keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Lomakilojen karistus alkakoon!

On tullut aika. Aika tarttua taas itseään niskasta kiinni. Vapaasyöminen on kestänytkin jo Espanjan loman yli ja kuukauden päivät sen jälkeenkin. Lopputulos? Noh nyt mulla on 3,2kg enemmän tiputettavaa kuin silloin kun viimeksi aloin dietille. Yhteensä olen napannut 5 viikossa reilut 5kg elopainoa. Hyvä suoritus energianvarastointijärjestelmä, hyvä suoritus!

Huhtikuu: tavoite -5kg
Heinäkuu: enää 8kg jäljellä

En kestä itteeni xD

Noh, olin kyllä valmistautunutkin lisäkiloihin, mutta en uskonut, että niitä siunaantuisi näin paljon. En anna niiden tosin haitata, sillä tarkoituksenani on nujertaa niistä jokainen! Siihen saankin onneksi vielä apua terveellisten elämäntapojen lähettiläältä ja varsinaiselta himoliikkujalta, ryhmäliikuntaohjaaja ja personal trainer Aino Rouhiaiselta, jonka mielenkiintoisia ja hyödyllisiä juttuja voi seurata Ainon tarinoita treenaamisesta -blogissa. Aino on perehdyttänyt ja tsempannut ihmisiä liikunnan ja ravinnon saralla ennenkin, mutta nyt hän on kehittänyt varsinaisia liikunta- ja ruokaohjelmia asiakkailleen erilaisiin tarpeisiin. Niitä voi tutkailla ja ostaa täältä.

Itse sain noudatettavaksi ohjelmista BIKINI BODY BOOTCAMP VOL.2 ruokavalion, joka on räätälöity painoni mukaan. Ohjelman sisältämiä treenejä mulla ei ole käytössä, sillä hyödynnän mieluusti edelleen Elixian tuntitarjontaa. Treenini tulevat kulkemaan viikoittain niin, että viikkoon sisältyy vaihdellen:

2 x kovasykkeistä kiertoharjoittelua
1-2 x spinningiä/juoksulenkkiä
1-2 x cardiosteppiä/hikijumppaa
1-2 x salitreenejä (selkä+olkapäät / pakarat)
1 x lepopäivä

Lisäksi käyn päivällä ruokatauoilla 30min kävelyllä tai poljen kuntopyörää matalilla sykkeillä 5 kertaa viikossa.

Tähän treenimäärän olenkin jo tottunut, mutta sen sijaan ruokavalio tulee varmasti pistämään koville. En tykkää tehdä eväitä mukaan, sillä ruoka on parasta heti tuoreeltaan, mutta nyt on kyllä pakko opetella taas mealpreppaamaan. Bikini Body Bootcampin ruokavalio on onneksi todella monipuolinen ja siinä on paljon maukkaita vaihtoehtoja aterioille, joten siihen tuskin heti ainekaan kyllästyy! Lisäksi kasviksia saa syödä aika vapaasti, joten mahansa pitäisi saada täyteen!

Aloitan ruokaohjelman noudattamisen huomenna ja raportoin sitten tänne sen etenemisestä ja tuloksista! Kuten aikaisemman Fitfarmin diettini lopputulemissa totesinkin, niin seuraavan kerran kun ryhdyn pudottamaan tavoitteellisesti painoa, haluan tehdä sen positiivisen kautta enkä hampaat irvessä väkisin, niimpä uskon tämän minulle räätälöidyn, mutta vähän väljemmän dietin sopivan itselleni paremmin. Sanon jo heti kättelyssä etten aio kuitenkaan käyttää koko kesää salaattia puputtaen, vaan jos joskus on todellinen syy poiketa ruokavaliosta, niin sen teen, mutta teen sen maltillisesti ja palaan takas ohjelman pariin heti sen jälkeen. Uskon, että tämä auttaa pitämään kortisolit eli stressihormonit kurissa niin, ettei ne jo itsessään pistä kapuloita rattaisiin tiellä kohti slimmimpää vartaloa!


4 kommenttia :

  1. Voi mie niin tiedän tuon tunteen, kun huhtikuussa on joku tavoitepudotusmäärä ja se vain kasvaa laskemisen sijaan :D Mie olen ravintovalmennuksessa tällä hetkellä ja painonpudotus kuuluu minunkin kesä- ja syksysuunnitelmiin ja uskon, että tulen saamaan paljon inspiraatiota blogistasi, täytyy ehdottomasti liittyä lukijaksi :)

    Olen varma, että tuollainen "löysempi" dieetti sopii siulle, koska FitFarmin dietithän nyt on mitä on - nopeita, mutta ei kovin pysyviä tuloksia. Jos sinua kiinnostaa käydä tsekkailemassa, miten miun projekti etenee, niin tervetuloa; http://eemmaot.blogspot.fi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, tervetuloa seuraamaan! :) Hyvä kuulla et muutkin samaistuu, oispa painon pudottaminen yhtä helppoa kun sen kerryttäminen! :D Pitää ehdottomasti käydä tsekkaamassa! :)

      Poista
  2. moi! millä kuvaat sun blogin kuvat? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kuvailen Panasonicin Lumix DMC-GM1 (+12-32/3.5-5.6 OIS) minijärkkärillä ja sitten joissain postauksissa, kuten lomajutuissa, on joitain ihan iPhone 5:lla otettuja kuvia! Uuden kameran hankinta on tosin suunnitteilla :)

      Poista

Kiitos kaunis ♥