maanantai 18. huhtikuuta 2016

Dietin 2vk kuulumisia

Nyt on diettiä vedetty 2 viikkoa ja kulunut aika on herättänyt ajatuksia laidasta laitaan. Ensimmäinen viikko meni mukavasti, ruokaa oli tarpeeksi ja sen määrää piti vielä vähän sumplia suhteuttaen urheilun määrään, sillä en päässyt urheilemaan täyspainoisesti ja treenien määrät jäivät viikossa kahteen 60 minuutin kovaan settiin ja yhteen 30 minuutin. Aerobisia kertyi myöskin vain 3, jotka nekään eivät olleet kovin pitkiä, 30, 40 ja vain yksi 60 min.

Tein ratkaisun, että pienennän aamupuuron määrää, mutta syön sitä joka aamu, enkä vain treenipäivinä. Lisäksi rasvan määrää vähensin vähän pääaterioilta. Siltikin ruokaa siis riitti hyvin ja laskeskelin kalorisisällöistä, että miinuksen puolella ei juurikaan edes menty. mutta silti varsinkin iltaisin oli jonkin verran mielitekoja varsinkin kaikkea hiilaripitoista kohtaan. Toki sen ymmärtää kun ennen diettiä oli lipsahtanut pahasti herkuttelun puolelle.

Toisen viikon startatessa painoa oli tippunut 1,1kg, mutta ympärysmitoista en osaa sanoa, kun en mitannut. Olo oli siinä vaiheessa energinen ja ulkomuoto tuntui solakammalta. Vatsan turvotus ainakin oli poissa. 

Toinen viikko olikin sitten paljon tahmeampi. Olin jatkuvasti väsynyt. Siihen ei tahtonut kahvikaan auttaa. Mitä ruokapäiväkirjaani tutkailin, niin pikkulipsahduksia sattui parina päivänä. Pyrin kuitenkin hyvittämään ne jättämällä jotain samassa suhteessa syömättä. Varsinkin töiden jälkeisen treenin jälkeen nälkä oli todella kova ja ateriaväli venyi väkisin välillä yli neljään tuntiin. Siinä vaiheessa kun eteensä sai pienen lihapalan ja kasviksia niin mieli ei voinut olla muuta kuin vihainen. Olisin heittämällä voinut syödä toisen samanlaisen annoksen. Kovaa treenaaminen todellakin kasvattaa ruokahalua. Muutenkin viikkoa nimitti tunne siitä, että maha oli kyllä "täynnä" muttei energiaa riittänyt mihinkään.

Olin etukäteen antanut itselleni luvan osallistua toisen diettiviikon perjantaina työpaikkani järjestemälle illalliselle, sillä kuinka usein sitä saa syödä kolme ruokalajia ilmaiseksi? Se antoi myös hyvin voimaa jaksaa viikon ajan kärvistelyä ja väsymystä. Kyseessä oli italialainen ravintola Il Gabbiano, jonka listoilta ruokalajit tuli valita etukäteen. Otin valinnoissa tietenkin huomioon diettini, enkä sallinut älyttömyyksiä.

Söin alkupalaksi härän carpaccion rucolalla ja parmesaanilla, pääruoaksi naudan sisäfilettä ja kasviksia (en tosin ollut varautunut siinä olleeseen kastikkeeseen..) ja jälkiruoka oli ainut täysin laiton: tiramisu. Ei ole muuten koskaan tiramisu maistunut niin hyvältä! Illallisen jälkeen menimme keilaamaan ja muiden hörppiessä siideriä pystyin täysin samaistumaan nousuhumalaan vaikka joinkin Pepsi Maxia. Hiilarit olivat nousseet päähän. Kikatutti ja syke oli myös taivaissa normaalia suuremman ruokamäärän johdosta. Voitin muuten keilauksen ;)






Ei ehkä ihan tällaiseen diettipostaukseen sopivia kuvia, mutta pitihän cheatmeal ikuistaa. Muuten söin kyseisenä perjantaina by the book ja korvasin illallisella päivän kaksi viimeistä ateriaa. Seuraavana päivänä liikuin vielä normaalia enemmän. Otin illallisen ennemmin aineenvaihduntaa boostaavana cheatmealina kuin lipsahduksena, toivottavasti ei ollut vain liian aikainen ajankohta sille. Seuraava ohjelmaan sisältyvän cheattipäivän pidän vappupäivänä, kun menemme J:n kanssa brunssille. Sitä koskien ohjeet tulevat myöhemmi, niin katsotaan jääkö vain yhteen ateriaan, vai onko kyse kokonaisesta hiilarin täyteisestä herkkupäivästä.


Toisen viikon urheiluista vielä sen verran, että viikko sisälsi jo täyspainoisesti treenejä. Aerobiset toteutuivat niin, että 3 kertaa tuli käveltyä/poljettua kuntopyörällä 30 min, kerran pyöräiltyä osittain korkeillakin sykkeillä 1h 10 min ja kerran käveltyä 1h 10 min maastossa. Saliharjoittelut viikolla olivat käytännössä ryhmäliikuntatunteja, joissa lisäpainot olivat vahvasti käytössä. Niitä viikkoon sisältyi 4 kpl ja sitten lisäksi eilen vedin aamulla 30 min HIIT-harjoituksen tyhjällä vatsalla. Siitä havainnollistava sykekäyräkuva alla. Hiitti sisälsi siis 10 vetoa, jotka tein juosten ylämäkeen.


Lopuksi sitten ne tulokset. Eli kahden viikon dietin päätteeksi painoni on harmillisesti sama kuin yhden viikon jälkeen, eli pudotusta on tullut se 1,1kg. Johtuneeko sitten ylimääräisestä ateriasta vai onko tämän hetkisen lihasarkuuden mukanaan tuomalla nesteellä jotain tekemistä asian kanssa? Lisäksi kuukauden ajankohtakin varmasti vaikuttaa, jos tiedätte mitä tarkoitan :D  Pitää punnita lähipäivinä uudestaan, jotta todellinen tilanne selviää. Sen sijaan ympärysmittoihin on tullut ihan mukavia muutoksia:

Rinta: -2,6 cm
Vyötärö: -3,1 cm
Lantio: -2,5 cm
Peppu: -1,3 cm
Oikea reisi: -1 cm
Vasen reisi: -1,5 cm
Oikea käsi: -1 cm
Vasen käsi: -0,5 cm

Hassua tässä on, että oikea reiteni on normaalistikin paljon isompi, ainakin lihasmassaltaan, niin sitten vasemmasta lähteen enemmän läskiä (?) Kokoero siis vain suurenee. Tosin käsien kanssa oli käynyt juuri päinvastoin. Mitä kunnossa pistää silmään, niin huomaan kyllä, että takamus on ryhdikkäämpi ja vatsanseutu slimmimpi, alkaa jo vatsalihakset erottumaan paremmin. Kuulemma parin ensimmäisen viikon aikana dietillä ei ole tavatonta, että paino jopa nousee parilla kilolla, joten olen tulokseen ihan tyytyväinen. Kunhan jatkossa alkaa tapahtua, ettei tätä ihan turhaan tehdä ;)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis ♥