torstai 14. heinäkuuta 2016

Kun et keksi mitä treenaisit

..niin tämä treeni pelastaa! Kesän ajaksi on ryhmäliikuntatarjonta vähentynyt tuskallisen paljon, eikä mulla olekaan enää kuin kahdelle arkipäivälle joku hyvä tunti sopivaan aikaan. Koska punttitreenejä en jaksa hangata hirveän monena päivänä ja kaipaan sykettä nostattavaa tehokasta liikuntaa, mutta juokseminen ei kiinnosta, niin ratkaisuksi olen kehittänyt seuraavan treenin. Se on äärimmäisen yksinkertainen ja tarjoaa rasitusta koko kropalle. Lisäksi sitä on helppo varioida mieleisillä liikkeillä.

Liikkeitä on 8 ja kierroksia on 3. Kierrosten välissä pidetään muutaman minuutin pituinen tauko sykkeen laskemiseksi, mutta muuten liikkeet tehdään putkeen. Niissä vuorottelevat rauhallisemmat ja aktiivisemmat liikkeet. Alkuun tulee lämmitellä hyvin, niin ei tule revähdyksiä.

Jokaisen liikkeen pituus on 60s

Liikkeet:

1. Hauiskääntö käsipainoilla
2. X-hypyt
3. Ojentajadippi penkin päältä suorin jaloin (video)
4. Kyykkyhypyt (video)
5. Pystypunnerrus käsipainoilla (video)
6. Lankku vartalonkierroilla (video)
7. Linkkuveitset (video)
8. Etuheilautus käsipainoilla (video) (pidä käsipainot käsissäsi ristissä)

Teen treenin yleensä salilla, jossa käytössäni on valikoima käsipainoja, mutta sen voi yhtä hyvin tehdä kotona, kunhan kaapista löytyy sopivat käsipainot (jaksaa tehdä n. 20-30 toistoa/liike niin, että viimeiset tekevät tiukkaa) ja tukeva tuoli ojentajadippejä varten. Jos painot uupuvat, niin käsipainolliset liikkeet voi hyvin korvata tekemällä niiden sijaan esim. 60s punnerruksia (video), burpeita (video), vuorikiipeilijäliikettä (video) tai käänteistä lankkua lantionnostoilla (video) (pepun voi tuoda ala-asennossa myös ihan käsien väliin niin, ettei se osu lattiaan samalla suoristaen jalkoja)

No excuses ja eikun treenaamaan! :)


Ps. paremman puutteessa vanha kuva, joka todistaa, ettei hauiksen jännittäminen ja kuvanotto onnistu multa samanaikaisesti x)

6 kommenttia :

  1. Kuulostaa kivalta treeniltä! :) täytyy joskus kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Yksinkertanen ja nopee tehdä mut hyvin tehokas :)

      Poista
  2. Tiesin (en tuntenut) sut ala- ja yläasteen aikana, olit jo silloin olevinas. Ja ihme bimboo susta on kyllä tullutkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Kuten sanoit, et oikeesti tuntenu mua silloin, etkä tunne mua nytkään, joten on aika lapsellista arvostella. Ne ihmiset, jotka mut tuntee on kaiken lisäksi eri mieltä. Se, ettei blogissani ratkaista matemaattisia arvoituksia tai mietitä elämäntarkoitusta ei tee musta (tai kenestäkään muusta) "bimboo".

      Poista
    2. Kuvat ja ajatusmaailmasi puhuu puolestasi. Kannattaa miettiä mimmoisen kuvan itsestään antaa, ei ehkä haluakaan tutustua

      Poista
    3. Onko sulla kenties jotain kyseisen postauksen kuvaa vastaan? :D Eiköhän siinä kuvatekstikin kerro ollennaisen. Muutenhan blogin kuvat koostuvat 90% ruoista ja maisemista/ympäristöstä, tiedä sitten millaisen kuvan antaa musta ihmisenä... Ihan vinkkinä: elämä on paljon mukavampaa kun ei tuhlaa sitä miettien mitä muut susta ajattelevat :) Kannattaa kokeilla! Ps. Ei tarvii musta huolehtia, mä kyllä tiedän millainen olen ja mitä teen!

      Poista

Kiitos kaunis ♥