perjantai 21. lokakuuta 2016

Terveellinen omenakuppikakku mikrossa

Tulipahan taas tehtyä erittäin onnistunut kokeilu! Mulla oli jäänyt jääkaappiin makeuttamatonta omenasosetta tämän suklaakakun leivonnan jäljiltä, ja kun sehän ei montaa päivää säily avattuna, piti sille keksiä jotain käyttöä. Muistatteko suklaisen laiskan terveysintoilijan kuppikakun? Tämä ehkä nopein ja maukkain terveysherkku ikinä toimi insipiraationi lähteenä, kun päätin modifioida siitä syksyisen omenaversion. Resepti on helppo ja se menee näin:

3 rkl kaurahiutaleita (/kaurajauhoa) 
1 rkl mantelijauhoa (voi korvata myös rkl kaurajauhoa)
1 tl leivinjauhetta
2 tl pumpkin spice -maustetta (myös pelkkä kaneli+neilikka käy)
1 rkl erytritolia (/muuta makeutusta)
2 tl kookosöljyä
1 kpl kananmuna
2 rkl nestettä, kuten kookos-, kaura-, soija- tai tavan maitoa
.
.
1 dl maustamatonta omenasosetta
1 tl kanelia
ripaus kardemummaa



Valmistus:

1. Surauta kaurahiutaleet hienoksi tehosekoittimessa (tai käytä valmista kaurajauhoa)
2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään
3. Lisää sekaan sulatettu kookosöljy, muna ja maito (tässä järjestyksessä jottei kookosöljy jähmety!)
4. Sekoita hyvin ja kaada taikina kuppiin (n. 4 dl)
5. Kypsennä täydellä teholla mikrossa n. 1 1/2 - 2 min (omalla mikrolla sopiva lopputulos 1 3/4 minuutilla)
6. Sekoita sillä välin mausteet omenasoseeseen
7. Lämmitä omenasose mikrossa ja kaada valmiin kuppikakun päälle. Nauti! 



On muuten hyvää! Omenakuppikakku muistuttaa maultaan ja rakenteeltaan omenamuffinssia. Se on varsinkin lämpinä nautittuna oikein mausteisen mehevää ja omenasose kruunaa makuelämyksen tuoden kokonaisuuteen hedelmäisyyttä!

Makoisaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis ♥