maanantai 25. tammikuuta 2016

Nix Nax -mania

Äskettäin törmäsin mielenkiintoisiin ja kutsuviin uutuuksiin vieraillessani proteiinipatukkahyllyllä. Kauniit valkopohjaiset pakkaukset, joihin painetut patukan kuvat näyttivät samoilta kuin kuolaamaani makeishyllyn yksilöt. Noita on pakko maistaa.


Kyseessä oli Fastin luotsaamat proteiinipatukat NIX ja NAX. Valikoimaan kuuluu ensimmäisenä silmääni osunut NIX crunchy, jota on vaniljan ja maapähkinän makuisena, sekä NAX crispy, jota löytyy valko- sekä maitosuklaisena. Ensimmäisellä kerralla mukaani lähti vanilja sekä valkosuklaa. Maistamisen jälkeen en kyllä muita patukoita enää kaipaa! Ihan kuin olisi oikeaa suklaapatukkaa syönyt. Meni kumpikin yhdeltä istumalta. Hups. Vaikeuksia tuotti ainoastaan valinta siitä, kumpi oli parempi. Myöhemmin kävin sitten vielä hamstraamassa näitä lisää ja maistoin myös maitosuklaa Naxia.



Miltäs ne sitten maistui?

NIX vanilja maistui toffeen ja suklaan yhdistelmältä, jolle krispit antoivat rapeaa suutuntumaa patukan ollessa kuitenkin pehmeä pureskeltava. Tuli ihan mieleen Susu-pala! Ei uskoisi, että Nixit sisältävät 32% proteiinia (n. 14g/patukka). Maapähkinäversiota en maistanut, sillä en pidä yhtään maapähkinästä. Naxit taas veivät suklaisuuden ihan uudelle levelille. Niiden rakenne oli kiinteän suklaalevymäinen ja niissäkin oli rapeita proteiinikrispejä. Niitä vertaisin riisisuklaaseen! Valkosuklaa vei ehdottomasti pidemmän korren ollen äärimmäisen herkullinen. Maitosuklaa sen sijaan oli pettymys, ei maistunut yhtään oikealta suklaalta. Naxeissa on proteiinia myöskin kiitettävät 30% (n. 10g/patukka). Alla on vielä ravintosisällöt kumpaisestakin.

NIX
NAX

Alle 200 kaloria siis! Kelpaa kyllä jälkkäriksi, välipalaksi tai leffaevääksi! Ei tietenkään joka päivä, mutta varsinkin herkkuhimon iskiessä ovat nämä oiva pelastus! Jauhoisen proteiinipatukan vetäiseminen makeanhimoissaan ei tee nimittäin kuin vihaiseksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis ♥