja sinne!
VastaaPoistaTotta, makeutta voi vielä säädellä itse, mutta muistuttaa muutenkin ennemmin tummaa suklaata! :) Terkkuja takas!
Poistatoi chiansiemen toimi erinomaisesti siinä jouluisessa mustikka-luumujälkkärissäkin!
VastaaPoistaJoo se oli myös loistava resepti :)
PoistaOi näyttääpä hyvältä! Pitää kyllä kokeilla joskus.
VastaaPoistahttps://harrietgripenberg.blogspot.fi/
Kiitos! Suosittelen :)
Poista