tiistai 9. helmikuuta 2016

Morning Routines

Maanantai on selätetty ja uusi viikko lähtenyt käyntiin! Taas yksi päivä arkea edessä. Arkeenhan kuuluu oleellisesti rutiinit. Ne on itselleni tärkeitä, koska olen todennut rutiinini toimiviksi ja aikaa säästäviksi. Toisaalta taas kaipaan yllätyksellisyyttä ja uusia ulottuvuuksia elämään ja niin myös arkeen, mutta arkiaamut ovat niitä aikoja, joissa rutiinien olemassaolo auttaa kummasti. Haluan maksimoida yöuneni, joten aamut ovat tosi tehokkaita. Viikonloppuisin tosin on sitten aivan eri meininki.



Aamu alkaa aina arkisin klo 6:25, kun painan ensimmäisen ja viimeisen kerran torkkua. Nousen ylös klo 6:30 (ja sitä ennen kerkeän todellakin taas nukahtaa ja nähdä unia) ja vedän heti kollarit ja hupparin niskaan, sillä asuntoni on varsinkin aamuisin yhtä jääkaappia. Sitten suuntaan suoraan keittiöön, jossa päästän radion aamujuontajat vauhtiin ja keitän pikapakurikahvit (pikapakurijauhe+pikakahvi). Vasta viime kuukausina olen lisännyt pakurin mukaan kahviini, mutta pikakahvi on palvellut mua jo pitkälti toista vuotta. En edes omista enää kahvinkeitintä, sillä pidän pikakahvista jopa enemmän kuin suurimmasta osasta pannukahveista. Outoa varmaan monen mielestä, varsinkin entisen kahvilatyöntekijän suusta. Aamutuimaan nappaan myös shottilasista aloeverajuomaa ja otan vihreäteekapselin sekä CLA:ta. Loput pillerit lähtee mukaan töihin aamupalan yhteydessä otettaviksi. Seuraavaksi suuntaan kahvin kanssa vessaan, jossa ehostaudun arkimeikillä. Sitä varten mulla on hyväksihavaitut, tutut ja turvalliset tuotteet.

Meikkipohja:



Tuhti kosteutus kookosöljyllä
L´oreal True Match Super-blendable meikkivoide väri Golden Beige
Viva La Vida Concealer Trio 
Lumene Luminous Matt kivipuuteri väri Aamun kajo
We Care Icon Heart Luminizer korostuspuuteri väri Perfect Tan

Pikaisesti loihdin näillä neutraalin korostuksia ja varjostuksia sisältävän meikkipohjan. Kaikki siihen käytetyt tökötit ovat loistotuotteita itselleni ollen sopivan peittäviä olematta liian raskaita.

Kulmat:


We Care Icon Magnetic Eyes Smooth Wear Eyebrow Definer kulmakynä väri True Brown
Maybelline New York Master Brow Pro Palette kulmaväri
(Anastasia Dip Brow Pomade kulmaväri väri Chocolate)

Kyseiset tuotteet ovat juuri sopivan kylmänruskeansävyisiä ja koostumukseltaan optimaalisia. Viimeisin on suluissa, sillä käytän sitä vain jos haluan tummemman lopputuloksen. Kun haluan korostaa kulmiani maltillisemmin käytän kulmakynän ja puuterivärin yhdistelmää. Niiden kummankin käyttö mahdollistaa kulmilleni mahdollisimman hyvän lopputuloksen, sillä kynällä saa tarkat rajatut reunat ja puuterilla saa taisaisen mattapintaisen värin. Tämä on erityisen tärkeää mulle, sillä toisessa kulmassani on arpi, joka on hankala saada peittymään pelkästi toisella tuotteella.

Silmät:
 

H&M Eyeshadow Kit luomiväripaletti
Maxfactorin Masterpiece ripsiväri väri musta

Silmämeikki pysyy simppelinä, sillä mulla on volyymiripset, jotka tuovat kivasti silmiä esille. Sipaisen siis luomille vain vaaleanbeigeä hennosti hohtavaa luomiväriä ja joskus varjostukseksi jotain tummempaa sävyä. Tuo kyseinen H&M:n yksilö on ollut oikein toimiva, runsaspigmenttinen ja hyvin levittyvä. Lopuksi laitan vielä ripsaria alaripsiin ja siihen Maxfactorin Masterpiece on ollut ehdoton suosikkini sen lanseerausesta lähtien.

Huulet:


Nivea Lip Butter Coconut
Essence Porcelain Doll

Huulet eivät kaipaa kuin kosteutusta arkena. Jos kuitenkin innostun laittamaan huulipunaa, on se yleensä hyvin neutraalin väristä, kuten tuo mainittu nudepuna.

Hiuksia suoristelen tarvittaessa ja vetäisen ne lopuksi yleensä ylös ponnarille tai nutturalle ja suihkaisen hiuslakkaa perään. Arkena, kun hiuslakalta ei vaadita yhtä paljoa, kuin silloin, kun on väkertänyt ihan jonkun kampauksen, niin käytän - uskokaa pois - Lidlin Cien Volume Hairspraytä ja yllätykseksi sehän voittaa perus markettilakat mennen tullen. Muuta ei sitten kosmetiikan ja hiusten osalta enää tarvitakkaan arkiaamuun.


Arkimeikki näyttää suurinpiirtein tältä! Kuvassa kulmakarvoista vaaleammat versiot. Mulla on puhelimessa reitti-GPS:ssä aina lähtömuistutus 15 minuuttia ennen lähtöä, jolloin meikkiosion olisi oltava valmis ja jolloin on aika ottaa neitsytkookosöljyä suuhun purskuteltavaksi. Sen vaikutuksista kerroin aikaisemmin mm. täällä ja täällä, niin en lähde enempään tässä avaamaan. Samalla kun purskuttelen vaihdan ylleni edellisiltana valmiiksi valitsemani toimistokelpoiset vaatteet ja kerään kaikki tarvittavat tavarat laukkuun.

Laukun ehdottomaan varustukseen kuuluu meikkipussin, lompakon ja kännykän lisäksi kuulokkeet. Lisäksi pakollisia varusteita ovat Tangle Teazer, hiuslakka ja varsinkin käsirasva. Sontsa ja nahkahanskat kuuluvat myös vakiovarustukseen näillä epävakailla keleillä. Ja onhan siellä laukussa nyt paljon muutakin, eikä kaikki ole aina niin tarpeellisia edes, mutta pitäähän sitä varautua. Lisäksi otan salikamat mukaan töihin, koska käyn treenaamssa samalla reissulla. Mukaan lähtee myös koirani Tilda, jonka kutsun lähtövalmiuteen eteiseen hihnan päähän. Tilda pitää työpaikkaani toisena kotinaan ja innoissaan odottaa tapaavansa lemppari-ihmisensä siellä (antavat paljon kinkkua). Tildaa on tosin hankala saada ylös sängystä, se viivyttelee aina viimeminuuteille peiton alla ja hihnankin kiinnittämisen jälkeen olisi valmis hyppäämään takaisin sänkyyn (rakastaa siis lämpöä ja nukkumista)Ovesta ulos astuttaessa kello on 7:08 ja kaikkiin aamurutiineihin kului siis aikaa 38 minuuttiia




Bussimatka kestää n. 45 min, joten sinä aikana on hyvä tutustua päivän uutisiin ja selailla eri somet läpi musat korvilla Tildan nököttäessä unisena viereisellä penkillä. Työpaikalla haen ensimmäisenä päivän toisen kahvin ja täytän vesipullon. Pakollisten duunirutiinien jälkeen onkin hyvä aloittaa naputtelemaan blogia muiden töiden ohessa. Kymmeneltä on aamupalan aika ja valmistan aamupuuron toimiston antimista ja siihen lasken loppuvaksi minun arkiaamuni.

Minkälaisia teidän arkiaamunne ovat? Tuleeko rutiinit vedettyä ripeällä tahdilla vai haluatteko ottaa aikaa aamun askareisiin? :)

4 kommenttia :

  1. Ompa söpö hauva sulla! Hauskaa, että se voi olla töissä mukana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, eikö :)) Se on kyllä ihan parhautta, että voi olla! Muuten olisi niin pitkät päivät sillä olla yksin kotona :)

      Poista
  2. Haluan nykyään vetkutella sängyssä ja nauttia tyynystä ja peitosta. Inhoan herätyskelloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on aika epämiellyttävä kyllä välillä! No mutta entäs SITTEN kun pääset ylös sängystä? :D

      Poista

Kiitos kaunis ♥