maanantai 25. syyskuuta 2017

Kulutuspäiväkirja

Innostuin ajatuksesta pitää kulutuspäiväkirjaa seuratakseni kulutusta ja katsoakseni mihin ne rahat oikeasti menevät. Olisin voinut pitää seurantani ihan omana tietonani, mutta koska ihmiset ovat uteliaita (tai ainakin itse olen) eikä mulla ole mitään salattavaa, päätin julkaista viikon ostokset myös blogissa. Lähtökohtaisesti tästä piti tulla ihan perusviikko, mutta maanantaina sairastuinkin ja olin torstaihin saakka kotona flunssassa. (Tosin se flunssa jatkuu entistä pahempana, kun en malttanut pysyä poissa töistä tarpeeksi kauaa.) Lisäksi tuli tehtyä yksi vähän suurempi hankinta, jota olin kyllä pitkään miettinyt, mutta ostopäätös syntyi yllättäen hetken mielijohteesta. Sen, mikä se on, voit varmasti arvata, kun luet viikon ostokset alta!

Paulig Kulma // Hoku Kamppi

18.9 MAANANTAI

Esmara by Heidi Klum -malliston mokkahame ja farkut Lidl 29,90€
Ruokaostokset Lidl 29,40€
Ruokaostokset Alepa 6,50€
Lohilo jäätelö K-Market 3,95€
Yht 69,77€

19.9 TIISTAI

Tilaus Zalando: 3 neulepaitaa 83,90€
Yht 83,90€

20.9 KESKIVIIKKO

Esmara by Heidi Klum -malliston trenssi (kun ensimmäisessä Lidlissä ei ollut enää kokoja!) 26,95€
Neulepaita H&M 24,95€
Sushibuffet 15€
Kookosöljy, psyllium, glukosamiini, paistinpannu, saippuaa, marjoja, limemehu, kauramaito Prisma 44,69€
Irtokarkkeja Citymarket (laitan täysin sairastelun ja kaverini houkuttelun piikkiin!) 2,48€
Yht 114,44€

21.9 TORSTAI

Työpaikkalounas 7€
MacBook Air + Microsoft Office paketti 1070,90€
Yht 1077,90€

22.9 PERJANTAI

Keso raejuusto S-Market (oli työpaikan jääkaapista loppu!) 1,49€
Työpaikkalounas 7€
Raakakakkupala ja chailatte Paulig kulma 10,10€
Seinäkello Stockmann 32,10€
Yht 50,69€

23.9 LAUANTAI

Kahvi ja proteiinipatukka Hyvinkään Teboil 3,39€
Lounas ravintola Lokki Lahdessa 22€
Ruokaostokset Alepa 19,76€
Lohilo K-market 4,10€
Yht 49,25€

24.9 SUNNUNTAI

Ainekset terveelliseen suklaa-aprikoosikääretorttuun Alepa 15,82€ ja K-Market 4,55€
 Yht 19,82€

KAIKKI YHTEENSÄ
1396,55€

Fuku Supreme Sello // Salaattiasema Iso Omena

Huh huh! Tietenkään tässä ei ostella läppäreitä joka viikko, joten summasta voi saman tien vähentää 1070,53€, jolloin viikon yhteissummaksi jää 325,28€. Se on siltikin aivan liikaa!

Asun siis yksin ja silti sain ruokakauppaan kulumaan 114,60€ viikossa. Mainittakoon, että kaikki perusruokatuotteet, kuten riisit, jauhot, mausteet, öljyt, levitteet yms löytyivät jo valmiiksi kotoa. Lisäksi söin ulkona 64,49 eurolla, johon sisältyi kahden päivän työpaikkalounas (7€), jonka syön normalaisti joka arkipäivä. Työpäivinä syön ilmaiseksi aina aamupuuron ja pienen iltapäivävälipalan töissä. Vaatteisiin meni 135,80€, mutta siihen vaikutti Heidi Klumin malliston lanseeraus - en normaalisti ostaisi niin paljoa, vaikkakin nämä ostamani vaatteet olivat erittäin edullisia. Lisänä kulutin kotijuttuihin (kuten seinäkelloon, paistinpannuun - pakko mainita erikseen, että maksoi 9,90€ - ja saippuaan) 44,85€.

Tällä tahdilla ei tarvitse siis yhtään ihmetellä mihin rahat hupenevat niin nopeasti. 

Pure Hero Turku // Hernesaaren Ranta

MISTÄ VOISIN SÄÄSTÄÄ?

Ensinnäkin voisin alkaa tekemään ruokaostokseni isossa (=edullisemmassa) kaupassa, kuten Prismassa ja muutenkin keskittää ostokseni yhteen ketjuun. Totuuden nimissä olen keskittänytkin, sillä Lidlin ruokaostokset tulivat nyt vain vaateostosten kylkiäisinä. K-marketissa olen vain käynyt hakemassa Lohiloa ja muita tuotteita, joita ei lähi-Alepastani löydy. Näin ei kuitenkaan olisi, jos vain näkisin sen vaivan ja kävisin siellä Prismassa hoitamassa ainakin suurimmat ruokaostokset!

Lisäksi ulkona syödyn ruoan määrään voisi kiinnittää huomiota, mutta summien pysyessä kohtuullisina mielelläni panostan näihin sosiaalisiin tilanteisiin. Tykkään syödä ulkona ja kokeilla uusia makuja. Jatkossa tosin voisin tehdä enemmän ruokaa kotona yhdessä ystävien kanssa, jolloin rahaa ei kuluisi niin paljoa! Lisäksi voisi olla järkevää tehdä eväät töihin, mutta saan 7 eurolla niin monipuolisen ja fressin ruoan töissä, että se voittaa pakasterasiat mennen tullen!

Kaikki ylimääräiset karkit yms. herkut voisi tietenkin karsia, kun ei niistä terveyskään hyödy! Lohiloa, vaikka terveellistä onkin, ei tarvitsisi ostaa niin usein varsinkaan, kun voin tehdä terveysjädeä kotonakin. Myös take away kahveja voisi välttää juomalla kahvit kotona. Sosiaalisia kahvitteluhetkiä pidän sen sijaan mielelläni jatkossakin.

Mitä vaateostoksiin tulee, niin tarve täytyy harkita tarkasti. Tarjouksiin voi ja kannattaa tarttua, mutta pitää järki mukana. Itse pidän ostoslistaa (yllätysyllätys) puhelimessani ja siellä olevat tuotteet saan ostaa, jos sopivia tulee vastaan. Toinen säästämistä edesauttava asia on, ettei tylsistyneenä pidä mennä selailemaan nettikauppoja, sillä totta kai sieltä löytyy kaikkea kivaa ja tarpeellista ja ennen kuin huomaakaan on lähetysnappia jo klikattu. Onneksi yleensä voi palauttaa ilmaiseksi, jossei tuotteet miellytä tai tulee toisiin aatoksiin, mutta turhaa tilailua (kuten myös kulutusta) tulisi ehdottomasti välttää!

Sellaiset pohdinnat viikon seurannan jäljiltä! Tällä viikolla vältän Alepa-reissuja, kokkaan ruokani pääsääntöisesti itse, en tilaa tai osta mitään vaatteita ja keskityn herkuttelemaan Lohilojen, irtokarkkien ja raakakakkujen sijaan eilen tekemälläni terveellisellä suklaa-aprikoosikääretortulla (jonka resepti tulossa lähipäivinä!)

Osaatteko arvioida paljon käytätte rahaa viikossa? Tänään maanantainahan voisi aloittaa seurannan! Kivaa mutta säästeliästä alkanutta viikkoa kaikille! :)


Tulipahan vielä mieleen, ootteko koskaan kokeillu nettikasinopelejä? Mä oon aina ollut vähän skeptinen, enkä laittaisi omaa rahaa niihin, vaikka käytännössä kyse on samanlaisesta pelistä kuin esim. lottoamisessakin, Sähköposti täyttyy aina kaikenmaailman mainoksista, eikä oikein voi tietää, mihin sivustoon voi luottaa.

Voit seurata minua ja blogiani myös
Facebookissa: Life à la Sara, Instagramissa: lifealasara ja Snapchatissa: @zarrdis

2 kommenttia :

  1. Täytyisi varmaan itsekin tehdä joskus tällainen kokeilu! Yleensä huomaan kyllä minne rahat menevät, mutta varmasti löytyisi yllätyksiä kyllä aika reilusti :D Itse en ole koskaan innostunut lounasruokaloista työpäivän aikana, koska miun silmään ne on todella kalliita siihen nähden, että inhoan puolivalmisteita ja sitä, etten voi valita itse, mitä syön :D Siksi miulla on aina omat eväät mukana, vaikka tuntuu, että suuri osa syö kyllä noissa lounaspaikoissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu suosittelen, niin kävi itsellenikin :D Oletushan oli, ettei rahaa ole juurikaan kulunut..

      Ymmärrän kyllä pointtisi lounasruokaloista, mutta täytyy olla tätä meidän kiinteistön ravintolaa silmällä pitäen eri mieltä, sillä täällä ei käytetä puolivalmisteita (olen itse nähnyt kokit töissä ja mm. lainannut elintarvikkeita heidän kylmiöstään jne.) ja valinnanvaraa on vaikka kuinka paljon: joka päivä eri liha-, kala- ja kasvisruoka lisukkeineen (kaikkia saa ottaa). Lisäksi hintaan kuuluu keitto ja runsas ja fressi salaattipöytä. Rahan säästämiseksi olen joskus miettinyt eväitä, mutta pidän vaan liikaa tuoreesta ruoasta eikä mielikuvitukseni riittäisi keksimään (eikä taitoni tekemään) näin monipuolisesti eri ruokia :D Saa mukavasti vaihtelua päivän syömisiin :)

      Poista

Kiitos kaunis ♥