maanantai 12. joulukuuta 2016

Luukku #12 - Tallinnan jouluvilinät

Mun syksyn bucket listalla olikin mainittuna, että pitää käydä moikkaamassa Tallinnaa ja lopulta saatiinkin ystäväni kanssa aikatauluihimme sopiva päivä buukattua reissua varten. Se sijoittui tosin joulukuuhun ja itsenäisyyspäivään, mutta ei sen niin väliä! Itseasiassa se oli oikein sopiva ajankohta, sillä päästiin ihastelemaan Tallinnan jouluista tunnelmaa ja tekemään sinne joululahjaostoksia!

(Postauksen kaikki kuvat ovat muuten iPhone -laatua, sillä kameran muistikortti jäi juuri parahiksi työpisteeni muistikortinlukijaan!)


Aamu aloitettiin tietenkin laivan aamiaisbuffetilla, jonka antimista ehdottomia suosikkejani ovat nakit, munakas sekä karjalanpiirakat lisukkeineen juustoja unohtamatta! Osallistuttiin myös adrenaliinin hakuisina bingoon, jossa jackpot jäi harmillisesti yhden numeron päähän! Myöhemmin korkattiin myös miniskumpat samalla kun katseltiin tanssilattialla jo aamu kymmenen aikaan pyöriviä pareja.

Tallinnaan saavuttaessa mulla on aina tietty järjestys, jossa kierrän vaateliikkeet. Ystäväni oli, uskokaa tai älkää, ensimmäistä kertaa Tallinnassa, joten hän kulki tyytyväisenä perässä! Kaupoilla ei ollut erityisen paljoa annettavaa tällä kertaa, kun mallistotkaan eivät hirveästi napanneet. Löysin kuitenkin tummanvihreän vaarinpaidan, valkoisen puolipitkähihaisen, hajuveden sekä alemmassa kuvassa näkyvän kaulahuivin!

Tosin olisin niin halunnut ostaa tuon ylemmässä kuvassa olevan karvakauluksellisen jakun! Se istui täydellisesti ja muutenkin miellytti silmääni erityisen paljon, mutten sitten raaskinut suolaisen hintansa takia sitä ostaa (ja nyt vähän harmittaa). Se on muuten maastonvihreää ohutta materiaalia ja sen tekokarvakaulus oli laadukas ja väriltään hyvin vaalea, melkein valkoinen.


Kun kaupat oli pyöritty, alkoi vatsat jo vähän kurnia, joten päätettiin suunnata syömään ravintola F Hooneen, josta olen niin monesti ylistystä kuullut! Sen menu tosiaan oli erittäin houkutteleva eikä suinkaan hinnoilla pilattu! Ravintola sijaitsee vähän vanhankaupungin ulkopuolella, niin emme lähteneet sitä kävellen etsimään, vaan hypättiin Foorumin kulmalta lähtevään bussiin (52). En ole jostain syystä Tallinnassa ennen käyttänyt julkistaliikennettä, mutta ainakin bussilla kulkeminen osoittautui oikein helpoksi ja halvaksi (lippu 2€) keinoksi liikkua!


Ravintola oli hallimainen ja hyvin retrohenkisen ronskisti sisustettu, mutta samalla äärimmäisen tunnelmallinen. Paikka olikin sinne saavuttaessa yhtä pöytää vaille täynnä. Siellä oli seurueita syömässä, lasillisilla ja ihan vain kahvittelemassa. Istahdettiin kakkuvitriinin viereiseen pöytään ja eihän siinä sitten voinut vastustaa kiusausta valita sieltä itselleenkin mehevää ja kookasta kakkupalaa! Ensin piti vain malttaa syödä pääruoka, joksi kummatkin valitsimme lohiannoksen valkoviinilasillisen kera. Kaikki oli annoksessa muuten moitteetonta ja itseasiassa todella maistuvaa, mutta itse lohi oli kuivaa ja mautonta. Kakku sen sijaan oli odottamisen arvoista ollen supermehevää ja suklaista!





Ruokailun jälkeen päätettiin kävellä Vanhankaupungin läpi takaisin keskustaan. Matkalla poikettiin pieniä sisustusliikkeitä ja muita putiikkeja pullollaan olevassa liikekiinteistössä ihailemassa tunnelmaa! Vitsit miten ihania joulukoristeita ja kodintarvikkeita siellä olikaan!






Poikettiin matkalla myös Tallinnan Vanhankaupungin joulutorilla, missä olikin kaikkine valoineen todella kaunista ja hyvin lämminhenkinen tunnelma! Ostin sieltä yhdeltä sympaattiselta torikauppiaalta tupsupipon, jollaista olin muutenkin etsinyt!

Keskustaan saavuttuamme poikkesimme vielä parissa liikkeessä ja lähdimme pienet viiniostokset mukanamme paluumatkalle! Laivalla vuorossa oli vielä tuliaisostokset Tax freessa ja yhdet jalluglögit ja sitten päivä Tallinnassa olikin taputeltu! Erittäin mukavaa vaihtelua arkeen!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis ♥