torstai 22. syyskuuta 2016

Where to Eat - Prague

Mulla on nimetä teille kolme ehdotonta ruokapaikkaa Prahassa! Niistä kaksi sopii täydellisesti illallistamiseen ja yksi paremmin lounaalle. Kaikki ne sijaitsevat lähellä Prahan keksustaa hyvien kulkuyhteyksien päässä! Ravintoloiden hintatasoa kuvaamaan käytän €-merkkejä, joissa 1 kpl €-merkkejä vastaa Prahan yleistä hintatasoa. Lopuksia esittelen vielä pari hyväksihavaittua ehdotusta jälkkäripaikoiksi!

 Bruxx 

Aloitetaan lounaspaikasta! Bruxx on belgialainen ravintola kahden metropysäkin verran sivulla Prahan pääasemasta Můstekista. Sinne pääsee erityisen helposti metron vihreää linjaa (A-linja) pitkin, sillä paikka on heti oikealla metrosta Náměstí Mírun asemalta noustessa! (Ei tuota äänihaittoja tai muuta häiriötä vaikka istuttiinkin ulkona terassilla ja muutenkin miljöö oli miellyttävä!)

Ruoka Bruxxissa on erittäin herkullista ja menu tarpeeksi laaja, jotta jokaiselle löytyy jotakin. Erikoisuutena ravintolassa on oma listansa oistereille ja simpukoille, joita on saatavissa eri kastikkeissa ja eri lisukkeiden kera. Paikka on tunnettu myös hamppareistaan, joita yksi seurueestamme maistoikin tyytyväisenä. Itse söin ankkaa perunapyreen, paistetun palsternakan ja punajuuren sekä lakritsikastikkeen (kyllä!) kera. Eikä muuten maistunut yhtään niin eksoottiselta kuin kuulostaa, vaan kaikki maut olivat balanssissa ja kokonaisuus oikein herkullinen - vain häivähdyksellä lakritsin makua!

Hintataso: €€

(iso vadelmaolut, pieni vadelmaolut, vesipullo, hampurilaisannos, 2 x ankka-annos yht. n. 37€)
Osoite: Náměstí Míru 9, 120 00 Praha 2



 Hotel U Prince Roof Top Restaurant 

Tämän kattoterassilla varustetun ravintolan sijainti on niin täydellinen, että oli ihme, että saatiin pöytä myöhään perjantai-iltana ilman odottelua tai pöytävarausta. Hotel U Prince sijaitsee siis astronomisen kellon vastapäätä vanhankaupunginaukiolla (Staroměstské náměstí) ja sieltä on pimeällä todella kauniit näkymät suoraan valaistuihin historiallisesti merkittäviin rakennuksiin sekä kauemmaks aina Peřínin näköalatorniin asti! Lisäksi meidän kanssa iltaa vietti valtava ruosteenpunainen kuu, jollaista en Suomessa ole koskaan nähnyt! Tavanturistit löytävät kyllä maantasossa olevan ravintolan, mutta ilmeisesti harva tietää, että rakennuksen katolla on täydellisen romanttiset puitteet illallistaa. Ei mekään meinattu edes uskoa, että kyseistä paikkaa on olemassa, sillä se ei näy ollenkaan torille, mutta onneksi osattiin sitä etsiä!

Ravintolassa oli todella laaja drinkkilista, joista oli vaikeuksia valita mieleisensä, mutta Tommy's Margarita, johon päädyin oli nappivalinta kuin myös seuralaisten Mai Taitkin. Ruokapuolesta monipuolisesta kansainvälisestä menusta alkuun jaettavaksi valittiin juustolautanen. Pääruoan osalta oli tässäkin ravintolassa seurueen naisten valinta yksimielinen: risotto kampasimpukoilla, kun mies taas otti grillattuja chili-valkosipulimarinoituja jokirapuja yrttileivän kanssa. Simpukat ja ravut olivat täydellisesti kypsennettyjä ollen suussa sulavia ja juustotarjottimen antimet olivat myös freessejä ja maistuvia! Ainoa miinus menee hiukan mauttomalle risotolle, mutta kokemus kokonaisuuten oli silti oikein miellyttävä!


Hintataso: €€€€

(3 x drinkki, vesipullo, juustotarjotin, katkaravunpyrstöjä, 2 x kampasimpukkarisotto yht. n. 90€)
Osoite: Staroměstské náměstí 460/29, 110 00 Praha 1



 Marina Grosseto Ristorante

Tämä Vltava joen reunassa kelluvan jokilaivan italialainen ravintola oli viimeisen illan valinta. Miljöö sielläkin oli vertaansa vailla - Kaupungin valot kimmelsivät veden pinnasta, Prahan linna näkyi horisontissa ja lämmin ilta oli omiaan illallistaa ulkona veden äärellä. Tarkemmin sijainti oli Mánesův most -sillan kupeessa (yksi silta Kaarlensillalta pohjoiseen päin) Staroměstská -metroaseman (yksi asema ennen Můstekin pääasemaa samaisella vihreällä linjalla) lähettyvillä. Jokilaivaan laskeutuessa jouduimme odottamaan proseccolasillisten verran baarin puolella, mutta sitten saatiin pöytä hyvillä näköaloilla laivan kannelta. Jonossa edellä olleet sen sijaan ohjattiin laivan ruumaan, josta näkymiä olisi voinut ihastella vain ikkunan läpi, joten meitä kyllä onnisti jälleen!

Marina Grossetossa oli tarjolla italialaisia makuja salaattien, keittojen, pizzojen, pastojen, risottojen sekä liha- ja kalaruokien muodossa jälkiruokia unohtamatta. Varsinkin salaateissa ja pastoissa valikoima oli kiitettävän laaja ja monipuolinen. Koska kellään ei ollut kiljuva nälkä, päädyttiin syömään pienet annokset pastaa sekä gluteenittoman kanssaillallistajan valintana risottoa. Oma ravioliannokseni oli täydellinen! (Paitsi koossa olisi tietenkin voinut petrata!) Kotitekoinen Ravioli al salmone piti sisällään pinaattia, lohta ja ricottaa ja päällä oli vielä basilikalla maustettua lohikastiketta - nam, nam ja nam! Muidenkin annokset maistuivat kuulemma erinomaisesti. Jälkiruoaksi otettu tiramisu sen sijaan oli pettymys, hyvänmakuinen kyllä, mutta ei aito tiramisu. Tosin mulle sanottiin jo tilausta miettiessä, etten taatusti tule saamaan mistään yhtä hyvää kuin itse pystyn tekemään. Aikamoinen kohteliaisuus, mutta piti paikkansa!


Hintataso: €€€
(2 x prosecco, iso olut, vesipullo, 3 x pasta/risotto, juustotarjotin, tiramisu yht. n. 55€)
Osoite: Alšovo nábřeží, 110 00 Praha 1




 Jälkkäriä? 

Trdelník jäätelötötterö

Perinteistä trdelníkiä eli "rullapullaa" myyviä kojuja on siellä täällä Prahassa. Trdelníkit paistetaan metalliseen putkeen kiedottuna kuuman uunin päällä pyöritellen ja sitten niitä kieritetään sokerisessa mausteseoksessa. Parasta sellainen on tietenkin täytettynä jäätelöllä! Lisäksi useissa paikoissa myydään erikoisannoksia, joissa trdelníkin kaveriksi saa esim. erilaisia kastikkeita ja marjoja. Omani söin Nutella kuorrutteella!



Captain Candy

Prahassa irtokarkkeja myy erikoisliike Captain candy, jonka valikoima on jättimäisissä piraattihenkisissä tynnyreissä ja arkuissa esillä pitkin kauppaa. Siellä on todella paljon valinnanvaraa, joskaan suklaakarkit eivät pysyisi kovin hyvin sulamatta noissa lämpötiloissa, joten niitä on vähän totuttua vähemmän. Vaikka en ole ollut mikään hedelmäkarkkien suurin ystävä, maistuivat Captain Candyn hedelmäkarkit ja toffeet paljon paremmille kuin esim. Makuunin vastaavat! Tätä kuvaa hyvin se, että me ostettiin karkit lentokoneeseen evääksi, mutta todellisuudessa pussit oli tuhottu jo 30 min liikkeestä ulos astumisen jälkeen - Hups!



Kakkukahvilat

Suosittelen hyödyntämään kahviloiden alhaisia hintoja ja Suomesta poikkeavaa valikoimaa Prahassa käydessä! Siinä missä Suomessa ohuen pakasteesta nostetun kakkuviipaleen hinta voi nousta 7 euroon, niin Prahasta saa tuoretta kakkua ihan muutamalla eurolla! Me käytiin kahvittelemassa kakkujen kera kaksi kertaa, joista toinen oli ketjukahvila Costa Coffeessa ja toinen paikallisessa prahalaisessa kahvilassa. Kummassakin oli tarjonta maistuvaa ja visiiteistä selvittiin pikkuhiluilla.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis ♥