maanantai 10. lokakuuta 2016

Kiristelijän ruokavalio

Olen varmasti sellainen ikuinen diettaaja. Tai ainakin olen ollut. Ja olen hyvin kyllästynyt siihen! Täten virallistan, että tavoitteenani on kiristellä hyvään kuntoon ja sitten ylläpitää se! Helpommin sanottu kuin tehty, tiedän. Viimeksi kun olen aiheesta puhunut, jäätiin tilanteeseen, jossa mulla oli uusi Aino Rouhiaisen mulle testiin antama Bikini Body Bootcamp vol.2 -ruokavalio sekä treenit viikkotasolla mietitty ja tavoitteenani pudottaa kesäkuun aikana kerrytetyt 5kg. Aikaisemmat diettausrupeamani löytyvät muuten kokonaisuudessaan tunnisteen "Diet" alta.

En kerennyt toteuttaa suunnitelmaa kuin viikon verran, kun sitten elämä puuttui peliin: Parisuhteeni päättyi yhtäkkiä. Sen myötä meni myös treenimotivaatio ja into ylläpitää terveellisiä elämäntapoja. Tämän kuitenkin sallin itselleni ehdottomasti, sillä first things first! Kun kuormitus käy ylisuureksi ei pidä vaatia itseltään liikoja. Huomasin, että oli parasta vain antaa itselleen aikaa käsitellä asioita ja tehdä sitä, mikä parhaalta tuntui. Treenata ehtii myöhemminkin.

Sittemmin palasin taas treenien pariin, mutta ihan täyspainoisesti homma ei päässyt lähtemään käyntiin. Ensin koitin saada kesästä vielä kaiken mahdollisen irti ennen kuin oli liian myöhäistä ja sitten sainkin kunnon syysflunssan ja heti perään oli Prahan reissu, jossa kyllä käveltiin jalkamme kipeiksi, mutta myös nautittiin kaikista herkuista mitä lomalla oli meille tarjota! Eikä se salaatti alkanut heti lomankaan jälkeen maistua. Lepsumpaan ruokavalion mukavuuteen on muuten todella helppo tottua!

Ja nyt on koittanut SE maanantai: On pienen kiristelyn aika! Oikeastaan treenit on jo rullanneet suht täyspainoisesti kolmisen viikkoa ja ruokailukin on ollut ihan järkevää, mutta ei tällä laihtumaan pääse edes hartaimmissa toiveissaan! Nyt siis luvassa täsmällisyyttä ruokailuihin ja jääkaapin sisällöksi vain terveellistä ruokaa. Mitään erityisen tiukkaa linjaa en halua kuitenkaan vetää, koska opin viime kerrasta, ettei liian tiukka ruokavalio saa aikaan kuin kireät hermot ja pahan mielen.

Niimpä sallin itselleni monipuolisemmin ruoka-aineita ja keittiövaaka näyttäköön vain suuntaa. Pääasia on, että valinnat on terveellisen lisäksi maukkaita. Pohjana pidän juurikin Ainon suunnittelemaa painolleni räätälöityä ruokavaliota. Kasvisten syöntiä en aio rajoittaa, vaikkakin tiedostan, ettei ole sama asia syödä puolta kiloa maissia kuin kurkkua (erona muuten huimat 628 kcal!). Hapanmaitotuotteet ajattelin säilyttää ruokavaliossa (+kahvimaidot), sillä en ole kokenut niistä olevan mitään haittaa elimistölleni. Sen sijaan ruista sekä vehnää vältän ja pääasiallisena hiilarinlähteenä käytän kasvisten, hedelmien ja marjojen lisäksi kauraa, perunaa ja riisiä. Sokerit (lisätyt) julistan pannaan, ellei sitten ole jokin erityisen speliaani tilanne kyseessä. Muuten noudatan jo aikaisemmin määrittämiäni ohjenuoria dietille. Tälle pohjalle ajattelin siis perustaa ruokavalioni rungon.

Loppuun kokoan ruokavalioni mukaisia päivän esimerkkiaterioita!

AAMUPALA

suolalla maustettua veteenkeitettyä kaurapuuroa
kookosöljyä
psylliumjauhetta
Keso raejuustoa
puutarhamarjoja

+ kahvi rasvattomalla maidolla

+ vihreäteekapseli, CLA, spirulina, monivitamiini


Vakioaamupalani, joka on ja pysyy, vaikka muuten ruokavalio olisikin retuperällä

LOUNAS

kalaa / kanaa / kalkkunaa / nautaa
salaattia / lämpimiä kasviksia
oliiviöljyä / avokadoa
hedelmä

+ kahvi rasvattomalla maidolla


Punakaali-jauhelihapaistosta, tomaattia ja avokadoa sekä 2 pienikokoista luomuomppua äitini omenasadosta

VÄLIPALA

Chiansiemen & merisuola riisikakkuja
kalkkunaleikettä
kurkkua
manteleita



ILLALLINEN

kalaa / kanaa / kalkkunaa / nautaa
kasviksia
oliiviöljyä / avokadoa


Kesäkurpitsa-carbonara paistetulla kalkkunalla

ILTAPALA

rasvaton maitorahka
suklaanmakuista proteiinijauhetta
erytritolia
MCT-öljyä
marjoja

//

proteiinilettuja
marjoja

+ magnesium

Suklaarahka vadelmilla
Proteiinilettuja soijavaahdolla ja vadelmilla

2 kommenttia :

  1. herkkua, nam nam.. :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että näyttää maukkaalta noin kevyetkin ruoat, maistu nimittäin myös! :)

      Poista

Kiitos kaunis ♥