maanantai 10. huhtikuuta 2017

Terveellinen pääsiäispiiras

Pääsiäinen pääsi jotenkin yllättämään tänä vuonna! En ole yhtään kerennyt edes odottamaan pääsiäisvapaita saati miettinyt mitä silloin aion tehdä! Yhden asian olen kuitenkin muistanut: leipoa jotain makeaa juhlapyhän verukkeella! Koska tässä mennään kovaa vauhtia kohti kesää (ja toivottavasti kesäkuntoa), en suinkaan sortunut vehnäsokerisörsseleihin, vaan pyöräytin terveellisen pääsiäispiiraan! Se koostuu kauramantelipohjasta, rahkatäytteestä, sitruunaisesta persikkakiisselikerroksesta ja marenkipäällisestä ja on valmistettu tietenkin ilman vehnää ja sokeria! Proteiinipitoisuuskin leipomuksessa on kiitettävä!



POHJA

2,5 dl kaurahiutaleita / kaurajauhoa
2 dl mantelijauhetta
0,50 dl erytritolia
50 g kookosöljyä
1 muna
(1rkl vettä)

RAHKATÄYTE

2 prk täyteläistä maitorahkaa (rasvaa 2,3%)
2 munaa
1 tl vaniljapulveria
1,5 dl erytritolia
1 rkl psylliumia (voi korvata samalla määrällä perunajauhoa)

KIISSELITÄYTE

2 dl (1 tlk) soseutettuja persikoita (vedessä)
0,25 dl erytritolia
2 rkl perunajauhoa
1 sitruunan kuori raastettuna
0,5 dl sitruunamehua

MARENKI

3 valkuaista
1 dl erytritolia




VALMISTUS

1. Valmista ensin kiisselitäyte: Soseuta persikat. Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna sekoittaen. Ole tarkkana, että perunajauho sekoittuu tasaisesti. Kun kiisseli kuplahtaa, nosta kattila levyltä ja anna jäähtyä.

2. Valmista sitten pohja: Hienonna kaurahiutaleet tai käytä kaurajauhoa. Sekoita kaurajauhot, mantelijauhe ja erytritoli keskenään kulhossa. Vatkaa joukkoon muna ja huoneenlämpöinen kookosöljy. Lisää ruokalusikallinen vettä, jos taikina ei ole tarpeeksi kosteaa. Voitele piirasvuoka (tai päällystä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat) ja painele taikina vuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

3. Sekoita rahkatäytteen ainekset keskenään.

4. Lisää rahkatäyte pohjan päälle tasaisesti ja paista 200 asteessa n. 30 min.

5. Ota piiras pois uunista, lisää kerros kiisseliä ja laita takaisin uuniin 10 minuutiksi.

6. Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset ja erytritoli kovaksi vaahdoksi. Tässä voi mennä vähän totuttua kauemmin.

7. Lisää marenki piiraan päälle lusikoiden. Pistä piiras uuniin ja käännä lämpötila 50 asteeseen. Anna paistua n. 20 min, kunnes marenki on pinnalta kauniin kullanruskeaa ja ehtinyt osittain kovettua.



Mun on tehtävä paljastus. Tämä on jo toinen leipomani pääsiäispiiras tässä viikon sisään. Ensimmäisen ehdin syödä, ennen kuin sain otettua siitä kuvia! Niin hyvää se oli! Täydellinen kombo murotaikinamaista pohjaa, mehevää rahkaa, makeankirpeää kiisseliä ja kuohkeaa marenkia! Paras sokeriton ja vehnätön leivonnainen mitä olen koskaan maistanut!

Jos haluat pitää terveellisen linjan pääsiäisenkin yli suosittelen pyöräyttämään tämän piiraan! Ja itseasiassa suosittelen muutenkin! Kivaa pääsiäisviikkoa!

Voit seurata minua ja blogiani myös
Facebookissa: Life à la Sara, Instagramissa: lifealasara ja Snapchatissa: @zarrdis

4 kommenttia :

  1. Näyttää aivan supermaukkaalta! Luin kuola valuen tätä postausta. Mielettömän näköinen aikaansaannos, voi olla, että joudun tehdä samanlaisen ensi viikonloppuna.

    VastaaPoista
  2. Leivon tätä kaksi kakkua.Tykätään ja ihanaa kun ei ole niin jauho/sokeri pitoinen�� Hyvä ohje!

    VastaaPoista

Kiitos kaunis ♥