Tiedättekö sen fiiliksen, että olisi kiva saada jotain
spessua viikonloppuiltojen viettoon - olisi kiva syödä hyvin, nähdä ystäviä,
muttei haluaisi tuhlata rahaa kauheasti? Illallisethan voisi järkätä
tietenkin kotona, mutta siinä on väkertämistä yhdelle suht paljon ja kuluuhan
sitä rahaa raaka-aineisiinkin. Illanistujaiset naposteltavilla on taas vähän
tylsät. Siksi suosittelenkin järjestämään illalliset niin, että jokainen
vieras (tai muutama vieras/pariskunta) on vastuussa yhdestä
ruokalajista! Näin kulut per illallistaja jäävät pieniksi (toki voitte yhdessä päättää kuinka gourmeeta haluatte tarjoilla), vaivaa tai
aikaa ei tarvitse käyttää mielin määrin ja kaikkein parasta: saa maistella
uusia makuja muiden tekemänä!
Käytännön toteutuksen voi tehdä yhdessä samassa keittiössä taikka sitten jokainen voi valmistella ruokalajinsa mahdollisimman pitkälle kotona! Tämä ei tosiaan ole mikään uusi idea, mutta muistutan vain mahdollisuudesta. Itse olen tehnyt tätä aivan liian harvoin! Meillä oli viime lauantaina aivan mahtavat illalliset kahden ystäväni kanssa. Ainut vaatimus menulle oli gluteenittomuus. Yksi ystävistäni valmisti alkupalan, toinen pääruoan ja itse tarjoilin jälkiruoaksi tekemääni kurpitsajuustokakkua!
Tällä lailla on halutessaan mahdollista loihtia myös hyvinkin terveellinen
kolmen ruokalajin illallinen, mitä ravintolaruoat eivät monestikaan ole! Meillä
ainoastaan jälkiruoka meni kategoriaan "terveellinen", mutta ei
muutkaan ruokalajit mitään pommeja olleet. Järjestämällä illalliset kotona säästää muuten pitkän
pennin myös viineissä. Meillä olikin jokaiselle ruokalajille oma viini!
ALKURUOKA
Maissikauralastuja mausteisella lämminsavulohi-tuorejuustotahnalla
PÄÄRUOKA
Pekoni-avokadopasta
JÄLKIRUOKA
Kurpitsajuustokakku
Ps.
Kuvissa näkyvä etiketitön Freixenetin prosecco pullo on niin kaunis,
että käytän sitä pöydässä veden tarjoiluun! Etiketillinen on taas niin
hyvää, että sitä nautitittiin jälkiruoan kanssa ;)
Pps. Muistutan vielä, että täällä on meneillään Bodylabin tuotearvonta, johon on aikaa osallistua 22.10 asti! :)
Voit seurata minua ja blogiani myös
Facebookissa: Life à la Sara, Instagramissa: lifealasara ja Snapchatissa: @zarrdis
Hei! Noitten maissilastujen (tai-kakkujen) päälle on muuten tosi hyvä se sellainen päällinenkin, mihin tulee sulatejuustoa, tonnikalaa, sitruunapippuria, tilliä (kaikki sekaisin) ja mitä nyt vielä siihen keksiikään! Mun synttäreillähän ne meni viimeistä murua myöten!!!
VastaaPoistaJoo sitä pitää testata myös! Se oli hirmu hyvää :)
Poista