Oopsie-leipä on ihan ilmiö karppaajien keskuudessa, eikä ihme, sillä se mahdollistaa leivän nauttimisen ilman, että syö oikeasti leipää! Sen resepti on terveellinen ja helppo, sillä oopsie -pitaleipiin tulee vain viittä ainesosaa ja niistäkin yksi on suola. Oopsiet ovat siis täysin gluteenittomia ja viljattomia. Jaksan edelleen ihmetellä miten lopputulos voikin olla niin leipämäinen. En ainekaan itse osaa edes kaivata vehnäleipää, kun oopsiet nauttii pitaleipinä täytteiden kera! Haluatte varmasti kuulla mitä niihin sitten tulee? Minäpä kerron:


RESEPTI
3 kananmunaa
100g maustamatonta kevyt tuorejuustoa
1 rkl psyllium jauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
ripaus suolaa
1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin
2. Vaahdota valkuaiset paksuksi vaahdoksi
3. Sekoita keltuaiset, jauheet, suola ja tuorejuusto keskenään
4. Kääntele keltuaisseos varovasti valkuaisvaahdon joukkoon
5. Levitä leivinpaperoidulle pellille 6 suureen tai 8 pienempää pyöreään "kasaan"
6. Paista uunin keskitasolla 150 asteessa n. 25 minuuttia kunnes oopsiet on kullanruskeita


Oopsiet voi helposti halkaista käsin tai sitten varovasti
veitsellä, jonka jälkeen onkin täysin itsestäsi kiinni, millä ne haluat
täyttää! Meillä oli pöydässä tzatzikia, tomaattia, kurkkua, salaattia, halloumia ja jauhelihaa. Kaikki pitaleivät tuli tuhottua kahteen pekkaan kertaistumalta. Teen ehdottomasti uudestaan!
Oi näyttääpäs hyvältä! :) Täytyy ottaa resepti talteen ja kokeilla joskus!
VastaaPoistaKiva kuulla :) On kyllä oiva leivänkorvaaja!
Poista