torstai 5. marraskuuta 2015

Decor - MOST WANTED

Ruokailuryhmä keittiöön, sohva olohuoneeseen, vaatelipasto makuuhuoneeseen, kenkäkaappi eteiseen, valaisimia kattoon, mattoja lattialle... Kaikkia näitä pitäisi tai olisi vähintään ihana hankkia ja päivittää. Tämä postaus sisältää sisustushaaveitani sekä suunnitteilla olevia hankintoja.


Tällä hetkellä asunnossani oleva ruokailuryhmä on ystäväni omaisuutta, sillä se oli hänellä ylimääräisenä ja itseltäni sellainen muuttaessa uupui. Se on kyllä kaunis, mutta ongelma on se, että se on tummapuinen.. ja ehkä myös se ettei se ole edes oma. Joten haaveilen valkoisen pöytäryhmän hankkimisesta. Tilaan sopii parhaiten suorakaiteen mutoinen neljä ääreensä istuttava pöytä. Haluan, että pöytä on siro mutta jykevä, leveä jalkainen ja mielellään korkeakiiltoinen. Eli siis juuri tuon kuvassa olevan kaltainen. Tuolit olin ensin miettinyt klassisiksi korkeaselkänojallisiksi, joiden selkä- ja istuinosat olisivat verhoiltu valkoisella nahalla, mutta kun näin tämän Kodin1:sen Classico pöytäryhmän, tiesin, että juuri tuollaiset ne tuolit kuuluvat olla. Näyttävä muotoilu, kevyt ja siro rakenne, valkoista ja kromista pintaa. Noi mä haluun tarviin. Harmikseni tuolit myydään erikseen (pöytä 299€), eikä niitä löydy kuitenkaan valikoimasta?
Toinen asia, minkä tarvitsen, on uusi sohva. Entinen on kyllä ihan hyvänmallinen ja sopivan kokoinen, mutta sen pinta on nähnyt jo parhaat päivänsä. Suuren parannuksen ilmeeseen tekee toki istuintyynyjen vuoraaminen valkoisilla vilteillä ja sohvan päällä oleilevat koristetyynyt. Kuitenkaan vaalean beige alcantara kangas ei enää lukeudu suosikkeihini, vaan kuuluu auttamatta vanhan asuntoni (yhden niistä) värimaailmaan. Nyt valitsisinkin harmaan kolmen istuttavan kahdella leveällä istuin(ja selkänoja-)tyynyllä. Ohessa kaksi Kodin1:sen esimerkkiä (Furninova Athena 699,99€ & Hakola Focus 1490€), jotka ovat kyllä hyvin erilaisia, mutta miellyttävät kummatkin silmääni. Kumpikaan ei ole täydellinen, mutta jotain tämän suuntaista haen. Kangas saisi olla jämäkkää tekstiiliä, jonka pinta olisi eläväpintainen eikä tasaisen värinen. Tosin harmaansävykin on vielä vähän auki - tummaa vai vaaleaa?

Olohuoneen säilytysjärjestelmän virkaa toimittaa tällä hetkellä valkoiset Ikean Kallax -sarjan kalusteet valkoisine säilytyslaatikoineen. Oiva ratkaisu opiskelijabudjetille, mutta päivittämisen aika alkaa olla käsillä. Kuvassa vasemmalla oleva Kodin1:sen Elisa kaappi (299€) on tosi suloinen. Se korvaisi hyvin nykyisen neliönmuotoisen nelilokeroisen hyllyn, mutta vaatisi kaverikseen lisää säilytystilaa tarjoavan hyllykön. Harmi, ettei tätä sarjaa ole korkeampia hyllyjä, joita voisi yhdistää.. Jos muutan tästä jonain päivänä asuntoon, johon tämä mahtuu korvaamatta olohuoneen säilytyskalusteita, on se ehdottomasti tervetullut!

Mitä eteisen säilytystilaan tulee, niin sitä ei ole tarpeeksi. Tällä hetkellä kenkäni ovat säilössä naulakon alla olevassa valkoisessa puisessa kenkätelineessä sekä kolmessa Ikean valkoisessa kankaisessa roikkuvassa kenkätelineessä, joissa jokaiselle kengälle/parille on oma lokeronsa. Ne ajavat kyllä asiansa, mutta siltikään kaikki parit eivät mahdu siististi säilöön. Tällainen Vepsäläisen Orion 25 kenkälipasto olisi siis erittäin tarpeellinen lisäsäilytystila. Se mahtuisi suhteellisen kapeaan eteiskäytäväänkin hyvin ollen visuaalisesti kaunis. Kuvasta ei kunnolla nää, mutta lipaston pinta on kiiltovalkea ja vetimet kromiset. Olen nähnyt tämän kaunokaisen livenä ja kuva ei tee sille kunniaa. Puoli tonnia tosin taitaa olla ainakin tässä vaiheessa liikaa kenkälipastosta..


Tässä pari unelmavalaisintani. Louis Poulsenin Collage riippuvalaisin on niin upea katseenvangitsija, että se kruunaa niin ruokailutilan kuin olohuoneenkin. Tilan koosta riippuen on valittavissa kahta kokoa, läpimitaltaan 45cm ja 60cm. Hinnat pyörivät tosin sellaisissa lukemissa (750€ ja 1140€), etten edes raaskisi sijoitusta tehdä, vaikka ylimääräistä olisikin. Ehkä joskus sitten.

Sen sijaan Innoluxin Lokki riippuvalaisin on ostoslistallani. Sen klassinen muotoilu on kovasti mieleeni. Näitäkin on kahta kokoa, 50cm ja 70cm. Itselleni riittäisi pienempi. Hintakin on ihan kohtuullinen ollen 250€ paikkeilla. Olen joskus nähnyt näitä myytävän tarjouksella alle 200 eurolla, ja kun seuraavan kerran sellaiseen törmään, on ostopäätös valmiiksi tehty (saa vinkata). Nään sen jo loistamassa uuden ruokailuryhmäni päällä keittiössä.
Olen ihan tyytyväinen tuunaamaani puiseen sohvapöytään, mutta unelmoin lasisesta yksilöstä metallirungolla. Tässä kaksi esimerkkiä Cobellon valikoimasta. Yllä vasemmalla oleva Salon manhattan sohvapöytä olisi aika pitkälti täydellinen muuten, paitsi hintansa (1290€) puolesta. Pitkänmallisella pöydälle saisi kauniisti laitettua erilaisia asetelmia, eikä tavaroiden tarvitsisi olla aina keskitetysti.

Toisena kuvassa on THG sohvapöytäsetti (499€), joka sekin olisi ihana. Nettisivuilla ei ollut kerrottu pöytien korkeutta, mutta saattaa olla, että ne toimisivat paremmin sivupöytien roolissa. Sohvapöytänäkin kyseisenlainen asetelma toimisi varmasti hyvin, kunhan korkeus olisi sopiva. Joka tapauksessa setti toisi eleganttia teollista vibaa sisustukseen.

Poistuvien listalle on joutunut myös olohuoneen muhkea ruskeanharmaa nukkamatto. Se on palvellut hyvin ja kauniisti, mutta kaipaan uutta tuntumaa jalkojeni alle. Olen huomannut, että pidän yhä enemmän graafisista kuoseista, en kaikista, mutta varsinkin tällaiset marokkolaistyyliset kuviot ovat vieneet sydämeni. Mattokokollaasin kaikki matot on One Kings Lane -verkkokaupasta. Kollaasista ehdoton lemppari on toinen vasemmalta, mutta voisin ottaa ilomielin myös oikean reunimmaisen ja ylärivin keskimmäisen. Voi kun näitä saisi Suomesta. Tämäntyyppistä valikoimaa ei ole liiaksi.
Työtuolinani lasisen työpöydän ääressä on musta perinteinen toimistotuoli (tosin tyylikäs sellainen) ihan ergonomisista syistä valittuna. Nyttemmin en kuitenkaan vietä aikaa työpöydän ääressä kovinkaan paljoa, joten sen tilalle voisi vaihtaa siromman ja hienomman yksilön. Mielessäni on kaksi vaihtoehtoa. Ensimmäinen on tuoli, jonka olen jo kerran omistanut, mutta se jäi harmikseni erossa toiselle osapuolelle. Kyseessä on Etolan myymä Crystal tuoli (139€) kirkkaan värisenä. Se on tehty kovasta muovista ja on muotoilultaan todella kaunis ja elegantti.

Toisaalta myös samaa tyylisuuntausta edustava Kare Designin Aurora tuoli (119€) valkoisena voisi olla hyvinkin näyttävä ratkaisu. Siinä kiehtoo sen värit: valkoinen ja kromi. Muotoilultaan Crystal on kuitenkin miellyttävämpi, joskin Aurorassa on kauniimpi kuviointi selkänojassa. En osaa päättää..
kumpi olisi oma valintasi?

Että ihan semmosia pikkuhankintoja pääsi sitten listalleni. No mutta pikkuhiljaa hyvä tulee. Aina pitää olla vähän jotain laitettavaa ja unelmoitavaa. Jatkuva sisustaminen olisi ihanaa, mutta vaatisi paljon tilaa ja rahaa. Onneksi sisustusta voi päivittää helposti myös pikkujutuilla. Ajattelinkin tehdä vielä tulevaisuudessa vastaavanlaisen postauksen pienemmistä sisustustavaroista ja -esineistä, joista haaveilen ja jotka ovat ostoslistallani. Niitä on nimittäin paljon laidasta laitaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis ♥