keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Summer Makeup

Kesä: kirkas valo ja päivettynyt iho. Olosuhteet vaativat tai oikeastaan sallivat totutusta poikkeavia kosmetiikkatuotteita ja meikkirutiineja. Tosiaan kesällä pärjää vähemmällä meikillä ja ainakin itse haluan pääasiassa heleyttää ihoa ja taikoa raikkaan lookin. Eikä aurinkosuojaa tule tietenkään unohtaa!

Listasin 5 kosmetiikan luottotuotettani, joita suosin kesäisin. Seuraavien lisäksi käytän meikissäni peitevoidetta silmien alla ja kulmaväriä, jotka ovat käytössä talvellakin, joten jätin ne suosiolla listan ulkopuolelle. Ja jokuhan voi olla vielä niin onnekas, ettei ole edes mitään peitettävää ja omistaa luonnostaan tummat ja tuuheat kulmat, niin silloin pärjää varmasti näillä viidellä tuotteellakin.




Ihon kosteutuksen jälkeen ilmeeni pehmentää Lumenen CC-voide eli color correction cream, joka toimii pitkäkestoisena pohjustus- ja meikkivoiteena samalla heleyttäen ihoa. Se siis tasoittaa ihonsävyä peittäen pieniä virheitä jättäen kevyen ja luonnollisen lopputuloksen. Tuotteessa on samassa suojakerroin 20, joten erillistä aurinkosuojavoidetta ei tarvita! Tällä hetkellä mulla on ollut käytössä kolmesta värivaihtoehdoista keskimmäinen eli Medium, mutta ihoni kaipaisi kyllä jo tummempaa tuotetta, joten voisin päivittää päivettyneemmälle iholle sopivaan Deep -sävyyn.


Koska otsani ja ohimoideni iho on hyvässä kunnossa ja väriltään tasaista, en levitä alueille ollenkaan CC-voidetta. Sen sijaan sipaisen NYX -merkin tummaa korrostusväriä sävyssä CW07 tan/bronze korostamaan kasvojeni reunoja. Se levittyy todella tasaisesti päihittäen tarkoitukseen tavallisemmin käytetyt puuterimaiset tuotteet, jotka ainakin itselläni tuppaavat joko paakkuntua jo levittäessä tai vähintään päivän myötä. Tässä tuotteessa ei myöskään ole mitään hohtoa tai glitteriä (kuten monessa aurinkopuuterissa), joten sillä saa aikaan luonnollisen näköisen päivetyksen.


Kun kuitenkin haluan lisätä hohtoa tiettyihin kohtiin kasvoja, on We Care Iconin Heart Luminizer korostuspuuteri tarkoitukseen juuri sopiva! Levitettynä poskipäiden alle se tuo tervettä hehkua ilman glitteriä korostaen samalla poskipäitä kauniisti!


Kesällä hempeät tai raikkaat huulipunat ovat kiva lisä ilmeeseen, mutta yleensä huulille tulee levitettyä vain huulirasvaa. Tunnen oloni nimittäin varmemmaksi ihan vain luonnollisessa huulilookissa! Pari suosikkia huulirasvoista on löytynyt aikojen saatossa, mutta kesälle juuri sopiva on ihanan silkkisen tuntuinen ja miellyttävän tuoksuinen Acon Sun Lip Balm, jossa on suojakerroin 30!

Kokemuksesta kerron, että huulet kannattaa aina muistaa suojata auringolta! Itsehän lähdin viimeksi Malagasta kotimatkalle alahuuli turvonneena kaksinkertaiseksi, sillä edellisenä päivänä en ollut muistanut lisätä huulirasvaa. Voin kertoa, ettei tuollainen huulitäyte todellakaan sopinut mulle, joten eipähän tarvitse ainekaan niitä koskaan testata, haha!


Jos huuliin ei tule usein levitettyä väriä, niin silmiin tulee! Luomille sipaisen yleensä vaaleanbeigeä kevyesti kimaltavaa luomiväriä tervehtimään auringonsäteitä. Oon todennut että luomiväri on aina parmpi vaihtoehto kuin ei luomiväriä, sillä sen avulla meikkivoide tai muu vastaava ei keräänny luomivakoihin ja look pysyy virheettömänä pidempään. Viva la Diva NUDIE two luomiväripaletissa on juuri mieltymyksieni mukaisia sävyjä, jotka levittyvät hvyin ja pysyvät pitkään siitäkin huolimatta, että kyseessä on ns. halppismerkki. Paletista löytyy eri tilaisuuksiin sopivia värikakkuja mattana kuin kimaltavanakin. Sen avulla loihtii tarvittaessa myös vähän tummemman silmämeikin tai korostaa vain vähän luomivakoa astetta tummemmalla sävyllä pohjavärin lisäksi. Muuten käytän silmissä vain alaripsiväriä (tosin välillä sitäkään ei tarvita), sillä volyymiripset ovat näyttävät sellaisenaan!



Ps. Tänään alkaa mun kolmen viikon loma! Oon niin innoissani, helteet täältä tullaan! :))

4 kommenttia :

  1. Tää kukka on muuten ihan loistava lisä tähän heleään meikkiteemaan! on niin kaunis ja suloinen!

    VastaaPoista
  2. Vois joskus mennä meikkiostoksille yhdessä 😄 T. Mun meikit on vuoden vanhoja ja niitä on ehkä 2

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, mennään ihmeessä, tilanne kuulostaa aika kriittiseltä! 😁😊

      Poista

Kiitos kaunis ♥