tiistai 5. heinäkuuta 2016

Ruokarakkauteni x5

MANTELIT

Oon yhtäkkiä hullaantunut muutamaan ruoka-aineeseen, joista en ennen edes pitänyt. Aikaisemmin mantelin palankin joutuessa suuhuni mieli teki sylkäistä pois, mutta nyt mantelit ovatkin yhtäkkiä vieneet pähkinöiden kärkipaikan, enkä juuri muita enää syökään! Parhaita ovat kuorelliset miedosti suolatut. Ai ettää ne on niin hyviä! Cashewt sen sijaan ei enää maistukkaan entiseen tapaan.


HUMMUS

Toinen tällainen ruoka-aine on hummus. Juhannukseksi nappasin hetken mielijohteesta purkin mukaan Lidlistä ja voihyväjumalasentään kun se olikin maukasta! Ensin söin sitä juhannusruokien kanssa ja saatoin käydä vielä kauhomassa lusikalla purkista ja sittemmin olen tyhjentänyt purkin tortillalätyille levittäen. Ostin sitten vielä uudemman kerran toisen merkkistä hummusta ja se oli pettymykseksi yhtä pahaa kuin aikaisemmin ajattelinkin. Toisin sanoen vain ja ainoastaan Lidlin Baresa merkkisellä hummuksella on paikka sydämessäni! Suosittelen maistamaan!


Ja ennen kuin kukaan ajattelee mitään mun mieliteoista, niin en ole raskaana! Jatketaan listaa..

JUUSTOT

En ole koskaan ollut mikään juustojen ystävä: syön leipäni mieluiten pelkällä kinkulla ja jälkiruoasta puheen ollen ei juustolajitelma ole saanut aikaan kuin pahan mielen. Ei sillä, etten olisi pitänyt juustojen mausta (tosin pahojakin juustoja on), mutta juustot eivät vain ole tarjonneet mitään suurta makuelämystä. Nyt kuitenkin olen alkanut syttymään niille. Olen ruennut pitämään mausteisimmista juustoista ja kermainen suutuntuma on alkanut ihastuttamaan. Juustotarjotin juhlissa saa jo veden kielelle!


NUTELLA

Ja uskokaa tai älkää, niin aikaisemmin en välittänyt Nutellasta laisinkaan. Laitoin paahtoleipäni päälle mielummin mitä tahansa muuta. Taustalla oli varmasti inho maapähkinää kohtaan. En edelleenkään välitä maapähkinöistä, mutta Nutella sen sijaan on alkanut maistumaan vähän liiankin hyvin! Totta puhuen olisin voinut jatkaa elämääni ilman Nutellaa mielihyvin, sillä varmaan mistään ei ole yhtä helppo kerätä ylimääräisiä kaloreita kuin siitä. Tästä syytän kumppaniani, joka ostelee kyseistä levitettä tasaisin väliajoin. Sitä on turhan helppo kauhoa varsinkin banaanin kaveriksi.


MANSIKAT

Mansikoista nyt olen aina pitänyt! On kamalaa elää pitkä kylmä talvi ilman mansikoita, sillä pakastemansikoihin en koske, mutta onneksi kesä on korjannut asian tuoden tuoreet mansikat tiskiin. Aloitin mansikoiden suurkulutuksen heti kun espanjalaiset ilmestyivät kojuille, mutta nyt vasta onkin onnenpäivät, kun makeita suomalaisia mansikoita saa joka paikasta! Työpaikkani vieressä on pari myyntipistettä, niin olen valehtelematta joka päivä hakenut litran mansikoita eikä niiden tuhoaminen ole kauaa kestänyt!


Onko kenellekään muulle tullut yllättäviä mieltymyksen muutoksia jotain ruokaa kohtaan? Tai onko jonkin tietyn ruan kulutus ollut suuressa nousussa? :)

2 kommenttia :

  1. Mä en myöskään oo koskaan tykännyt hummuksesta, mutta pitääpä ehkä anta vielä mahdollisuus tuolle Lidlin versiolle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Ihan itsekin yllätyin miten hyvää se oli :) ei maistunut yhtään markettien mömmöille!

      Poista

Kiitos kaunis ♥