maanantai 14. marraskuuta 2016

Oopsie pita bread!

Oopsie-leipä on ihan ilmiö karppaajien keskuudessa, eikä ihme, sillä se mahdollistaa leivän nauttimisen ilman, että syö oikeasti leipää! Sen resepti on terveellinen ja helppo, sillä oopsie -pitaleipiin tulee vain viittä ainesosaa ja niistäkin yksi on suola. Oopsiet ovat siis täysin gluteenittomia ja viljattomia. Jaksan edelleen ihmetellä miten lopputulos voikin olla niin leipämäinen. En ainekaan itse osaa edes kaivata vehnäleipää, kun oopsiet nauttii pitaleipinä täytteiden kera! Haluatte varmasti kuulla mitä niihin sitten tulee? Minäpä kerron:



RESEPTI

3 kananmunaa
100g maustamatonta kevyt tuorejuustoa
1 rkl psyllium jauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin
2. Vaahdota valkuaiset paksuksi vaahdoksi
3. Sekoita keltuaiset, jauheet, suola ja tuorejuusto keskenään
4. Kääntele keltuaisseos varovasti valkuaisvaahdon joukkoon
5. Levitä leivinpaperoidulle pellille 6 suureen tai 8 pienempää pyöreään "kasaan"
6. Paista uunin keskitasolla 150 asteessa n. 25 minuuttia kunnes oopsiet on kullanruskeita





Oopsiet voi helposti halkaista käsin tai sitten varovasti veitsellä, jonka jälkeen onkin täysin itsestäsi kiinni, millä ne haluat täyttää! Meillä oli pöydässä tzatzikia, tomaattia, kurkkua, salaattia, halloumia ja jauhelihaa. Kaikki pitaleivät tuli tuhottua kahteen pekkaan kertaistumalta. Teen ehdottomasti uudestaan!

Pysy menossa mukana myös Facebookissa: Life à la Sara ja Instagramissa: lifealasara

2 kommenttia :

  1. Oi näyttääpäs hyvältä! :) Täytyy ottaa resepti talteen ja kokeilla joskus!

    VastaaPoista

Kiitos kaunis ♥