tiistai 20. lokakuuta 2015

In & Out October

Hyvää huomenta! Tänään tarkoituksenani on käydä läpi uutuksia, ilmiöitä ja muita ajankohtaisuuksia, jotka ovat koskettaneet minua tässä kuussa, ja luokitella niitä täysin omien näkemyksieni ja mielipiteideni perusteella. Mielivaltaista ehkä, mutta kenen mielipide sitten merkkaa, jos ei omani?

En pysy näissä asioissa aina ihan aallonharjalla, vaan sanottakoon, että mietin ja tutkiskelen tekemiäni hankintoja ja mielipiteitäni asioita kohtaan ja muodostan kantani vasta, kun olen saanut tarpeeksi objektiivista tietoa. Toki joskus sattuu niitäkin keissejä, kun ajatukseni on "Mulle heti nyt!" Ensin listaan tämän kuukauden hankintoja ja muita positiivisia ajatuksia herättäviä asioita, jonka jälkeen niitä, jotka eivät ole säväyttäneet tai muuten jääneet negatiiviseen valoon.

Törmäsin jo ennen uuden Pätkis-jäätelön markkinoille tuloa sen mainontaan mm. Facebookissa ja heti ajatus oli, että tuota on pakko maistaa. Olen haaveillut myös Pätkis-jäden kaverista, Omar-jäätelöstä, mutta kun vihdoin otollinen hetki lisätä purnukka ostoskoriin tuli, vei Pätkis kirkkaasti voiton. Se maistui heti ensilusikallisesta ihan ihanan pätkiksiselle. Koostumus oli sopivan kermainen ja suklaasydäntä riitti tarpeeksi. Poikaystäväni osti samalla kertaa lempijäätelöäni Ainon suklaata ja kun maistoin sitä tämän jälkeen, ei se edes maistunut yhtä intensiiviselle kuin tämä. IN!


Tunnelmavalot. Nyt eletään jo sitä aikaa kun töihin lähtiessä ja työ+salireissulta tullessa on pimeää. Valoisia maisemia näen vain bussin ikkunasta siirtymävaiheessa. Pimeästä en pidä, mutta siitä paljon miellyttävämmän tekee kaunis tunnelmavalaistus. Kynttilänvalo on tietenkin kaikista kauneinta, mutta kyllä tällaisessa keinotekoisessakin valkoista valoa tuikkivassa sisustusvalossa on puolensa ja tunnelmansa.


En ollut alkuun ihan varma pidänkö vai en, mutta nopeasti silmä tottui ja viimeistään kokeiltuani olin ihan myyty. Nyöripaidat ovat listallani hyvinkin IN. Pidän kokoni vuoksi hyvinistuvista paidoista, jotten näytä muodottomalta tai telttaan hukkuvalta. Näin ollen valintanani on monesti ollut erilaiset trikoopaidat. Niissä ei useinkaan ole kovin paljoa valinnanvaraa, koska erikoisemmat leikkaukset ja yksityiskohdat suunnitellaan pääsääntöisesti toisenmallisiin vaatteisiin. Koska pidän neutraalista värimaailmasta, ei myöskään väreillä pelaaminen ole ollut vaihtoehto. Nyöritysyksityiskohta paidassa on näyttävä pitäen tyylin kuitenkin hillittynä. Tai oikeastaan itse voit päättää kuinka hillittynä sen pitää ;)
 
Kuvat: Pinterest
Paitojen sitominen vyötärölle. Oma veikkaukseni on, että niitä tänä päivänä pitävät eivät varmaan muista kyseistä muotia 90-luvulta. Se ei tietenkään määritä sen positiivisuutta tai negatiivisuutta, sillä muotihan kiertää ja toistaa itseään ja mielipiteet muuttuvat varmasti sen mukana. Itselleni paidat vyötäröllä kuuluvat kuitenkin leikkikentän laidalle. Lisäksi mulla on fiilis, että lyhyenä ihmisenä näyttäisin vain entistä enemmän lapselta niin pukeutuneena.

Kuva: Skinnme
Laihat läskit. Epäterveelliset elämäntavat omaavat ihmiset, jotka eivät välitä tehdä asialle mitään, vain koska ylimääräinen rasva "ei näy" ulkomuodossa. Sama koskee ihmisiä, jotka ovat niin onnekkaita, että omaavat hyvän aineenvaihdunnan. Näillä ominaisuuksilla varustettuna oleminen ei kuitenkaan tarkoita, että kannattaa mättää kehoonsa kaikkea moskaa ja olla harrastamatta liikuntaa, vaikkei se päällepäin näykkään. Ei se ulkonäkö vaan se terveys. Ps. Kuvan henkilö ei todellakaan ole mielestäni läski, vaan ennemmin liian lihakseton.


Mediassa esiin on taas noussut juttuja turhasta valittamisesta. Niissä monet toimittajat (mm. tässä ja tässä) ovat kokeilleet olla valittamatta tietyn ajanjakson ajan. Tuloksena ovat huomanneet, kuinka helposti valittamiseen sortuu ja kuinka sen lopettaminen parantaa elämänlaatua. Valittaminen juontuu monesti negatiivisesta ajatusmaailmasta. Toisaalta turhista asioista nariseminen voi olla vain tapa, mutta siitä ei seuraa mitään hyvää. Päinvastoin. Se huonontaa ilmapiiriä, vahvistaa negatiivisuutta ja jättää positiivisia asioita varjoonsa. Se myös ruokkii itse itseään ja tarttuu muihin. Olen syyllistynyt tähän aikaisemmin ihan liikaa. Viimeaikoina olen pyrkinyt saamaan ja saanutkin uuden tavan katsoa asioita. Katsominen tapahtuu nimittäin siitä positiivisesta näkövinkkelistä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis ♥