keskiviikko 3. toukokuuta 2017

ProPud-juustokakku

Ja reseptiä pukkaa! Halusin valmistaa jotain kevyttä makeaa herkkua vapun kunniaksi, sillä tässä koitetaan vielä kiristellä kesää ja lähestyvää lomareissua kohti! Päädyin kokeilemaan terveellistä suklaajuustokakkua, joka syntyy sokerittomana, vehnättömänä, vähärasvaisena ja korkealla proteiinipitoisuudella muutamasta simppelistä ainesosasta! Täytteen salaisuutena ovat kevyen tuorejuuston lisäksi sydämeni vieneet suklaanmakuiset ProPud-vanukkaat! Tässä herkullisessa suklaajuustokakussa on lisäksi sama hyväksi havaittu pohja kuin sitruunaisessa persikka-marenkipiiraassa, jonka tein ennen pääsiäistä!




POHJA

2,5 dl kaurahiutaleita / kaurajauhoa
2 dl mantelijauhetta
0,50 dl erytritolia
50 g kookosöljyä
1 muna
ripaus suolaa
(1rkl vettä)

TÄYTE

3 purkkia ProPud suklaavanukasta
1 prk  maustamatonta 10% tuorejuustoa
4 liivatelehteä
Erytritolia maun mukaan



OHJE

1. Hienonna kaurahiutaleet tai käytä kaurajauhoa. Sekoita kaurajauhot, mantelijauhe ja erytritoli ja suola keskenään kulhossa. Vatkaa joukkoon muna ja huoneenlämpöinen kookosöljy. Lisää ruokalusikallinen vettä, jos taikina ei ole tarpeeksi kosteaa.

2. Voitele irtopohjavuoka (tai päällystä pohja leivinpaperilla ja voitele reunat) ja painele taikina vuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa n. 10 min.

3. Laita seuraavaksi liivatejauhe tai -lehdet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Sekoita tuorejuusto ja ProPud-vanukkaat blenderissä tasaiseksi massaksi ja makeuta tarvittaessa vielä erytritolilla. Lisää liivateaines kuumennettuna ohjeen mukaan täytteeseen samalla sekoittaen. 

4. Kaada täyte kypsän pohjan päälle ja siirrä kakku jääkaappiin hyytymään. Kakun hyydyttyä leikattavaan muotoon koristele se haluamallasi tavalla! Itse ripottelin päälle mantelirouhetta!



Kevyttä, helppoa ja hyvää!

Oletteko muuten jo tutustuneet ProPud-vanukkaisiin? Mitä tykkäätte? :)

Voit seurata minua ja blogiani myös
Facebookissa: Life à la Sara, Instagramissa: lifealasara ja Snapchatissa: @zarrdis

2 kommenttia :

  1. Eikö kakut voisi syödä ihan kakkuina. Ei tää kyllä ole juustokakkua nähnytkään ja en pidä yleensäkkään siitä että joka ruuast pitää tehdä joku laihis versio jossa kaikki on korvattu jollain muull

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos mielipiteestäsi! Syönkin kakkua silloin kuin oikein tahdon herkutella, mutta tämä on mun tapa pysyä terveellisellä linjalla! Itse varmaan pysyt jotenkin muuten tai olet pysymättä! :)

      Poista

Kiitos kaunis ♥