torstai 29. lokakuuta 2015

Jos vain sisustukseeni sopisi kultainen

Aikaisemmin sisustustyylini on ollut vähän enemmän romanttisen rustiikkinen, on ollut kermanvalkeaa, halkeilevia pintoja, vanhoja esineitä, romanttista kukkakuosia ja antiikkihopeaa. Muutama vuosi sitten elämäntilanteen muuttuessa muutin modernisti, selkeälinjaisesti ja hillitysti sisustettuun asuntoon, jonka johdosta sisäistin myös vahvasti samaa suuntausta. Tietenkin kämppä sai metrikaupalla uutta tekstiiliä, kasan sisustusesineitä ja noin 72 kynttilää (ne laskettii kerran).

Rustiikkisuus sopii mielestäni paremmin historiallisempaa arkkitehtuuria olevaan vanhempaan asuntoon eikä niinkään uutuuttaan hohtavaan uudisasuntoon, kuten tuolloin oli kyseessä. Tosin nyt minulla ei ole kumpaakaan, vaan kamppailen 80-luvun loppupuolen luhtitaloasunnon kanssa. Onneksi siellä on kuitenkin suuret ja tunnelmalliset ikkunat sekä uusitut pinnat. Ja tilaa. En mahtunut edes 17-vuotiaana 36 neliöiseen kaksioon, joten yksiöt voin unohtaa. Alkuun nykyiseen asuntoon muutto tuntui aikamoiselta takaiskulta, mutta en antanut epätoivon vallata mieltäni, vaan aloin itse pistämään paikkoja uuteen uskoon ja peittelemään virheitä. Ahkera pintaremontointi, kiivaat neuvottelut isännöitsijän kanssa ja intohimoinen (budjetti-)sisustaminen tekivätkin siitä lopulta minulle kodin, jossa viihdyn.

Muutaman viimevuoden aikana antiikkihopea on siis muuttunut kiiltävään kromiin, halkeilevat pinnat kiiltovalkoiseen ja tummanruskea puu vaaleanharmaaseen pintaan, mutta koristeellisuus on säilynyt. Aina sävymaailma on ollut vaalea ja kaikki sävyt neutraaleja, mutta nyt puhdas valkoinen on se väri, joka asuntoani enimmäkseen verhoaa. Aikaisemmin asunnoissani on ollut linjaus, että makuuhuoneessa on ollut kultaisia yksityiskohtia ja muualla asunnossa hopeisia, koska olen pitänyt kummistakin. Vuodesta 2012 kulta on saanut siirtyä hopean vallattua koko asunnon. Nyt minulle on tullut sitä kuitenkin ikävä. Ihania sisustuskauppoja selaillessani keräsin tähän muutamia (okei, aika monia) himoitsemiani sisustuselementtejä, jotka varmasti löytyisivät kodistani, jos se ne sallisi.




Ai että, HALUAN. Pitääkö tässä nyt pistää sisustus uusiksi vai hankkia kenties lisähuoneita?! Myönnettäköön että olen sen verran harakka, että olen hulluna kaikkeen kiiltävään, oli se sitten minkä väristä metallia tahansa. Entäs te, mitä pidätte? Sytättääkö kulta vai onko hopea enemmän mieleen? 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis ♥