torstai 29. kesäkuuta 2017

Gluteeniton kesäherkku: Valkosuklainen sitruunajuustokakku

Kesä ilman herkkuja ei ole kesä ollenkaan, mutta onneksi ilman kesäkelejäkin voi olla herkkuja! Tällä ajattelumallilla väänsin juhannusillaksi kesäistä jälkiruokaa, joka syntyy mökkiolosuhteissakin nopeasti ilman uuneja tai ylimääräisiä vempeleitä. Gluteeniton ja lähes sokeriton sitruunainen juustokakku ei myöskään vaadi liivatetta tai pitkiä hyytymisaikoja vaan on lusikoitavissa välittömästi! Ei tämä mitään superterveysruokaa ole, mutta vehnättömyys ja vähäsokerisuus toteutuvat ilman, että herkullisesta mausta tarvitsee yhtään tinkiä!


RESEPTI

150 g gluteenittomia Digestive-keksejä
100 g sokeritonta valkosuklaata (Stella Blanc)
2,5 dl Flora vispiä (rasvaa 20% ja vispautuu todella nopeasti ilman sähkövatkainta!)
400 g maustamatonta tuorejuustoa (käytin 15%:sta)
1 pieni sitruuna
1 dl erytritolia
Tuoreita mansikoita


1. Murskaa keksit pakastepussissa murusiksi ja levitä ne astian pohjalle tasaisesti.
2. Sulata valkosuklaa vesihauteessa (tai mikrossa jos löytyy) ja kaada sulanut suklaa ristikoksi keksinmurujen päälle.
3. Vatkaa vispikerma kovaksi. Pehmennä tuorejuusto toisessa astiassa sekoittamalla ja yhdistä sitten massat keskenään.
4. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori. Lisää kuoriraaste sekä sitruunan mehu seokseen ja makeuta sitten erytritolilla.
5. Lusikoi massa (tai pursota jos haluat kivan kuvioinnin) pohjan päälle ja lisää lopuksi peratut ja pilkotut mansikat haluamallasi tavalla.
6. Pistä kakku kylmään odottamaan herkuttelijoita tai nauti heti sellaisenaan!



Luottokombo ei petä taaskaan: jotain rapeaa, jotain kermaista, vähän kirpeyttä, meheviä marjoja ja sopivasti makeutta! Parasta nautittuna kuohuviinin kera! Menee kyllä heittämällä oman jälkkärilistani top 5:een - niin hyvää se oli!

Ps. Jälkkärin voi tehdä tietenkin ihan perus Digestive-kekseistä ja valkosuklaasta käyttäen makeutukseen tavan sokeria, mutta maku on loistava näinkin! :)

Pps. Jos kakun antaa hyytyä jääkaapissa n. 6h voi siitä leikata ihan paloja! Silloin se tulee koota leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan!

Oletko jo muuten tsekannut nämä?




Voit seurata minua ja blogiani myös
Facebookissa: Life à la Sara, Instagramissa: lifealasara ja Snapchatissa: @zarrdis

4 kommenttia :

Kiitos kaunis ♥