keskiviikko 17. helmikuuta 2016

My Wardrobe Favorites

Olen tässä aloitellut vähän vaateprojektia eli koittanut karsia ylipursuavista vaatekaapeistani kaikkea turhaa pois ja saanutkin myytyä kivasti Facebook-kirppareilla ja lisäksi lahjoittanut paljon hyväntekeväisyyteen. Tosin vaatekaappiani kansoittaa myös hyvin paljon vaatteita, jotka on ostettu tai säilytetty silmällä pitäen sitä hoikempaa Saraa. Sittenkun -vaatteita ei ole yleisellä tasolla kovinkaan järkevää säilöä, mutta minähän en luovuta tämän kiinteytysprojektin kanssa ;)

Kuitenkin pääpointti vaateprojektissa on saada vaatekaappiini vain kappaleita, joita käytän, edes joskus. Haluan, että peruspilarit on kunnossa eli kaapista löytyy monikäyttöisiä ja laadukkaita yksilöitä, jotka sopivat juuri mulle, sekä sitten niiden lisäksi erikoisempia kappaleita, joilla maustaa pukeutumista ja joita käyttää tietyissä tilaisuuksissa. Työni vuoksi mulle on tärkeää, että suurinosa vaatteista on toimistokelpoisia. Mitä värimaailmaan tulee, niin neutraalit värit ovat mun valinta. Kaapista löytyy pääosin mustaa, valkoista, harmaata, beigeä, tummansinistä, tummanvihreää, maastonvihreää ja viininpunaista.

Nyt tarkoituksena on listata vaatekaappini luottoyksilöt, joiden varaan pukeutumiseni useimmiten perustuu.

 Alaos

Tämä on monesti aika haasteellinen osuus, sillä mulle ei tosiaankaan pituuteni ja muotojeni vuoksi sovi mitkä tahansa housut. Lahkeet on lähestulkoon aina puoli metriä liian pitkät, joten on tärkeää, että lahkeet on tarpeeksi tiukat ja että ne saa nätisti käännettyä. Myöskään housujen polvikohta ei saa olla ilmiselvä, sillä sehän tulee automaattisesti sijoittumaan omien polvieni alapuolelle.. Toinen probleema on dat ass, eli sille pitää olla tarpeeksi tilaa, jottei outcome ole persejalkainen.

Luottohousuni ovat Dr. Denimin Lexit, jotka täyttävät kaikki edellä mainitut kriteerit. Ne ovat superjoustavat ja niissä on korkeavyötärö ja näin ollen ne on supermukavat päällä. Olen käyttänyt tähän mennessä vain mustia, mutta vaaleansiniset Lexit ovat myös ostoslistalla. Toiset luottohousuni ovat Freddyt. Niitä mulla on mustina, maastonvihreinä ja tummansinisinä "farkkuina". Ainut miinus on mielestäni vähän epämiellyttävän matala vyötärö, mutta nyt on näköjään tullut malleja joissa vyötärö on normaalikorkuinen. *tilaukseen*.

Mitä hameisiin tulee, niin niitä mulla on vaikka kuinka paljon erilaisia, mutta talvisaikaan en niitä juurikaan käytä. Jos on jotkin juhlat tai vastaava hametta vaativa tilaisuus, niin valintani on yllätysyllätys musta kynähame. Niistä kaikista käytän eniten paksua joustavaa, mutta napakkaa trikookangasta olevaa hametta, josta erikoisemman tekee kankaan graafisuus.



 Yläosa 

Mulla on suhteessa aika leveät hartiat, joten poissuljettuja ovat kaikki vähänkin löysähihaiset tai yläosassaan puffia tai hörhelöä sisältävät paidat. Kokoni vuoksi suosin myös hyvin istuvia malleja, jotten näytä ihan tasapaksulta pötköltä.


Luottotriioon kuuluvat trikoopaidat, joista suosikkejani ovat raidalliset. Mustia raitoja valkoisella pohjalla, valkoisia raitoja vaaleanharmaalla pohjalla ja tummansinisiä raitoja valkoisella pohjalla. Ne ovat tosi raikkaita ja saavat asun näyttämään fressiltä. Yksivärisiä pidän sitten enemmän asusteiden kuten huivien ja kaulakorujen kanssa. Toisena suosikeiksi pääsevät neuleet ja mieluiten juuri valkoiset neuleet. Palmikointi on myös monesti mun valinta. Neuleetkin haluan mielellään sopivan istuvina ja harvemmin pitkinä ja ylisuurina, joskin niillekin on aikansa ja paikkansa. Kolmas luottovaatetyyppi on 3/4-hihaiset kauluspaidat. Niitä löytyy monessa eri värissä ja kuosissa, mutta ehkä eniten tulee käytettyä joko vaaleansinistä farkkukauluspaitaa kultaisilla yksityiskohdilla tai tummansinistä farkkukauluspaitaa hopeisilla yksityiskohdilla.


 Takki 

Tykkään, että takkeja on joka tilanteeseen. Suomessa on nimittäin kurjaa, kun talvi on pitkä ja kylmä, näyttää ulkona liikkuessa melkein aina samalta, ellei ole montaa eri takkivaihtoehtoa. Myöskään esimerkiksi mekossa ja korkkareissa ulos lähdettäessä ei parka ole mielestäni se kaikista sopivin vaihtoehto. Monipuolisuus valikoimassa sekä laatu ja istuvuus yksittäisissä kappaleissa on valttia!


Tämän hetkinen luottovalintani on musta vyöllä solmittava polvipituinen villakangastakki. Se luo helposti tyylikkään lookin ollen hyvinistuva ja lämmin vaihtoehto. Sen vastakohtana päälleni päätyy useasti myös parkatakki, joista suosikkini on mattapintainen maastonvihreä kamelinvärisillä nahkayksityiskohdilla. Se on hyvä rentoihin asuihin ja oivallinen ulkoiluun. Beige ohut loose fit trenssi on suosikki takeista, joita voi käyttää joko sisällä tai leudommilla säillä kerrospukeutumalla. Se laskeutuu niin kauniisti ja sopii säväyttämään arkipukeutumista kuin myös juhla-asun kanssa. Näitä ottaisin mielelläni kaappiini useissa eri väreissä.


 Kengä

Kenkien suhteen olen erityisen tarkka. Ulkonäkö, laatu ja mukavuus ovat kaikki yhtä tärkeitä. Nilkanympärys aiheuttaa rajoitteita sen verran, ettei löysävartisen kengät sovi minulle. Varren pituuskin on haastava, sillä varsinkin saappaissa on vaikea löytää kenkiä, jotka jäisivät polven alle. Sama pätee kyllä muihinkin kenkiin, sillä monesti muiden nilkkurit on mulle bootsit. Kengissä suosin pääasiassa nahkaa ja laadukasta keinonahkaa, mutta löytyy multa paljon kankaisia tennareita ja lenkkareita sekä muutamat mokkapintaiset yksilöt.



Listauksessa otan vuodenajan huomioon, sillä kesällä suosikkini on tietenkin aivan erit kun näin talvella. Tähän vuodenaikaan jalkaani sujahtaa useimmiten mustat bikerbootsit, joissa on metalliset soljet. Ne sopivat aika kivasti onneksi lähes kaiken kanssa. Silloin kun asussa on erityisesti kultaisia yksityiskohtia tai asu kaipaan sirompia kenkiä, niin valintani on hiekanruskeat cowboynilkkurit kultaisilla ketjuyksityiskohdilla. Kun taas haluan vähän näyttävyyttä niin pidän simppeleitä korkeita mattamustia korokepohjanilkkureita.


  Laukku 

Mulla on ihan liikaa laukkuja. En käytä niistä kovinkaan montaa, mutta suurinosa on kuitenkin sellaisia, että voisin ihan hyvin käyttää, ei vaan kauheasti tule käytettyä. Laukkuja koskee samat kriteerit kuin kenkiäkin. Tosin laukkuihin olen valmis panostamaan rahallisesti enemmän, sillä haluan, että ne ovat tosi laadukkaita ja näin ollen monesti edustavat jotain merkkiä. Myönnetään, että kyllähän niillä nyt on jotain statusarvoa. Kuka nyt ei kävelisi kadulla mielummin vaikka Michael Korsin laukku kuin H&M:n halppislaukku olalla? Merkkilaukut eivät myöskään ole pelkkää kulutustavaraa, joten niihin mielellään sijoittaa. Pienempien laukujen hankinnoissa olen vähän avoimempi vaihtoehdoille, kun ne eivät joudu niin kovalle kulutukselle kuin suuret yksilöt.

Sain ehdottoman lempilaukkuni joululahjaksi vuonna 2012, jonka jälkeen se onkin ollut lähes päivittäisessä käytössä. Kyseessä on DKNY:n musta Large Saffiano shopperi. Välillä olen koittanut käyttää jotain muuta, mutta aina se vain tarttuu eteisestä mukaan. Rakastan sen mallia; se on kivan simppeli, tilava ja sopii asuun kuin asuun. Eikä muuten ole mennyt aikojensaatossa paljon miksikään! Pinta on samanlainen kuin ostaessa ja kultaiset yksityiskohdat on edelleen kultaiset. Ainoastaan maassa ollessa muodossa ja ryhdissä voisi olla parantamisen varaa. Toinen lempparini on yli olan kannettava nahkainen bucket-mallinen laukku. Se on monesti valintani, kun mukaan ei tarvitse paljoa tavaraa. Jos taas tilanne vaatii pikkulaukkua, on valintani lähes poikkeuksetta Michael Korsin Jet Set Vanilla Large Wristlet. Se on ihanan siro ja kaunis kuin koru. Täynnä yksityiskohtia, mutta kuitenkin hillitty vaalean värimaailmansa ansiosta.


 Asusteet 

Käytän asusteita maltillisesti. Yleensä housut, paita, kengät ja laukku saavat kaverikseen rannekellon ja usein myös huivin tai kaulakorun, mutta monia asusteita ei tule laitettua kerralla. Korostan joko käsiä tai kaulaa, mutta harvemmin ainekaan arjessa molempia. Nappikorvikset mulla sen sijaan on korvissa aina. Joskus käytän myös erilaisia hiuskoristeita, kuten erikoisempia ponnareita, pantoja tai solkia.

Useimmiten ranteessani kimaltaa Michael Korsin kultainen Mini Bradshaw Chronograph kello. Se on just passelin kokoinen ja sopivan näyttävä olematta kuitenkaan turhan krumeluuri. Suosin myös isotauluisia valkotaustaisia nahkarannekkeisia kelloja. Huivi mulla on kaulassa talvella ulkona ollessa aina, mutta sisällä sen jäädessä kaulaan, on se useimmiten kevyt villainen neutraalisävyinen yksilö. Kaulakoruista suosin siroja kultaisia tai sitten jykevämpiä statementkoruja simppeleiden paitojen kanssa. Hiuskoristeiden suosikki kaikessa yksinkertaisuudessaan on kultainen leveä hiuspinni, jolla saa nostettua etuhiukset ylös/sivulle. Se antaa kuitenkin pikkuextraa asuun.


Näistä koostuu siis asut, joita suurimmaksi osaksi käytän tällä hetkellä! Näiden lisäksi sitten aina yhdistelen trendejä ja erikoisempia vaatteita. Pääpointti pukeutumisessa on kuitenkin aina siinä mikä sopii vartalotyypilleni ja näyttää hyvältä mun päällä. En halua, että koskaan tulisi tilannetta, ettei ole mitään päällä pantavaa. Ennemmin vähän varman päälle, kuin että ei tuntisi vaatteita omikseen ja oloaan hyväksi!

Onko teidänkin pukeutumisen kulmakivet selvillä? :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis ♥