tiistai 12. huhtikuuta 2016

The Summer Bucket List

Että olenko innoissani kesästä? Nyt on vasta huhtikuu, tiedän, mutta sieltä se tulee! Tykkään niiin suunnitella ja järjestellä kaikkea kivaa etukäteen. Kaiken lisäksi lyhyestä kesästä saa eniten irti pienellä suunnitelmallisuudella. Monesti on käynyt niin, että "ohops vaan, se meni jo" ja kaikki mitä piti tehdä jäikin tekemättä. Tänä kesänä ei käy niin ja varmistan sen laatimalla parhaalle kesälle 2016 bucket listin valmiiksi!

Lomapäiviä kesälle kertyy 18, mutta järjestelemällä ne sopivasti saan ainakin 29 päivää kestävän loman, jonka pidän kahdessa osassa. Lisäksi pitkistä työpäivistä johtuen mulle kertyy arkivapaita, joita ripottelen lähinnä perjantaille pidentääkseni viikonloppuja.

Kesähän alkaa vapusta, mutta sovin itseni kanssa, että mun kesä alkaa, kun diettini päättyy 15.5, jolloin korkkaan sen alkaneeksi jäätelöllä (tai kolmella..) Ainoastaan pari tapahtumaa kesän osalta on jo lyöty lukkoon: Espanjan reissu, työpaikan virkistysreissu sekä syntymäpäiväjuhlat, mutta muuten pyrin vain toteuttamaan listatut kuten parhaiten sopii.


 Lomareissu Malagaan ystävän kanssa 31.5-7.6 
Auringon palvontaa, shoppailua, kulttuuria ja aktiviteetteja - minunlaiseni loma

 Työpaikan virkistysreissu Tampereelle 11.6-12.6 
Yhdessäoloa, illallinen, yöpyminen hotelli Tornissa ja seuraavana päivänä takaisin  

 25-v. synttärit 23.7 
Picnic rannalla ja illaksi juhlimaan kattohuoneistoon. Kaverit varatkaahan vapaaksi ;)

 Mökkeily 
Mökkeilemään on pakko päästä! Harmikseni kenelläkään perheestäni ei ole mökkiä, jota tähän tarkoitukseen voisi hyödyntää. Toivottavasti kaverit laittavat mökkikutsuja, niin pääsisi tänä kesänä nauttimaan mökkeilyn iloista: luonnosta, saunasta, järvestä, grillauksesta ja hiljaisista kesäöistä. Ehkä juhannus olisi tätä varten?

 Kaupunkivisiitti Suomen sisällä 
Ehkä sopiva kohde olisi Turku, kun reissu Tampereelle on jo bookattu, tai olisiko sittenkin kesäinen Porvoo? Siellä en olekaan käynyt kuin kerran pienenä. Kaikki kaupungit ovat kuitenkin parhaimmillaan kesällä ja pieni ympäristön muutos tekee aina hyvää!

 Reissu kotikonnuille 
Eli siis Mikkeliin. Kyllä perhettä ja sukulaisia pitää käydä moikkaamassa kerran kesässä! Lisäksi suunnitelmissa esitellä J:lle lapsuuden ja nuoruuden kotikaupunkini, sillä hän ei ole vielä varsinaisesti tutustunut Mikkelin hoodeihin.

 Päiväristeily Tallinnaan 
Se perinteinen. Tallinna on ihana kaupunki, jossa saa sukkelaan sujumaan yhden päivän vakiokohteissa käyden ja vanhassakaupungissa kierrellen. Ehkä tänä kesänä voisi kokeilla myöskin miltä Tukholmassa tuntuu? Edellinen reissu sinne olikin abiristeily, niin ehkä on aika hankkia muunkinlaisia muistoja.

 Picnicille 
Aina kun mahdollista. Ulkona kaikki maistuu paremmalta!

 Hietsuun 
Olen käynyt Hietsun rannalla viimeksi vuonna 2010, vaikka olenkin asunut koko ajan pääkaupunkiseudulla. Tänä kesänä on aika korjata asia! (ja käydä tietenkin muillakin rannoilla sen lisäksi)

 Lintsille 
Yleensä se on aina Särkkis, jos johonkin huvipuistoon menee, niin nyt saa olla Lintsin vuoro. Mitä hurjemmat laitteet sen parempi! Reissun ajankohta voisi olla koulujen alun jälkeen, sillä en ole lasten suurin fani ja eipä tarvitse jonotella niin pitkään!

 Home made lemonade 
Rakastan Fantan sitruunalimpparia! Voisin sanoa sen olevan lempijuomani, vaikka muuten en limppareista välitäkään. Ah nam se on niin hyvää ja raikasta! Tänä kesänä otan tavoitteeksi valmistaa itse kotona sokeritonta versiota virkistämään kuumia (toivottavasti) kesäpäiviä.

 Retkeily luonnossa ja nuotiomakkarat 
Tähän tarvitaan kaunis päivä ja paljon hyttyskarkotetta. Vaelluksen ei tarvitse olla pitkä, mutta se tulee ehdottomasti palkita nuotiomakkaralla.

 Konsertti 
En ole festarityyppiä, niin en ole riemusta kiljuen ostamassa kesän festareille lippuja, mutta johonkin musiikkitapahtumaan pitää kyllä päästä osallistumaan! Livemusiikissa on kuitenkin oma viehätyksensä.

 Polkujuoksu 
Tämän harrastamisen aloitan ehdottomasti tänä kesänä! Luonnossa juokseminen on paljon miellyttävämpää kuin asfaltilla tai edes hiekkateillä. Viime syksynä kävin pari kertaa juoksemassa kinttupolkuja Espoon Keskuspuistossa ja se oli mahtavaa: tarjosi haastetta, mutta oli paljon mielekkäämpään kuin tasaisella juoksu.

 Muikkuannos Kauppatorilla 
Ranskalaisilla ja sillä hyvällä valkoisella kastikkeella ja tietenkin pahvilautaselta nautittuna!

 Pyörälenkki Kaivariin 
Ja perillä tietysti tötteröt jäätelökioskista. Kesällä on ihana pyöräillä, pystyy nauttimaan säästä paljon paremmin kuin julkisilla kulkiessa ja pääsee kuitenkin vaivattomasti paikasta toiseen.

 Saariretki 
Haluan ehdottomasti päästä nauttimaan Helsingin saaristosta, mutta en osaa kyllä yhtään sanoa, että mikä olisi hyvä kohde saarivisiitille. Kertokaahan paremmin tietävät, että mille saarille olisi helppo päästä ja mitkä olisivat tutustumisen arvoisia? Korkeasaari ja Suomenlinna ovat poissuljetut vaihtoehdot, sillä uusia kokemuksia kaivataan :)





 
 Oliko listalla joku kohta, joka kuuluu sinunkin kesään? Entä mikä noista olisi oma lempparisi? :)

1 kommentti :

  1. Ei näy kännykällä selatessa ihan niinku pitää, mutta älkää häiriintykö.. :)

    VastaaPoista

Kiitos kaunis ♥