tiistai 8. marraskuuta 2016

Prodepizza 2.0

Tuutte niin kiittämään mua tästä! No ei vaan, vaikkakin itse oon ikuisesti kiitollinen sille Pakkotoisto foorumin kirjoittajalle, joka vinkkasi, että hiilarittoman pizzapohjan voi tehdä jauhelihasta. Ei enää jauhottomia sörsselipohjia, jotka a) ei pysy kasassa b) maistuu kamalalta. Tämä prodepizza on niin halutessaan täysin hiilariton, vähärasvainen ja täynnä proteiinia. Lisäksi se on todella helppo tehdä eikä jää maussa kakkoseksi tavan pizzalle. Pizzamaisuuden salaisuus on ohut ja kiinteä pohja, jossa maistuu pizzalle ominainen oregano.


2 isoa annosta tai 4 pientä

POHJA

400g jauhelihaa (10%)
Kananmuna
Suolaa maun mukaan
Oreganoa maun mukaan

ESIMERKKIPÄÄLLISET

Tomaattipyrettä (+ketsuppia)
tomaattiviipaleita
1 prk ananasta omassa mehussa
1 pieni prk herkkusieniä
Ilmakuivattua kinkkua (4 siivua)
Kevyt mozzarellaa (125g)
Basilikaa

Päällehän voi laittaa tietysti omat suosikkitäytteensä!

OHJE

Sekoita pohjan kaikki ainekset kulhossa niin, että jauheliha mössäytyy kunnolla. Levitä massa leivinpaperoidulle uunipellille todella ohkaiseksi levyksi. Helpointa on levittää ja painella massa sileäksi lusikan kuperalla puolella. Paista 225°C keskitasolla 10-15 min kunnes jauheliha on ruskistunut. Huom! Pohja kutistuu jonkin verran ja päästää nestettä pellille. Ota pohja pois uunista ja levitä sen päälle tomaattipyre/ketsuppi ja muut täytteet sekä päälle juusto. Paista toiset 10 min tai kunnes täytteet näyttävät paistuneilta ja juusto on sulanut saaden vähän väriä. Anna vetäytyä hetki huoneenlämmössä. Koristele halutessasi jollain yrtillä (oma suosikkini on rukola) ja VOILÀ!


ESIMERKKIPIZZAN RAVINTOSISÄLTÖ

koko pizza // 1/4 pizza

1166 kcal // 291 kcal
128 g // 32g proteiinia
28g // 7g hiilihydraatteja
60g // 15g rasvaa

Tekemällä pizzasta kasvispainotteisemman saa hyvin pienennettyä energiasisältöä ja pelkästi juuston jättäminen pois vähentää kaloreita lähes sadalla. Monesti syönkin omat prodepizzani ilman sitä. Jos on tiukkalinja hiilarien suhteen, niin ananaksen poisjättäminen laskee kokonaishiilarit vajaaseen 9 grammaan, jolloin annokseen jää vain reilut 2 grammaan!


Pizzaperjantaita odotellessa!

2 kommenttia :

  1. Hei Sara! Olen lukenut ja ihastellut blogiasi :) Minulla heräsi sellainen kysymys,että millä kameralla olet ottanut kuvat blogiisi?

    Mukavaa ja rauhallista sunnuntaita sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiitos ihanasta kommentista :) Kuvailen Panasonicin Lumix DMC-GM1 (+12-32/3.5-5.6 OIS) minijärkkärillä ja sitten joissain postauksissa on joitain ihan iPhone 5:lla otettuja kuvia!

      Sitä samaa toivon sinne! :)

      Poista

Kiitos kaunis ♥