torstai 17. maaliskuuta 2016

These Four Walls

Otsikosta saattaakin päätellä olinpaikkani viimeiseltä viikolta. Kotona neljän seinän sisällä. Jep. Oon säästynyt kaikilta pöpöiltä hyvin tehokkaasti hyvin pitkän aikaa. En edes muista milloin olisin ollut viimeksi kipeänä, saati kuumeessa? Aina silloin tällöin on kurkussa tuntunut karheutta, mutta koskaan tauti ei oo kunnolla nostanut päätään. Paitsi nyt. Koska ainoat aktiviteetit, joihin oon pystyny on liittyny tietokoneeseen ja televisioon, on nyt koneella kokoelma valmiiksi muokattuja kuvia, verkkokaupoista eksynyt ostoskoriin vähän sitä sun tätä ja Mustien leskien toinen tuottari on vaarallisen pitkällä.

Sen lisäksi, kun ei muutenkaan ole erityisen kovaa ruokahalua tässä olossa, niin viimeiseksi olen halunnut syödä mitään salaattia tai muuta arkiruokaa. Olen siis syönyt pieniä määriä sitä mitä mieli tekee. Ihan läskiksi ei onneksi ole mennyt, mutta ruokavalioni kulmakiviin ei varsiaisesti kuulu munajuusto, mokkapalat tai savuporopiirakka. Onneksi aamupuuro on ja pysyy ja jaksoin tehdä ison kattilallisen jauhelihakeittoa. Mies on lisäksi hemmotellu mua aina proteiiniletuilla iltaisin. Täytyy kehua, on muuten siinä hommassa ihan paras! Kukaan ei oo koskaan tehny yhtä hyviä proteiinilettuja kuin J. Ihan turha mennä itse paistelemaan.

Harmittaa kyllä eniten treenien puolesta, kun piti aloittaa kunnon tehotreenit kohti toukokuun lopussa häämöttävää lomamatkaa Malagaan. Tällä hetkellä pelkkä sohvalta nouseminen hengästyttää.. Sitten vielä juuri tämän viikon on aurinko paistellut oikein nätisti ja lämpimästi. Tai niin mä oon olettanut, kun oon ulos katsonut. Noh ei voi muuta kun toivoa, että menisi tämä tauti nyt nopeasti ohi, niin pääsisi takaisin kiinni normielämään. Tosin viikon totaalipaussi voi tehdä ihan hyvääkin!



Tämän herkun nappasin mukaani hetken mielijohteesta lääkärireissulla käydessäni, sillä J on jo monta viikkoa uhkaillut leipovansa mokkapaloja. Jos niitä tehdään koko pellillinen, niin tietäähän sen miten siinä käy. Pakkaseen vieraille tarjottavaksi? Ehei. Päätin sitten käyttää tilaisuuden hyväkseni ja taltuttaa mokkapalahimon. 

Tapiolan Stockalla on iät ajat ollut erinomaisesti tasaisella asiakasvirralla porskuttava Kaisan Café, jonka miljööstä ja valikoimasta oikein huokuu "home made" - sori itseasiassa liian kansainvälistä - "kotona tehty"! Hyllyt notkuvat toinen toistaan paremman näköisiä (ja kokoisia) herkkuja. Paikka on esimerkiksi tunnettu korvapuusteistaan, jotka ovat puolikkaan paistinpannun kokoisia ja arvatkaa paljonko maksavat? 2€. Ketjukahviloista saa pieniä pakastekänttyjä parhaillaan hintaan 2,50€. Kuvassa komeileva mokkapala maksoi hyllyn tyyriimpänä 2,80€. Jos koskaan kahvini kaipaa kahvileipää, niin suunta on kyllä Kaisan Café.




Illalla sitten hiipi pieni suolaisen nälkä, mitä en yhtään ihmettele tuon jättimäisen mokkapalan jälkeen, niin bongasin jääkaapista jokin aika sitten ostamani munajuuston. Eikun tuumasta toimeen siis. Munajuustoviipaleet pannulle ja tarjoilu balsamicolla ja tryffeliöljyllä maustetulla rucola-salaattipedillä viikunahillon kera. Oli kyllä tosi hyvää! Siltikin vuohenjuusto samaiseen tapaan valmistettuna pitää paikkansa listani kärjessä.



Tässä yksi tyylinäyte J:n tekemistä proteiiniletuista. Taikinaan tulee ilmeisesti banaania, kananmunaa ja cookies and cream -proteiinijauhoa. Suhteista en sitten osaa sanoakaan mitään. Syön proteiinilettuja eniten vadelmien ja banaanin kera ja usein laitan myös sokeritonta karamellisiirappia (huippu keksintö!!), mutta tällä kertaa tarjolla oli soijakermasta vatkattua vaahtoa. Upposi kyllä hyvin ja nopeasti.


Oon mä myös terveellisestikin syönyt, yritin nimittäin tappaa pöpöt superfoodsmoothiella. Pohjaan tuli mustikoiden, mansikoiden ja mangon lisäksi rahkaa sekä kauramaitoa. Superfoodien osalta sekaan päätyi macaa, acaita ja camu camua ja päälle ripottelin soijalesitiiniä. Lisää makeutta kaivattiin, joten laitoin vielä erytritolia. Smoothiesta tulikin sitten vastustuskykyä lisäävä C-vitamiinipommi. Lisää superfoodeista voi muuten lukea kattavasti täältä. Pitääkin enemmän alkaa tekemään erilaisia smoothieta, kun niihin saa sujautettua niin helposti paljon kaikkea terveellistä maistuvassa muodossa.

Tällaista täällä! Tuli koottua hyvin sekalaisesti ruokavinkkejä. Kohta alan vielä rakentelemaan postausta muutamista viimeaikojen suosikeistani!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis ♥