Nyt blogiin on ikuistettu vuoden päivät elämää à la Sara! Sinä aikana on löydetty omaa tyyliä, asetettu suuntaviivoja ja kehitytty monessa
asiassa! Vuosi piti sisällään 127 postausta ja ennen kaikkea suunnattoman määrän ilonhetkiä, runsaasti mielekästä tekemistä ja hauskoja projekteja.
Tässä kirjoitellaan pitkälti omaksi iloksi, mutta eipä sitä seuraavien silmäparien määrällä ole niin väliä, kun tekee sitä mitä rakastaa! Tosin sanomattakin selvää olen todella otettu ja kiitollinen,
että tätä pikkupalstaa jaksetaan aktiivisesti tai vähemmän aktiivisesti
seurata - käydä kurkkaamassa reseptejä, katselemassa sisustusjuttuja
tai ihan vain fiilistelemässä maailman menoa mun näkövinkkelistä. KIITOS TEILLE! ♥
Eniten kävijämäärän perusteella on muuten kiinnostanut seuraavat postaukset (10 kpl):
365:n
päivän mittariin napsahtamisen kunniaksi halusin julkaista blogissa
jotakin juhlavaa, mutta kuitenkin blogilleni tunnusomaista sisältöä. Mikä kruunaisikaan juhlapäivän paremmin kuin rakkaudella leivottu kakku?
Niimpä sellaista maistellaan blogin synttäreidenkin kunniaksi! Tarjolla
ei tosin ole minkä tahansa kakun resepti, vaan kyseisellä ohjeella
syntyy terveellinen, mutta niin maukas lakritsituorejuustokuorrutteinen suklaakakku! Perinteiseen tapaan siihen ei ole käytetty ollenkaan sokeria tai vehnää ja kakku on myös gluteenitonta ja laktoositonta.
SUKLAAKAKKU
1 dl kaurajauhoa (jauhettuja kaurahiutaleita)
1 1/4 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl erytritolia (hunajaa tai muuta makeutusta)
1 dl makeuttamatonta omenasosetta
2 rkl kookosöljyä
2 kananmunaa
1 tl vaniljajauhetta
KUORRUTE
100g maustamatonta kevyt tuorejuustoa (laktoositonta jos tarve!)
2 rkl erytritolia (tai muuta makeutusta)
1 rkl lakritsinjuurijauhetta
kaura-/kookos-/soija- tms maitoa notkeuttamaan koostumusta tai vaniljaproteiinijauhetta paksuntamaan sitä
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään
3. Sekoita toisessa kulhossa omenasose ja munat (+ hunaja, jos käytät) ja yhdistä kuivaseokseen
4. Sulata kookosöljy ja lisää joukkoon.
5. Kumoa taikina silikonivuokaan tai voideltuun kakkuvuokaan (itse käytin kauniin muodon antavaa kuivakkakkuvuokaa) ja paista n. 25 minuuttia. Kun hammastikulla kokeillessa taikinaa ei jää kiinni tikkuun on kakku valmis.
6.
Sekoita kuorrutteen ainekset hyvin. Jos kuorrutteesta haluaa
muovautuvaa kannattaa seokseen lisätä proteiinijauhetta sitä
tukevoittamaan ja jos taas haluaa sen valuvan kakun päältä kannattaa
sitä notkistaa maitoa vastaavalla tuotteella.
7. Paksun
kuorrutteen voi levittää tasaisesti tai pursottaa siitä kuvioita
jäähtyneen kakun päälle. Notkeampi kuorrute kannattaa valutella kakun päälle
lusikalla.
8. Nauti!
Kakusta riittää tarjottavaa ainakin viidelle hengelle. Jos
syöjiä on
useampia, voi aineksia lisätä samassa suhteessa. Omaan kakkuvuokaani
olisi mahtunut ainakin tuplasatsi. Huomioon tulee kuitenkin ottaa, että
suurempi massa lisää myös kakun paistoaikaa. Hyvä vaihtoehto on kumota
taikina muffinivuokiin, jolloin
valmista tulee samaisella 25 minuutilla!
Noh miltäs se sitten maistui?
No aivan taivaalliselta. Oli täysi työ pysyttäytyä yhdessä palasessa.
Valehtelematta rakenne tai maku ei juurikaan eronnut epäterveellisestä
serkustaan. Mitä kuorrutteeseen tulee, niin siitä yhdistelmästä tuli
heti oma lemppari! SO GOOOD!
Kuinkas terveellistä se sitten onkaan? Erytritolilla makeutettuna (joka on kaloriton, terveellinen ja muuten paljon paremmanmakuinen vaihtoehto kuin stevia)
yhdessä palassa (joka siis olisi suurempi kuin kuvassa näkyvä) on 198 kcal ja se sisältää 8,4g proteiinia,
13,6g hiilaria ja 11g rasvaa. Lisäksi kaikki kakkuun käytetyt raaka-aineet kuuluvat
ainakin oman käsitykseni mukaan terveelliseen ruokavalioon.
Ps. Pari juttua vielä kuorrutuksesta.
Niin kuin kuvista käy ilmi, ei kuorrutukseni osunut ihan nappiin. Se ei
onneksi makua pilaa, mutta onhan kakku nyt aika epäesteettisen
näköinen! Tiedoksi siis, että käytin kuorrutteeseen VAIN tuorejuustoa +
mausteita, jolloin siitä tuli vähän liian vetistä pursotettavaksi ja
kuitenkin liian paksua valutettavaksi, joten suosittelen, että
valitsette jommankumman tavan ja joko notkistatte tai paksunnatte seosta
käyttötarkoituksen mukaan.
Ihanannäköinen kakku! En ole koskaan käyttänyt steviaa tai muitakaan makeutusaineita, mutta joskus voisi kyllä kokeilla! :)
VastaaPoistaKiitos! :) Jos päädyt kokeilemaan niin juuri tuo erytritoli on mielestäni paras vaihtoehto: täysin luonnollinen, ei tunnettuja haittavaikutuksia, hyvä maku ja voi käyttää kuten sokeria:) Tästä voi lukea vielä lisää! http://kauppa.ruohonjuuri.fi/erytritoli/FOODIN-6430048230000/dp
PoistaNiin syötävän hyvännäköinen kakku että!! :) Onnea blogisynttärinä!
VastaaPoistaVoi kiitos! :)) nopeasti oli syötykin!
Poista