keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Unelmien Elafonissi ja muita Kreetan rantoja

Huhheijaa, että onkin vierähtänyt tovi tänne postaamisesta! Viimeksi kirjoittelin onnistuneen loman aineksista ja nyt voinkin kertoa, että juuri sellaisella vietin viime viikkoni! Kreeta menee heittämällä aurinkokohteiden ykköseksi omalla listallani! Voisi sanoa, että koko saari on koottu onnistuneen loman aineksista! Oli vaikea päättää, mistä lomahehkutukseni aloittaisin, mutta päädyin siihen itselleni merkityksellisimpään, eli ajattelin esitellä parhaat rantakohteet! Tietenkään kaikilla ihanilla rannoilla emme päässeet vierailemaan, mutta seuraavaksi oman lomamme kohokohdat!

1. ELAFONISSI

Tätä kohdetta ei turhaan kutsuta Kreetan Malediiveiksi! Piti muutamaan otteeseen hieraista silmiään kun saavuimme valkoisen samettisen hiekan reunustamalle vaaleanturkoosina kimmeltävälle ranta-alueelle, jossa voi kahlailla lämpimässä vedessä saaresta toiseen. Kokemus oli niin upea! Toiselta lisänimeltään Elafonissi tunnetaan Pink Beachinä, sillä sen rantaviivan hiekka hohkaa vaaleanpunaisena. Värinsä hiekka saa lukuisista pienistä simpukan paloista.

Ranta on kokonaan luonnonsuojelualuetta ja se sijaitsee aivan Kreetan saaren lounaiskärjessä ja n. 2,5 tunnin ajomatkan päässä Rethymnonista. Alueella on tarvittavat palvelut ja lähellä sijaitseva pikkuruinen Eloksen kylä tarjoaa lisää vaihtoehtoja ruokailulle (itse haimme siellä sijainneesta tavernasta take away -annokset). Annetaan nyt kuvien vain puhua puolestaan!
2. PREVELI

Preveli on monestakin syystä ainutlaatuinen rantakohde. Ensinnäkin se sijaitsee suoraan korkeiden kukkuloiden juurella ja jokiuoman suulla. Sinne päästääkseen on kivuttava kivinen ja jyrkkä polku kukkuloilta alas tai tultava paikalle veneellä. Matka sinne on kuitenkin todellakin kaiken vaivan arvoinen! Oikeastaan kipuaminen rannalle ja takaisin ylös on aika kiva osa kokemusta! 

Joki laskee luonnollisesti mereen, jonka johdosta suuremmalle hiekkakaistaleelle päästäkseen on kahlattava lisäksi lyhyt matka meressä. Jokiuomaa reunustaa vehreä palmumetsä. Rannan ominaisilmeeseen kuuluu myös rantavedessä tököttävä ryhdikäs kivenmurikka. Rannalta löytyy taverna, josta saa ostettua hiukopalaa. Meillä tosin oli picnic-eväät omasta takaa. Preveli sijaitsee Kreetan etelärannikolla suoraan Rethymnonin (pohjoisrannikolla) alapuolella ja ajomatka Rethymnonista kestää noin tunnin! Erikseen täytyy mainita, että ajomatka laaksojen halki ja rotkojen reunalla oli todella upea!
 3. RETHYMNON BEACH

Rethymnonin kaupungin reunaa koristaa mukavat 12 kilometria kaunista hiekkarantaa. Rethymnonin vanhankaupungin kohdalla palvelut ovat kohdillaan, sillä viereiseltä kävelykadulta löytyy kymmeniä ellei satoja ravintoloita ja kauppoja, rannalla riittää aurinkotuoleja varjoineen ja aurinkoa palvoessaan voi surffailla ilmaisessa wifi-verkossa

Kaupungista itäänpäin lähdettäessä ranta muuttuu rauhallisemmaksi ja Plataniaksen (majapaikkamme) päässä on todella rauhallista ja kaunista. Poikkeuksena sieltä löytyy huikea Baja Beach palvelukeskittymä, jossa on valkoisia aurinkopetejä, musiikkia, ravintola, cocktailbaari ja ylipäätään todella kaunis miljöö! Harmiksemme se aukesi vasta samana iltana, kun jo lähdimme paluumatkalle Suomeen, mutta kävimme sitä kuitenkin vilaisemassa! (Kuvia ei valitettavasti tullut kauheasti näiltä alueilta otettua.)

Platanias
Platanias


Rethymnon satama ja hiekkarannan alkukohta

Välillä Rethymnonin kaupungin rannalta oli hyvä poiketa lounaalle ja kylmällä valkkarille!

Mitäs tykkäsitte Kreetan rannoista? Lisää Kreeta-aiheisia postauksia tulossa! Pysykäähän kuulolla :)

Voit seurata minua ja blogiani myös
Facebookissa: Life à la Sara, Instagramissa: lifealasara ja Snapchatissa: @zarrdis

2 kommenttia :

  1. Voi miten ihanan näköistä! Matkakuume sen kun kasvaa... :) Ps. Tosi kivat sandaalit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos! :) Voin kuvitella, suunnittelen itse jo toista reissua tuonne saaren itäpuolelle.. :DD

      Poista

Kiitos kaunis ♥