tiistai 16. elokuuta 2016

Sisustuksen kohennusvinkit

Tässä tulisi siis jatko-osa postaukseen Näillä keinoilla arvokkuutta sisustukseen! eli luvassa lisää vinkkejä, joilla kohentaa helposti ja edullisesti sisustusta.

Käytä eri tekstuureja

Hyödynnä ja yhdistele eri tekstuureja, jotka tuovat eloa ja kontrastia sisustukseen. Niitä on helppo tuoda olemassa olevaan sisustukseen. mm tekstiilein - satiini, sametti, nahka, turkis, pellava, puuvilla - Myös huonekaluissa ja sisustusesineissä pinnat saavat erota toisistaan - puu, rottinki, kivi, teräs, lasi, kromi, muovi. Sekoita kohtuudella ja luo toimiva kokonaisuus.

Panosta valaistukseen

Valaistuksen tärkeyttä sisustuksessa ei voi kieltää. Onnistuessaan se voi helposti nostaa ilmeen uudelle levelille huolimatta siitä, mikä on huoneen koko tai käyttötarkoitus. Kannattaa suosia mahdollisimman kirkkaita valkoista valoa säteileviä polttimoita, joiden pinta on mattainen, jotta lopputulos ei ole kellertävä ja jottei huoneeseen synny varjoja lampunvarjostimesta. Valaisimia olisi hyvä olla useita erilaisia eri puolella - katossa, seinillä, pöydillä jne. Näin ei jää ikäviä pimeitä nurkkia ja sisustus pääsee kaikkeen loistoonsa. Huomaamattomat spotit katossa olisivat varmasti ideaalit, mutta lisäksi tarvitaan näyttäviä valaisimia, jotka sopivat keskenään hyvin yhteen.

Kunnosta vanhaa

Jos ei ole varaa hankkia uutta, kannattaa kunnostaa vanhaa! Monesti niin saa lisäksi viehättäviä yksilöllisiä kappaleita tekemään sisustuksesta persoonallisemman. Yksi helpoimpia tapoja muuttaa ilme kertaheitolla on vaihtaa kaapinoviin uudet miellyttävät vetimet! Itse innostuin taannoin myös tuunaamaan paikkoja Dc-Fixillä, kuten tästä ja tästä postauksesta näkee. Lisäksi tuore maali tekee monessa kohtaa ihmeitä. Kannattaa myös miettiä voisiko vanhoilla esineillä olla uusi elämä jossain toisessa tarkoituksessa?


Pidä paikat siisteinä ilman ylimääräistä tilpehööriä

Pidä paikat puhtaina ja piilota kaikki epäesteettiset asiat. Liika on liikaa myös koriste-esineissä (paraskin puhuja..), joten kannattaa pitää tarkkaan harkittua järjestystä yllä. Taas mummini sanonta "paikka kaikella, kaikki paikalla" pätee hyvin.

Panosta yhteen hankintaan

Hanki uusi sohva, kaappi, pöytä tai jokin muu huonekalu, joka on viimeisen päälle ja keskitä se sisustuksesi kulmakiveksi. Kuten pukeutumisessa, niin myös sisustuksessa pätee sama lainalaisuus: yhdistämällä kallista ja halpaa saadaan aikaan tasapainoinen kokonaisuus. Vercace ja H&M voi yhtälailla olla Kartell ja Ikea.

Maalaa korostusseinä

Tai tapetoi. Miten vaan. Eloa seinäpinnoille saa helposti korostamalla vain yhtä kohtaa, varsinkin jos ei ole valmis luopumaan valkoisesta pinnasta ympäriltään kokonaan. Muoti-ilmiönä tämä meni jo kauan sitten, mutta katseenvangitsijana voi hyvinkin toimia edelleen. Värin ei tarvitse olla kiljuvan räikeä, vaan vähemmän silmille hyppivän lopputuloksen saa, kun valitsee vaikka hennosti hohtavan tapetin, joka korostaa sisustusta kauniisti.

Miltäs nämä vinkit kuulosti, toimisiko teillä? :)

Kuvat: Pinterest

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis ♥