perjantai 6. marraskuuta 2015

Home Decor

Nyt olisi himoitsemani piensisustuksen esittelyn aika. Kauaa en malttanut, haha. Tällä viikolla onkin iskenyt tosi kova sisustusvimma. Sain työpaikaltani sattumalta keittiöremontin myötä vanhan astianpesukoneen (vuoden kestänyt käsin tiskaus, ei tuu ikävä) ja sen inspiroimana päätin laittaa muutenkin keittiötä (ja ehkä muutamaa muuta paikkaa) vähän uuteen uskoon. Siitä lisää myöhemmin. Nyt listauksen pariin.

Hyvin monta vuotta tämä Georg Jensenin HK-kaadin (0,75l 215€) on ollut unelmoimieni pienesineiden ykkönen. Sen mutoilu on täydellinen. Se on niin kaunis ja elegantti, täydellisen virheetön ja kiiltävä, design-esine isolla D:llä. En tietenkään käyttäisi sitä vesikannuna tai kukkien kasteluun, vaan se pääsisi suoraan paraatipaikalle olohuoneen hyllyyn. Varmasti kunhan pakollisemmat sisustusmenot on hankittu, niin on tämän kaunokaisen aika saapua luokseni.

 

Tämän kaltainen muotoilu ja kromiset reunat kellossa on se juttu. Olen pitkään haaveillut löytäväni sopivan. Ei ole löytynyt, aina on ollut jokin vialla: koko, taustan väritys, numerointi, viisarit.. Tämä yksilö on lähes juuri sellainen kun haluankin. Numerointi pitää ehdottomasti olla roomalainen ja taustan valkoinen. Tämäkin pitää käydä tsekkaamassa paikan päällä, ettei tausta ole liian kellertävä. Se on tarkkaa, varsinkin kun tästä joutuu pulittamaan 249€. Kyseessä siis Cobellon Submarine kello.



 Tällainen näyttävä hopeakehyksinen Finnmirrorin Amanda peili (55x150cm, 79,65€) minulta löytyy jo ennestään eteisestä, jossa se toimii kokovartalopeilinä. Jo silloin kun se tuli, mallailin sitä vaakatasossa mm. sängyn päätyyn, jossa se oli ihastuttava. Nyt olen keksinyt hankkia sellaisen sohvan yläpuolelle. Idea on mielestäni loistava, sillä peili on todella näyttävän näköinen olematta turhan krumeluuri ja juuri sopivan kokoinen siihen tarkoitukseen tuoden lisävaloa ja avaruutta hämärään olohuoneeseen. Sohvan yläpuolella oleva suuri sisustustaulu saa väistyä, sillä sitä vaivaa sama ongelma kuin nykyistä sohvaa (josta voi lukea täältä): liian beige.


Tämäkin menee kategoriaan "omistan jo", tosin Clas Ohlsonin halppisversiona. Minulle ei ole niinkään väliä ovatko sisustustuotteet niitä aitoja ja alkuperäisiä, kunhan ne ovat laadukkaita ja miellyttävät silmääni. Tämän Design house stockholm work-valaisimen (196€) haluan siksi, että se miellyttää silmääni huomattavasti enemmän kuin Clas Ohlsonin valaisimeni. Se voisi olla myös toisin päin (harvoin tosin on - kumma juttu) Varmasti olisin täysin tyytyväinen nykyiseen, jos senkin pinta olisi kromattu, eikä vain himmeä hopea. Lisäksi lampun kantaosan ympärillä ei ole kehikkoa, vaan siinä näkyy pelkästi valkoinen kanta. En tietenkään lähde turhamaisuuttani pistämään vanhaa valaisinta vaihtoon, mutta ehkä joskus tulee ospiva hetki ja tarve hankkia tämä.


Cobellosta saa myös kaikkea ihanaa kattaukseen. Ihastuin kuvassa oleviin Today's menu servietteihin  (4,80€) Espoon liikkeessä käydessäni. Kunhan entiset varastot hupenevat, pitää hakea näitä täydennykseksi. En erityisemmin välitä väreistä kattauksessa (kuten en myöskään sisustuksessa), niin nämä ovat kuitenkin näyttävät mustavalkoisuudestaan riippumatta.

Aterimia on laatikossani ainakin kolmea eeri sarjaa. "Harmikseni" kaikki on vähintään se neljä kappaletta, joten tarvetta uudelle aterinsetille ei varsinaisesti ole. Nämä Cobellon Lucie aterimet (¤€/kpl) ovat kyllä todella kauniit ja kivan erilaiset verrattuna tavallisiin teräksisiin aterimiin. Pidän nämäkin mielessä tulevaisuutta varten.


Vaikka pidän suorista linjoista ja kovista pinnoista, vaatii koti ehdottomasti vastapainoksi pehmeyttä. Pehmennystä kotiin tuo mitä parhaiten kauniit tekstiilit, kuten esimerkiksi tällaiset viltit. Keskenään tosi erilaisia, mutta todella kauniita kumpikin. Vasemmanpuoleinen on jälleen Cobellon valikoimasta. Pocomo viltti (130x180cm, 88€) on todella raikas ja siinä on molemmat lempivärini. Olen myös innostunut merihenkisistä raidoista viimeaikoina (varsinkin vaatetuksessa), mutta nyt innostus ylettyy näköjään sisustukseen asti. Näkisin tämän kaverin lepäilemässä sänkyni päällä.

Toinen pörröinen yksilö kuuluu H&M:n valikoimaan (130x170cm, 69,90€) Tämä tekoturkishuopa on todella laadukkaan oloinen ollen ihanan muhkea ja pehmeä. Se sopisi täydellisesti sohvan käsinojalle, jolloin nykyisin siellä hengaileva lampaantalja voisi siirtyä uudelle työtuolilleni.
Sitten loppukevennys.. Mulle on kehittynyt pari fiksaatiota mitä piensisustukseen tulee. Ensinnäkin ne kynttilät, niitä on ja paljon. On asetelmia, kruunukynttilöitä ja tuikkukuppeja. Kynttilöitä on ihana polttaa, mutta enimmäkseen ne toimivat ihan sisustuksellisessa merkityksessä eikä osaa saa todellakaan mennä sytyttelemään. Kynttilöiden lisäksi mulla on muutakin tunnusomaista, millä koristan kotiani, nimittäin budhat. Ei rumat, läskit, värikkäät tai lelumaiset, vaan tyylikkäät, hiukan itämaiset ja yksiväriset. Omistan kaksi pientä budhapatsasta, joista toinen on siro tummasta puusta kauniisti veistetty ja toinen tyylikäs kromattu. Enempää niitä ei kyllä siunaannu. (paitsi ehkä vessaan?)

Kolmas fiksaatio on sisustuspöllöt (koskee samat kriteerit kuin budhia). Niitä ei tosin ole kuin yksi tällä hetkellä ja se patsastelee kauniisti kromisena olohuoneen senkin päällä. Aikaisemmassa asunnossa mulla oli myös valkoinen pöllökynttilä ja nyt ostoslistalla onkin tämä ihana Cobellon pöllönen (14€).

Mukavaa viikonloppua kaikille!
Itselläni on suunnitelmissa kiertää pari sisustusliikettä ja piipahtaa pienrautakaupassa. Saa nähdä miltä kotini näyttää ensi viikolla!



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis ♥